Viens no garšīgākajiem kabaču pagatavošas veidiem ir to izcepšana kūkā. Īstenībā mielojoties ar šo neticami sulīgo šokolādes kūku, nevienam pat prātā neienāk, no kā tā gatavota. Tieši šis dārzenis padara šokolādes biskvītu sulīgu.
Kabača vietā var ņemt arī cukīni. Ja dārzenis ir jauns, ar plānu miziņu, to var pat nemizot. Pretējā gadījumā gan labāk nomizot un izņemt sēklotni.
Lai sabalansētu saldumu, kūkai lieku klāt arī ķiršus, bet labi var iztikt arī bez tiem. Tad kūka būs saldāka, ar izteiktāku šokolādes garšu.
Sastāvdaļas:
- Olas: 5 gab
- Olas dzeltenums: 1 gab
- Cukurs: 175 g
- Eļļa: 70 g
- Jogurts: 120 g
- Kviešu milti: 205 g
- Kakao pulveris: 20 g
- Soda: 3 g
- Cepamais pulveris: 2 g
- Kanēlis, malts: 3 g
- Kabači: 160 g
- Piens: 300 g
- Sviests: 150 g
- Šokolāde, rūgtā: 100 g
- Ķirši, kompota: 150 g
- Brūnais cukurs: 90 g
Pagatavošana:
- 2 olas un 1 olu dzeltenumu saputo ar 130 g cukura, tad pieputo eļļu, jogurtu un šajā masā iemaisa uz vidējās rīves sarīvētus kabačus.
- Citā bļodā sajauc 180 g miltus, brūno cukuru, kakao, sodu, kanēli un cepamo pulveri. Miltu masu iemaisa olu un kabaču masā.
- Mīklu ielej kūkas formā un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja iedurtot to biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs. Gatavu biskvītu atdzesē uz restītēm, apgrieztu otrādi. Kad biskvīts atdzisis, to pārgriež horizontāli uz pusēm.
- Krēmam 3 olas saputo ar 45 g cukura un iemaisa 25 g miltus. Katliņā ielej pienu, uzliek to uz uguns karsēties. Kad piens teju sāk vārīties, pienu ielej olu masā. Olu masu samaisa un uzliek uz ugus karsēties, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Drošāk to ir darīt ūdens peldē.
- Kad krēms ir sabiezējis to strauji atdzesē. Kad tas ir atdzisis līdz istabas temperatūrai, tajā ieputo sviestu un izkausētu šokolādi.
- Uz kūkas apakšējās kārtas uzsmērē krēmu un uz tā uzliek kompota ķiršus bez kauliņiem. Uzliek otru kārtu un apsmērē to ar krēmu. Rotā ar krēma cakām un ogām.
Vairāk: cookbook.ilaipa.lv