Karameļu mērce var būt pat salīdzinoši veselīga. Turklāt tās pagatavošanai nepieciešamas tikai četras sastāvdaļas! Vasaras laikā tā būs lielisks papildinājums saldējuma vai augļu desertiem.
Visas sastāvdaļas ievieto vidēja izmēra katliņā un samaisa. Katliņu uz aptuveni 3- 4 minūtēm liek vārīties .
Tad uguni nogriež mazāku un ļauj mikstūrai pašai gatavoties aptuveni tik ilgi, kamēr tā zaudē pusi no sava apjoma. Ik pa laikam mikstūru apmaisa.
Katliņu noņem no uguns un tā saturu piejauc vaniļas ekstraktam. Visu samaisa un ļauj atdzist. Tad karameli ievieto ledusskapī.
Mājās gatavotā karameļu mērce sacietēs nakts laikā. To var izmantot, kā parasto karameļu mērci - desertiem, pankūkām utt. Karameļu mērci ledusskapī var uzglabāt nedēļu.