Kā mājās pagatavot ceriņu sīrupu

© Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Jā, ceriņi ir veselīgi un ēdami. Ceriņu ziedus ievāc to ziedēšanas laikā, taču jāatceras, ka ceriņi nedrīkst būt potēti. Ceriņiem piemīt antibakteriālas īpašības, kā arī tie nomierinoši iedarbojas uz cilvēka psihi. Lūk, vienkārša ceriņu sīrupa recepte.

Vajadzēs:

  • glāzi ceriņu ziedu;
  • glāzi cukura;
  • glāzi ūdens;
  • 3- 4 mellenes.

Pagatavošana:

Vispirms atlasi krūzē ceriņu ziedus.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Tad liec vārīties katlu, kurā ir ūdens ar cukuru.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Kad ūdens sācis vārīties, ieber tajā ceriņu ziedus. Apmaisi tos, kamēr tie vārās.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Ceriņiem pievieno četras mellenes, lai sīrups iegūtu viegli zilganu nokrāsu, citādi tas būs brūns.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Vāri viru aptuveni 20 minūtes. Tad noņem to no plīts un nolej sietā, lai atdalītu ziedus un mellenes no sīrupa. Ar karotes palīdzību sietā izspied vēl sīrupu no ziediem.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Atdzesē sīrupu istabas temperatūrā un tad ielej to sagatavotā pudelē ar vāku. Pudeli uz mēnesi liec ledusskapī.

Ceriņu sīrupu vari izmantot kokteiļos, pie pankūkām, smūtijos un citur.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ familyspice

Avots

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais