RECEPTE: viegli pagatavojamā un gardā diļļu mērce ar āboliem

© Ekrānuzņēmums no YouTube

Šī mērce lieliski saderēs ar lasi, vai citiem zivju ēdieniem un dārzeņiem. Tā labāk garšos, ja dienu vai divas būs pastāvējusi ledusskapī. Pēc gaumes to var taisīt graudaināku, vai pēc iespējas viendabīgāku.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze majonēzes
  • 1/4 sasmalcināta ķiploka
  • 1/4 glāzes svaigu diļļu
  • 1 ēdamkarote kečupa
  • 2 sagriezti marinētie gurķi
  • 3 ēdamkarotes sarīvētu ābolu
Vispirms sasmalcina ķiplokus un smalki sagriež marinētos gurķus. Tad visas sastāvdaļas saber bļodā.
Beigās mērcei pievieno rīvētus ābolus un visu samaisa.
Tad ņem talkā rokas blenderi un visu rūpīgi sablendē.
Rezultātā iegūsi gardu diļļu mērci, ko pievienot zivju ēdieniem.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.