Godinot Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu, kad tradicionāli atzīmējam baltā galdauta svētkus, šefpavāre Inga Kalniņa sadarbībā ar “Kronenbourg” bezalkoholisko alu piedāvā trīs receptes, ar kurām iepriecināt sevi, radot svētku sajūtu mājās! Klāsim baltos galdautus un galdā liksim ko svaigu, palutinot savas garšas kārpiņas – bezalkoholiskajā alū vārītas mīdijas, saldajā rīsu pudiņu ar citronu un karameli, savukārt našķošanās brīžiem – Bretaņas sviesta cepumus ar citronu krēmu.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Pagatavošana:
1. Vispirms sagatavo piedevas. Selerijas kātus sagriež mazos gabaliņos. Puravu notīra un gan balto, gan daļēji zaļo daļu sagriež smalkās ripiņās. Sasmalcina ķiplokus un sakapā sīpolu.
2. Burkāna pievienošana nav obligāta, bet tas piešķir patīkamu garšu. Ja izlemsiet pievienot burkānu, tad sarīvējiet to.
3. Lielā katlā ar biezu dibenu liek sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Sautē, līdz tie ir mīksti. Pievieno visus pārējos sagrieztos dārzeņus, pasautē tos (ja šķiet, ka sviesta par maz, pievieno vēl) līdz tie kļūst mazliet mīkstāki. Pievieno mazliet alu, un sautē dārzeņus. Pievieno vēl alu (gandrīz visu), un, kad alus uzmetis pirmo burbuli, pievieno mīdijas un uzliek katlam vāku. Tās vāra, līdz tās ir pilnībā atvērušās (tās, kas paliek cietas, nav ēdamas). Kad mīdijas atvērušās, pievieno mazliet saldā krējuma (tikai tik, lai mērce ir krēmīgāka) un uzvāra. Viss gatavs!
4. Pagaršo mērci, lai zinātu, vai nepieciešams sāls.
5. Pasniedz siltas, pārkaisītas ar svaigiem pētersīļiem. Ēd kopā ar svaigu maizi, zaļiem salātiem vai kraukšķīgiem frī kartupeļiem!