Recepte

16.feb 2019
Februārī, kad daudzviet pasaulē tiek svinēts mīlestības mēnesis, šefpavārs Artūrs Brucis sagatavojis īpašu recepti, ko baudīt kopā ar mīļoto, ģimeni vai draugiem. 
14.feb 2019
Klāt 14. februāris. Vai tā ir visu mīlētāju diena vai nejēdzīgu banālu izdarību čempionāts? Uzskatiet, kā gribat, bet pieredze liecina: ja tev ir kāds, ko mīli, tad apgarots kļūst arī tavs skats uz visām šīm sarkanajām rozēm, šokolādes sirsniņām, mīkstajām mantiņām un citām lietām, kas mūsdienu komercializētajā pasaulē tiek piedēvētas Valentīna dienai. Un droši vien piekritīsi arī populārajam sakāmvārdam, ka mīlestība iet caur vēderu.
8.feb 2019
Ziemā pieprasījums pēc mārrutkiem kļūst lielāks – to apstiprina arī Māris Lapiņš, uzņēmuma MārLapiņi saimnieks. Tajā top dažādi mārrutku produkti, sākot no tradicionāliem un beidzot ar gluži pārsteidzošiem, kā, piemēram, mārrutku čipsi vai mārrutku trifeles, tāpat arī mārrutki ar avenēm, ar ingveru un citronu, ar bietēm, ar smiltsērkšķiem un citām piedevām.
1.feb 2019
Pret kalmāriem rodas daudz aizspriedumu, tos pat nenogaršojot – kā var ēst tādu glumu briesmoni ar taustekļiem? Nostāsti par milzīgiem kalmāriem – krākeniem, kuri ar saviem taustekļiem spēj sagrābt un nogremdēt kuģus, cirkulē jau gadsimtiem ilgi. Pētnieki atzīst, ka tajos ir daļa patiesības, jo pasaulē mīt ap 300 kalmāru sugu un daži eksemplāri spēj sasniegt pat 14 metru garumu, taču tie kalmāri, kurus lieto uzturā, nav ne tuvu tik lieli.
1.feb 2019
Kas gan var būt labāks par mājās gatavotu veselīgu našķi? Vari ņemt vērā receptē piedāvātās sastāvdaļas, kā arī to papildināt pēc saviem ieskatiem un garšas vēlmēm. Šo gardo un stiprinošo enerģijas batoniņu pagatavošana neaizņems daudz laika, tādēļ ķeries tik klāt un palutini savas garšas kārpiņas.
17.jan 2019
"Rimi Gardēži" piedāvā gardu uzkodu, kas lieliski iederēsies uz tava galda Jāņos vai Līgo svētkos!
9.jan 2019
Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt? Iedvesmojot jauniem garšas izaicinājumiem, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā pagatavot aktuālās Cake pops jeb kūciņas uz kociņa - viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.
1.jan 2019
Marita sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar pašceptas graudu maizītes recepti, lai ikkatrs interesants to varētu izmēģināt.
26.dec 2018
Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā savas bērnības iecienītākos ēdienus veselīgākās variācijās. Tie iederēsies gan ikdienas, gan svētku galdā un ir viegli pagatavojami.
15.dec 2018
Svētku laikā, kad gaisu pilda burvīgas smaržas un visapkārt ir daudz dažādu kārdinājumu, mazuļa ēdienreižu plānošana var izrādīties vēl sarežģītāka nekā parasti – nav vienkārši līdzsvarot bērna vēlmi pēc kārumiem ar veselīgu, visām nepieciešamajām uzturvielām bagātu maltīti. Divu bērnu mamma Laura Grēviņa piedāvā trīs bērniem piemērotu, gardu Ziemassvētku našķu receptes, kas garšos arī pieaugušajiem un būs lieliska, veselīga alternatīva veikalā nopērkamajiem kārumiem.
5.dec 2018
Veselīgāka dzīvesveida piekritēji ir izdomājuši alternatīvu gardajām Rafaello konfektēm, proti, veselīgās Rafaello bumbiņas.
30.nov 2018
Socālā tīkla Facebook lietotājs Arsēnijs labu nodomu vadīts, vēlējās pārsteigt savu sievu un uzcept bezglutēna mandeļkūku, taču recepti atradis vien zviedru valodā, tās iztulkošana nevainagojās ar panākumiem.
28.nov 2018
Tuvojoties svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar mūsu tradicionālo rupjmaizi.
16.nov 2018
«Tā kā mums ir svētki, galdā noteikti ir jābūt kūkai,» atzīst konditors, kafejnīcas Kairi saimnieks Jānis Kairis, un šai domai acīmredzot piekrīt daudzi, jo 18. novembra priekšvakarā konditoriem nākas krietni pastrādāt, pildot visdažādākos pasūtījumus. Darba kolektīvi svētkiem izvēlas biešu kūkas, medus kūkas, kliņģerus. Konditors neliedz savus ieteikumus arī tiem, kuri iecerējuši Latvijas simtgadei par godu cept kūkas paši.
9.nov 2018
Senos laikos mūsu senči Mārtiņam ziedojuši melnu gaili un vistu. Ap Mārtiņiem bijis arī laiks, kad jākauj lopi un mājputni, jāgatavo gaļas krājumi ziemai, vakaros jāmin mīklas, pirmoreiz ķekatās jeb mārtiņbērnos jāiet un daudz kas vēl cits jādara, bet šajā ēdieniem veltītajā lappusē – jā, par to vistu.
8.nov 2018
Rudens jau tuvojas izskaņai, klāt ziemas gaidīšana, un, ja kādam galvu varētu būt sajaucis siltais laiks, tad kalendārs parūpējas par kārtības atjaunošanu, un tas vēsta, ka 10. novembrī ir jāsvin Mārtiņdiena.
27.okt 2018
Lai arī Visu Svēto dienas priekšvakars jeb tā sauktais Halovīns daudzos vēl arvien izraisa pretrunīgas emocijas, veikalu tīkla ELVI pārdošanas dati gadu no gada nemainīgi apstiprina - šo dienu Latvijā tomēr svin, un vismaz bērni tajā tiek lutināti ar dažādiem saldumiem un citiem piemērotiem našķiem vai nelielām rotaļlietām. Lai Halovīna svinētājus šogad izdotos pārsteigt ar kādu netipiskāku kārumu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas radošas receptes mazliet šausminošiem Visu Svēto dienas priekšvakara saldumiem!
26.okt 2018
Atzīt vai neatzīt Halovīnu, kas nav mūsu tautas tradīcija – par to lai spriež katrs pats. Vecāko paaudzi tas varbūt neaizrauj, bet redzot, kā bērni un mazbērni ar prieku nododas Halovīna izdarībām, pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus, darina ķirbju gaismekļus un dodas pie kaimiņiem lūgt saldumus, patiešām var pārņemt vēlme kaut nedaudz ļauties šai noskaņai. Halovīna svētkos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni.
25.okt 2018
Stilīgās latviešu blogeres Agnija Grigule un Beāte Bērziņa par godu Latvijas simtgadei parādījušas, kā gatavojams sklandrausis.