2.lapa
Sastāvdaļas 6 porcijām:
KARAMELEI
Pagatavošana:
1. Noskalo rīsus aukstā ūdenī un liek tos katliņā vai dziļā pannā. Pārlej rīsus ar ūdeni, uzvāra tos un vāra kādas 3-4 minūtes. Nokāš ūdeni, noskalo rīsus aukstā ūdenī un uzglabā.
2. Katliņā lej pienu, pievieno vaniļas sēkliņas, pašu pāksti un mazu daļu no 1 citrona miziņām. Uzvāra pienu līdz pirmajam burbulim. Nogriež uguni uz minimālo, pienam pievieno iepriekš apvārītos rīsus un vāra visu apmēram 30 minūtes uz pavisam lēnas uguns.
3. Kamēr vārās rīsi, sagatavo burciņas rīsu pudiņam. Izgriež arī atbilstoša izmēra cepamā papīra aplīšus, ko varēs uzlikt pa virsu burciņām.
4. Kad vārīšanās laiks tuvojas beigām, izņem no katliņa vaniļas pāksti.
5. Atsevišķā bļodiņā saputo olas ar cukuru un pievieno skābo krējumu. Noņem rīsu katliņu no uguns, pievieno rīsiem olu un cukura masu un labi samaisa. Pievieno atlikušās citrona miziņas.
6. Mazā panniņā vai katliņā pagatavo karameli. Pannā izkausē cukuru kopā ar ūdeni. Kad karamele ir zeltaini brūna, tad to vienādos daudzumos salej burciņās.
7. Katrā burciņā liek vārītos rīsus. Pa virsu rīsiem liek cepamo papīru.
8. Burciņas liek dziļā pannā vai cepamajā traukā. Traukā lej ūdeni tā, lai burciņu apakšas būtu ūdeni.
9. Liek pannu ar burciņām, kurās pildīti rīsi, iepriekš līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī. Cep pudiņu 25-30 minūtes.
10. Atdzesē, un tas ir gatavs ēšanai. Ēdot ar karoti - jāiet līdz pašam dziļumam, lai sajustu saldo karameli un citronīgos rīsus vienlaikus!
11. Ēdot var pievienot arī ievārījumu - šeit noderēs kas mazāk salds, bet vairāk skābens. Der arī citronu krēms.