Lūdzu kaut ko nemākslotu. Mūsu senčiem bijis pieņemts laikā no Miķeļiem (29. septembra) līdz Pavasara Mārai (25. martam) ēst tauku putru, bet pārējā laikā – piena putru. Tā bija kārtīga putra no miežu putraimiem. Nenoslinkosim un izvārīsim tādu arī mēs, lai nu aplejamās paciņu putras paliek darbdienu steigai. Ja negribas putru, lai būtu zupa – arī tajā miežu putraimi iederēsies un piešķirs papildu sātīgumu.
Palutini savus mīļos ar rupjmaizes sacepumu, kuras grašu papildinās dzērvenes un āboli. Turklāt šī kūka liks justies patriotiskāk pat ja nav novembris.
Šajā dzērienā spēcīgās alkohola notis apvienotas ar maigu garšas valdzinājumu tik harmoniski, ka tas var kļūt arī par pikantu desertu mīlētāju dienas vakariņām.
Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr piešķirs īpašu “odziņu”. Valentīna diena asociējas ar sarkanām nokrāsām un maigām garšām. Izmēģini šo neparasto kārtojumu un pārsteidz mīļoto.
Vai Latvija maz būtu iedomājama bez rupjmaizes? Ikviens, kurš pabijis ilgāku laiku ārzemēs zina, ka tieši šī garša palīdz atgūt māju sajūtu. Viens ir pirkt maizi veikalā vai ceptuvē, bet kas pavisam cits- to izcept pašam. Turklāt izrādās, ka rupjmaizes cepšanu ir iespējams salīdzināt ar Latvijas politiku un vēsturi.
Lieliska ideja jūsu pankūku rītam! Pamēģiniet pagatavot šīs gardās un netradicionālās pankūkas, izmantojot kokosriekstu pienu un kokosriekstu miltus! Brīvdienu brokastis noteikti būs izdevušās!
Ātri pagatavojams eksotisks taizemiešu ēdiens jūsu virtuvē? Lūk, pikantas Tom Kha zupas recepte ar garnelēm un kokosriekstu pienu. Patiešām ļoti gardi!
Cepumu pildījumam var izmantot ikvienu krēmu, kāds vien garšo. Lai līdzsvarotu sviesta cepumu saldumu, šoreiz izvēlējos žāvēto plūmju un kondensētā piena krēmu.
Stiliste un sevis mīlēšanas bloga "Morethansize.com" idejas autore Indra Salceviča dalījusies ar gardu un veselīgu recepti, ko ātri un viegli ikviens var pagatavot mājās.
Kartupeļu pankūkām ir daudz pagatavošanas veidu un garšas variāciju. Šveicieši tradicionāli brokastīs cēla "rösti" – bagātīgu kartupeļu pankūku, kas lauksaimniekiem deva spēku visai dienai. Izmēģini mūsdienīgu "rösti" kombinācijā ar avokado, mazsālītu lasi un olu!
Britu izcelsmes šefpavāra, restorānu īpašnieka Džeimija Olivera vārds ar ēdiena gatavošanu apsēstajiem nav svešs. Ideja pusizceptus kartupeļus saspiest un apslacīt ar etiķa maisījumu, lai panāktu to kraukšķīgumu, pieder viņam. Viņš iesaka izmēģināt kartupeļu apslacīšanai arī etiķa, salvijas un apelsīna miziņu sviesta maisījumu.
Šajā gadalaikā greipfrūts līdz ar citiem citrusaugļiem ir kā sveiciens no kādas saulainākas un dzīvespriecīgākas vietas. Laba izvēle, ja gribas izbaudīt mazliet atsvaidzinoša rūgtuma.
Vai esi kādreiz domājis, kā var pagatavot zemesriekstu sviestu? Rimi Bērniem gardēde Lība Smildziņa parādīs, kā pašam to izdarīt. Izrādās, ka tas ir ļoti vienkārši un sviesta pagatavošanai nepieciešamas pavisam maz sastāvdaļas.