Nogaršo elegantās karamelizētās sviesta ikru maizītes

© Publicitātes foto/Rimi gardēži

Izmēģini Lieldienās arī ko neparastāku par tradiicionālajām olām. Rimi Gardēdes Signe Meirāne un Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.

Nepieciešams:

  • 200 g sviesta
  • bagete, sagriezta 24 šķēlītēs
  • 12 novārītas paipalu olas, nolobītas
  • foreles vai laša ikri
  • gabaliņos sagriezts avokado - pēc vēlmes
  • dīgsti - pēc vēlmes
  • jūras sāls pasniegšanai
  • nedaudz svaigi maltu piparu

Pagatavošana:

Vispirms karamelizē sviestu - vislabāk to dari dienu iepriekš. Katliņā ar biezu dibenu liec sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis. Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu. Turpini karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļūs dzidrs. Tas aizņem apmēram 15 minūtes. Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.

Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas. Tikai nedaudz atdzesē.

Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liec virsū olas un ikrus, ja vēlies - arī dīgstus vai avokado. Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais