Recepte

26.okt 2018
Atzīt vai neatzīt Halovīnu, kas nav mūsu tautas tradīcija – par to lai spriež katrs pats. Vecāko paaudzi tas varbūt neaizrauj, bet redzot, kā bērni un mazbērni ar prieku nododas Halovīna izdarībām, pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus, darina ķirbju gaismekļus un dodas pie kaimiņiem lūgt saldumus, patiešām var pārņemt vēlme kaut nedaudz ļauties šai noskaņai. Halovīna svētkos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni.
25.okt 2018
Stilīgās latviešu blogeres Agnija Grigule un Beāte Bērziņa par godu Latvijas simtgadei parādījušas, kā gatavojams sklandrausis.
22.okt 2018
Lai gan šogad rudens ir siltāks kā ierasts, nelūgtie viesi – vīrusi tepat vien ir. Ja nevēlies, lai tie tevi pārsteidz nesagatavotu, jau laikus ir jānodrošinās, uzturā pastiprināti iekļaujot produktus, kas organismu aizsargā no dažādām saslimšanām.
19.okt 2018
Interesi par speltas jeb plēkšņu kviešiem jau zaudējuši dedzīgākie virtuves modes sekotāji, varētu sacīt – līdzskrējēji, kuri domā: ja jau kādu produktu var atrast lielveikalā, tas vairs nav pēdējais modes kliedziens un tātad – nekas ekskluzīvs. Konservatīvākie ēdāji savukārt par jauninājumiem negrib ne dzirdēt, jo viņu skatījumā labs ir tikai tas, ko lika galdā vecmāmiņa. Taču vairākums cilvēku iet vidusceļu, speciāli nemeklē mazpazīstamus produktus, bet, ja gadās tāda iespēja, labprāt nomēģina.
photo_camera
17.okt 2018
Māksliniece Ieva Bondare pirmo reizi pagatavojusi kastaņus, pie viena daloties ar recepti arī sociālajos tīklos.
12.okt 2018
Veselīgais dzīvesveids māca - nost ar cukuru un baltajiem miltiem! Bet tas nemaz nenozīmē, ka jāatsakās no saldumiem. To pārbaudīja arī portāls nra.lv, pagatavojot gardu, bet veselīgu saldumu.
3.okt 2018
Laikā, kad aiz loga biežāk līst, pūš auksts vējš, īstā lieta ar ko sasildīties ir gardas pusdienas. Un kāpēc gan tajās nepagatavot zupu no sezonas garduma ķirbja?
30.sep 2018
Rudens ir laiks, kad, iespējams, lietainās un aukstās dienas vairāk tiek pavadītas iekštelpās. Un, kāpēc gan šo laiku nepavadīt gatavojot ko vieglu un gardu?
28.sep 2018
Liela daļa lasītāju droši vien atceras laikus, kad derīgo padomu slejās bija izplatīts temats – ko iesākt ar apkaltušu maizi. Bet kāpēc katrā ziņā ar apkaltušu? Ja reizēm gadās, ka mājās ir pavairāk maizes, to var radoši izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai un nav jāgaida, līdz tā kļūs cieta.
30.aug 2018
Lai labi garšo!
27.aug 2018
Sastāvdaļas. Seši gabaliņi vistu krūtiņu bez ādas, sāls, malti pipari, 150 g  skābēto kāpostu, viena neliela sarkanā paprika, viens neliels sīpols, nedaudz diļļu zaļumu, eļļa cepšanai.
21.aug 2018
Saistībā ar Eiropas Savienības (ES) regulas par zāļu verifikāciju ieviešanu varētu pārtraukt recepšu medikamentu izsniegšanu pa daļām, izriet no ekspertu paustā seminārā "Zāļu verifikācijas sistēma: iespējas un riski pacientiem".
5.aug 2018
Lai gan sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās divās dienās Latvijā būs vēsāks, vasara ir īstais laiks, kad nobaudīt gardus atspirdzinošus dzērienus. Arī šoreiz piedāvājam recepti atsvaidzinošai citronu limonādei,
31.jūl 2018
Vi­su ci­tu Da­bas mā­tes dār­zā augo­šo ogu vi­dū mel­le­nes ir īpa­šas – vi­ta­mī­nu un vēr­tī­go mi­ne­rāl­vie­lu ta­jās ir daudz vai­rāk ne­kā ze­me­nēs, ave­nēs vai ci­tās da­bas vel­tēs. Jū­lijs – tas ir at­va­ļi­nā­ju­mu, lie­pu zie­dē­ša­nas un mel­le­ņu ie­nāk­ša­nās laiks, tā­pēc nav ko slin­kot – pa­šu la­sī­tas vai tir­gū pir­ktas, mel­le­nes ga­ran­tē ne­aiz­mir­sta­mu gar­šas bau­dī­ju­mu, jo kurš gan at­teik­sies no mel­le­ņu kū­kas, pa­snieg­tas ko­pā ar at­vē­si­no­šu sal­dē­ju­mu
15.jūl 2018
Kas var būt labāks par šo: vieglai maltītei karstā vasaras dienā – kāda auksta zupa, kas gan piesien dūšu, gan patīkami veldzē. Klasiku klasika – auksta zupa ar bietēm uz kefīra bāzes – ir zināma katram, taču variāciju var būt neiedomājami daudz.
18.jun 2018
30 mim. 4 personām.