Gardās rabarberu - mandeļu kūkas recepte

© Ekrānuzņēmums no Youtube/ Rimi Gardēži

Vasarā ir tik brīnišķīgi iebrist dārzā un nogriezt sulīgākos rabarberu kātus, lai no tiem pagatavotu gardu rabarberu-mandeļu kūku. Izmēģini šo gardo recepti!

Sastāvdaļas:

  • Sviests 225 g
  • Cukurs 150 g
  • Rabarbers 450 g
  • Milti 160 g
  • Mandeļu skaidiņas 105 g
  • Cepamais pulveris 1 TK
  • Sāls 3/4 TK
  • Vaniļas pāksts sēklas 12 gab.
  • Olas 2 gab.
  • Grieķu jogurts 70 g
  • Cukurs formas un kūkas apbēršanai
  • Rabarbers dekorēšanai

Pagatavošana:

Avots

Virtuvē

Pavasaris ienāk virtuvē ar krāšņiem aromātiem un sezonas pirmo skābeni saldeno varoni – rabarberu. Šis ne pārāk glaunais dārza stūru iemītnieks slēpj sevī pārsteidzoši svaigu un izteiksmīgu garšu, kas ideāli sader ar saldo mīklu un kraukšķīgu drumstalu kārtu. Ja meklē ko vieglu, ātru un sildošu dvēselei - šī rabarberu drumstalkūka būs tieši laikā! Ar recepti dalās “My Recepes”.

Svarīgākais