Kā mājās pagatavot ceriņu sīrupu

© Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Jā, ceriņi ir veselīgi un ēdami. Ceriņu ziedus ievāc to ziedēšanas laikā, taču jāatceras, ka ceriņi nedrīkst būt potēti. Ceriņiem piemīt antibakteriālas īpašības, kā arī tie nomierinoši iedarbojas uz cilvēka psihi. Lūk, vienkārša ceriņu sīrupa recepte.

Vajadzēs:

  • glāzi ceriņu ziedu;
  • glāzi cukura;
  • glāzi ūdens;
  • 3- 4 mellenes.

Pagatavošana:

Vispirms atlasi krūzē ceriņu ziedus.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Tad liec vārīties katlu, kurā ir ūdens ar cukuru.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Kad ūdens sācis vārīties, ieber tajā ceriņu ziedus. Apmaisi tos, kamēr tie vārās.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Ceriņiem pievieno četras mellenes, lai sīrups iegūtu viegli zilganu nokrāsu, citādi tas būs brūns.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Vāri viru aptuveni 20 minūtes. Tad noņem to no plīts un nolej sietā, lai atdalītu ziedus un mellenes no sīrupa. Ar karotes palīdzību sietā izspied vēl sīrupu no ziediem.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Atdzesē sīrupu istabas temperatūrā un tad ielej to sagatavotā pudelē ar vāku. Pudeli uz mēnesi liec ledusskapī.

Ceriņu sīrupu vari izmantot kokteiļos, pie pankūkām, smūtijos un citur.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Avots

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais