Recepte

7.nov 2020
Tuvojoties Latvijas svētkiem, izmēģini tumīgu grūbu putru ar cieto sieru, tumšā alū sautētām saknēm un cūkas kūpinājumu.
4.nov 2020
Vienkārši un ātri pagatvojama vista. Ne velti šo metodi sauc par vecpuišu metodi.
3.nov 2020
Ja vēlies uzglabāt ķirbi ilgāku laiku, pārliecinies, lai tā miza nebūtu bojāta: ķirbja cietā miza ir apvalks, kas aizsargā lielo ogu no apkārtējās vides ietekmes, un, ja tā nav bojāta, ķirbi var glabāt pat veselu gadu – līdz nākamajai ražai, stāsta Normunds Baranovskis. “Ķirbi var pagatavot pilnībā – no sēklas līdz pat mizai. Sēklas var izlobīt un no zaļā mīkstuma pagatavot miltus vai sagrauzdēt un pievienot salātiem un cepumiem. Sēklu apvalkus parasti nelieto uzturā, bet tos noteikti var izbarot pīlēm parkā vai izmantot kā komposta elementu. Ķirbja mīkstumam ir daudz dažādu nokrāsu, no gaiši dzeltenas līdz spilgti oranžai, un tas mēdz būt gan sulīgāks, gan miltaināks. Tāpēc, gatavojot ēdienu, ir svarīgi izvēlēties receptē norādīto ķirbi”, piekodina šefpavārs Normunds Baranovskis.
29.okt 2020
Melno lenteņu pasta būs lielisks, tematisks un viegli pagatavojams pamatēdiens Halovīnu svinētājiem. Šī maltīte izskatās patiesi šausminoši, taču tā ir ļoti ātri pagatavojama, garda un veselīga!
28.okt 2020
Helovīni jau šajā nogalē. Lai pavadītu šos svētkus krāšņi, iesakām ne tikai pārģērbties, bet arī galdu un ēdienus dekorēt tematiski. Piedāvājam ideju, kā parasto kēksiņu jeb mafinu padarīt bailīgu.
25.okt 2020
Rudens ir īstais laiks, lai sevi palutinātu ar kādu siltu un neparastu maltīti. Turklāt šī recepte lieliski iederēsies ne tikai vegānā dzīvesveda piekritēju pavārgrāmatā.
24.okt 2020
Vasaras sākumā Latvijā dzīvojošais itālis Roberto Meloni izdeva savu pirmo grāmatu “Piedzīvojumi virtuvē ar Roberto. 100 slavenību receptes.” Šobrīd Roberto turpina apbraukāt dažādas pilsētas, prezentējot grāmatu un tiekoties ar faniem.
23.okt 2020
Silta zupa ir kā radīta drēgnām un lietainām rudens dienām. Turklāt šī priecēs ne tikai ar garšu, bet arī ar krāsām.
16.okt 2020
Tuvojoties rudens brīvdienām piedāvājam Jums jaunas receptes, ar kurām pārsteigt sevi un tuvākos. Kurš būtu domājis, ka tumšo alu var izmantot gatavojot gan liellopu tartaru ar tumšā alū marinētiem sīpoliem un mīksti vārītām paipalu olām, gan saldo ēdienu – alū tvaicētiem bumbieriem ar grauzdētiem lazdu riekstiem un šokolādes mērci? Garšo tieši tik kārdinoši, cik izklausās. Un kad gan vēl veltīt laiku, lai pagatavotu ko īpašāku, ja ne brīvdienās?
4.okt 2020
Kāpēc gan dzīvi nepadarīt mazliet interesantāku un pasniegt tunča salātus nedaudz neierastākā formātā? Ķeramies klāt!
2.okt 2020
Nezin kādēļ mēdzam zivs ēdienus "ietērpt". Vai tas ir kažoks, vai mētelītis - nevar noliegt, ka "apģērbā" tās var būt dikti gardas.
30.sep 2020
Kad sagribas ko graužamu, šie kraukšķi būs lieliska izvēle.
27.sep 2020
Laiks svinēt rudeni un piepildīt māju ar svaigi ceptu gardumu kārdinošo smaržu. Izmēģini biešu kūkas recepeti.
26.sep 2020
Septembra ritms daudziem liek atgriezties krietni piemirstā skrējienā, kur reizēm grūti atrast laiku veselīgai un nesteidzīgai ēdienreizei. Tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divu ātri pagatavojamu un ērti līdzi paņemamu pusdienu receptes. Šo ēdienu pagatavošana ir ļoti vienkārša, tie nebūs jāsilda, tāpēc receptes noderēs, plānojot pusdienas ne vien darbā vai skolā, bet pat rudenīgā pārgājienā!
25.sep 2020
Lieliska un radoša recepte, lai iedvesmotu ar rudens veltēm palutināt sevi un savus mīļos.
25.sep 2020
Pateicoties lieliskajām garšas īpašībām, liellopa gaļa tiek augstu vērtēta. Tā ir piemērota gan vienkāršākiem ēdieniem ikdienā, gan ekstravagantākām receptēm svētkos. Daudzi iecienījuši liellopa strogonovu un gulašu – ēdienus ar bezgalīgu variāciju daudzumu, citi novērtē mājās gatavotu burgeru ar liellopa malto gaļu. Tikmēr īsteni gardēži labprāt ļauj sevi kārdināt ar nobriedinātas liellopa gaļas steiku. Šefpavārs Normunds Baranovskis aicina iemēģināt roku steika pagatavošanā mājās, piedāvājot divas receptes.
24.sep 2020
Šokolāde un kokosriekstu skaidiņas ir burvīgs "pāris". Īpaši, ja tie apvienojas cepumā. Recepte ir gaužām vienkārša, bet kas par rezultātu!
21.sep 2020
Nezini, ko iesākt ar ķirbjiem? Pagatavo džemu!
21.sep 2020
Garda un brīnišķīga izvēle, ar ko panašķoties rudens vakarā pie tējas vai kafijas tases.
20.sep 2020
Rudens parasti ir laiks, kad ar kaut ko garšīgu panašķoties gribas arvien biežāk. Īpaši drēgnajos vakaros. Taču ko iesākt, ja negribas zaudēt fizisko formu, bet kāre bojā omu? Jādomā par veselīgākām alternatīvām! Šoreiz nolēmu izmēģināt daudz dzirdēto salikumu - ola +banāns.