Lavanda ir ne tika krāšņa un aromātiska, bet to var izmantot arī vasarīgu dzērienu pagatavošanai. Izmēģini lavandas dzēriena receptes - pirmajā variantā lavandas garša būs mazāk jūtama, bet otrajā variantā dzēriens būs ar izteiktu lavandas garšu un pievienotā pārtikas krāsviela padarīs pievielcīgāku tā pasniegšanu.
1.
Aptuveni 2 glāzes ūdeni liek vārīties uz mērenas uguns. Kad ūdens sāk burbuļot, tam pievieno sausos lavandas ziedus. Kamēr ūdens vārās, sagriez un izspied citronu. Dabiska citrona sula dzērienu padarīs gardāku.
Limonādes traukā ielej divas glāzes auksta ūdens. Tad pievieno novārīto lavandas ūdeni, kas izkāsts caur ļoti smaklu sietu. Dzērienam pievieno izpsiesto citrona sulu. Visbeidzot, pievieno saldinātāju. Cukura vietā var izmantot arī kādu veselīgāku alternatīvu, piemēram, brūno kokosriekstu cukuru.
2.
Vajadzēs:
Sākumā, līdzīgi kā pirmajā variantā, sausus lavandas ziedus novāra karstā ūdenī. Kad koncentrētais lavandas ūdens gatavs, 2 ēdamkarotes tā ielej limonādes krūkā un pievieno 4 glāzes auksta ūdens. Visbeidzot, pievieno glāzi citrona sulas. Saldumam pieber 1/2 glāzi cukura. Lai dzēriens iegūtu lavandas lillā toni, tam pievieno pārtikas krāsvielu.