Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

IZMĒĢINI: 3 Street Food ēdieni, ko pagatavot mājās

© Publicitātes foto

Vasara ir festivālu laiks, un īpašu popularitāti šogad iemantojuši tieši Street Food festivāli. Tāpat variācijas par Street Food jeb ēdienu, kuru pasniedz uz ielas, kļūst par vienu no karstākajām tendencēm arī restorānu ēdienkartēs – ēdiens ir daudzveidīgs, sātīgs un gards. Aicinot to baudīt ne tikai ārpus mājām, bet ienest to arī savā virtuvē, Rimi Gardēži piedāvā trīs receptes, kuras garšas kārpiņām neliks vilties.

Cepta ziedkāposta tako

Iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe

Nepieciešams:400 g ziedkāposts1 liels avokado, saspaidīts ar dakšiņu200 g gurķu, plāni sagriezti150 g smalki sakapāta tomāta150 g redīsu, plāni sagriezti12 Rimi Planet tako laiviņas1 ēd. k. jūras sāls2 ēd.k. I love eco tako maisījuma4 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas (ziedkāpostam)1 tējk. smalki sakapātu maurloku1 ēd. k. smalki sakapātas piparmētras2 ēd. k. extra virgin olīveļļas1/2 laima miziņas, smalki sarīvētas4 ēd. k. skābā krējumaPagatavošana:Katlā uzvāra ūdeni. Kad tas sāk vārīties, pievieno sāli un ziedkāpostu (ar zieda daļu uz leju) un vāra 10 minūtes. Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Nokāš ziedkāpostu, liek uz cepeškrāsns pannas, apslaka to ar eļļu un uzber garšvielas (intensīvākai garšai garšvielas ieteicams dārzenī iemasēt). Liek krāsnī cepties uz 40 min-1 stundu vai līdz tas kļūst zeltains. Izņem un sadala mazākās galviņās. Avokado samaisa ar tomātu, 1 ēdamkaroti eļļas, sāli un pipariem. Gurķus samaisa ar redīsiem, maurlokiem, piparmētru, sāli, pipariem un ēdamkaroti eļļas. Krējumu samaisa ar laima miziņu. Pasniedz tako laiviņā, pievienojot tomātus, avokado, salsu, ziedkāpostus un krējumu.

Tako ar liellopa gaļu

Iesaka Havjers Grasija, šefpavārs

Nepieciešams:300 g liellopa gaļas1 burciņa I Love Eco tako mērces1 iepakojums I Love Eco sarkano pupiņu4 I Love Eco kviešu tortiljas100 g skābā krējuma4 ēd. k. Selection by Rimi olīveļļas ar rozmarīnu1 pušķītis svaiga koriandra1 laimsPagatavošana:Liellopa gaļu sakapā mazos gabaliņos. Uz pannas uzkarsē 4 ēdamkarotes olīveļļas un tajā apcep sakapāto gaļu, līdz tā kļūst brūna. Pievieno tako mērci un pupiņas un visu karsē aptuveni 10 minūtes. Atsevišķā pannā uzsilda tortiljas, kuras pilda ar iepriekš sagatavoto gaļas un pupiņu maisījumu. Pasniedz ar skābo krējumu, koriandru un laima šķēlīti.

Mandeļu miltu vafeles ar dateļu mērci

Iesaka Normunds Baranovskis, šefpavārsNepieciešams:200 g mandeļu miltu200 g kviešu miltu2 vistu olas125 g sviesta250 g piena100 g ūdens150 g baltā cukura1/2 tējk. sāls1 tējk. cepamā pulveraMērcei:200 g Selection by Rimi dateles bez kauliņiem1 citrona sulaPagatavošana:Uzsilda sviestu, pienu, ūdeni, pievieno cukuru un sāli - maisa, līdz sviests izkusis. Sakuļ olas. Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri. Samaisa visas mīklas sastāvdaļas un cep vafeļu pannā. Sablendē dateles un samaisa ar citrona sulu. Vafeles pasniedz ar mērci. Var dekorēt ar pūdercukuru.