Atvēsinošais rupjmaizes krēms ar dzērvenēm

© Cookbook

Vasarā, kad kārojas kāds krēmīgs našķis, šis būs lielisks risinājums ar īsteni latvisku garšu. Jo kas gan latviešu desertu salikumos varētu būt vēl tradicionālāks, kā rupjmaize un dzērvenes? Lūk, brīnišķīgs krēms vasaras gardumam.

Sastāvdaļas:

  • Olas dzeltenums: 7 gab
  • Cukura sīrups: 150 g
  • Saldais krējums: 500 g
  • Dzērvenes: 100 g
  • Rupjmaizes rīvmaize: 45 g

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus saputo, tievā strūkliņā pievienojot karstu cukura sīrupu.

Puto, līdz masa atdziest.

Saputo saldo krējumu, ko iecilā olu masā, pievieno dzērvenes, rupjmaizi, kanēli.

Liek saldētavā līdz sastingst.

Virtuvē

Kad mājās aizķērušies pārgatavojušies banāni un nav vēlēšanās cept kaut ko sarežģītu, šis deserts ir ideāls glābiņš. Vajadzīgas tikai četras dabīgas sastāvdaļas, nav jālieto cepeškrāsns, un rezultāts – maigs, salds, veselīgāks nekā klasisks kēkss. Ar recepti dalās “All recepes”.