Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.
Kartupeļus nomazgā, nomizo un katru sagriež astoņās daiviņās. Mazākus kartupeļus var sagriezt četrās daiviņās.
Apslaka ar eļļu un samaisa, lai eļļa apņem visas daiviņas.
Ja nelieto cepampapīru, uz cepešpannas uzlej pāris karotes eļļas un sakārto kartupeļu daiviņas.
Liek cepties, ik pa laikam apskatoties, vai visa nesāk apbrūnēt pat daudz. Ja kartupeļu daiviņu virsa jau ir skaisti zeltaina, bet viducis vēl nav gatavs, cepešpannu apklāj ar foliju un turpina cept.
Ķiplokus nomizo, sīki sagriež vai izspiež caur ķiplokspiedi.
Gatavus kartupeļus ieber bļodā, pievieno sāli, garšvielas, ķiplokus un uzmanīgi samaisa.