Jā, ceriņi ir veselīgi un ēdami. Ceriņu ziedus ievāc to ziedēšanas laikā, taču jāatceras, ka ceriņi nedrīkst būt potēti. Ceriņiem piemīt antibakteriālas īpašības, kā arī tie nomierinoši iedarbojas uz cilvēka psihi. Lūk, vienkārša ceriņu sīrupa recepte.
Vispirms atlasi krūzē ceriņu ziedus.
Tad liec vārīties katlu, kurā ir ūdens ar cukuru.
Kad ūdens sācis vārīties, ieber tajā ceriņu ziedus. Apmaisi tos, kamēr tie vārās.
Ceriņiem pievieno četras mellenes, lai sīrups iegūtu viegli zilganu nokrāsu, citādi tas būs brūns.
Vāri viru aptuveni 20 minūtes. Tad noņem to no plīts un nolej sietā, lai atdalītu ziedus un mellenes no sīrupa. Ar karotes palīdzību sietā izspied vēl sīrupu no ziediem.
Atdzesē sīrupu istabas temperatūrā un tad ielej to sagatavotā pudelē ar vāku. Pudeli uz mēnesi liec ledusskapī.
Ceriņu sīrupu vari izmantot kokteiļos, pie pankūkām, smūtijos un citur.