Līgo svētki Latvijas iedzīvotājiem ir starp vasaras centrālajiem notikumiem, un tos līdz rīta gaismai svin draugu un ģimenes lokā. Pēc jestras svinēšanas Jāņu dienas rītā lieti noder enerģijas lādiņš, tāpēc “Latvijas Maiznieks” tehnologi sadarbībā ar fitnesa treneri Kristapu Vildi ir sagatavojuši recepti funkcionālai maltītei – tādai, kas svinētājiem noderēs rīta rosmes vietā.
1 proteīna “Maiziņš” porcijmaizīte no “Latvijas Maiznieks”
1 vidēji liels Latvijas tomāts
Latvijas salāti
1 marinēts gurķis
1/2 sīpola
50 g auzu
50 g brūno pupiņu (konservētas)
2 kūpinātas paprikas
20 g majonēzes
-Apgrauzdē uz pannas burgera maizītes, līdz tās iegūst brūnu nokrāsu;
-Sajauc majonēzi ar kūpināto papriku, līdz masa ieņem vienmērīgu krāsu un konsistenci;
-Ēdiena smalcinātājā ieliek pupiņas (bez šķidruma) un auzas, sasmalcina, līdz iegūst vienmērīgu masu;
-Pupiņu un auzu masu liek uz iepriekš uzkarsētas pannas - tā, lai tā ir burgera "gaļas'' formā. Cep, līdz masa paliek brūna, kraukšķīga;
-Uz burgera maizītes uzklāj kūpinātās paprikas mērci, liek virsū salātlapu, pupiņu "gaļu'';
-Papildina ar tomātu, marinēto gurķīšu šķēlēm un sīpola šķēlēm;
-Pāri lej kūpinātās paprikas mērci, uzliek virsū otru maizītes doniņu.
Maltīti pasniedz ar vēsu dzērienu. Lai labi garšo!