Recepte: kā pagatavot "irbītes"

© Ekrānuzņēmums no rimi.lv

Uzņēmēja un gardēde Liene Zemīte ar "Rimi" starpniecību dalījusies ar "irbīšu" jeb gaļas velntīšu recepti.

Sastāvdaļas

  • Liellopa fileja, 1.5 kg
  • Vidēji burkāni, 2 gab.
  • Vidējs sīpols, 1 gab.
  • Ķiploki, 4 daivas
  • Ķimenes, 3 ēdamkarotes
  • Kūpināta cūkgaļas krūtiņa, 500 g
  • Olīveļļa, cepšanai un pārslacīšanai
  • Lauru lapas, 3 gab.
  • Smaržīgie pipari, 1 tējkarote
  • Čili pipars, 1/4

Piedevas

  • Mini kartupeļi, 1 kg
  • Mazie brokolīni, 10 gab.
  • Sāls, pēc garšas
  • Pipari, pēc garšas
  • Olīveļļa, pārslacīšanai
  • Rozmarīns, 2 zariņi
  • Ķiploki, 4 daivas
  • Skābais krējums, 200 g
  • Sasmalcināti zaļumi (dekorēšanai), 5 ēdamkarotes

Pagatavošana

  • Liellopa fileju sagriez plānās šķēlēs, izklapē ar gaļas āmuriņu, pārkaisi sāli un piparus.
  • Pagatavo pildījumu: nomizo un sarīvē burkānus, nomizo un sasmalcini sīpolu, ķiplokus un čili, sagriez cūkgaļas krūtiņu. Visu apcep karstā olīveļļā, kamēr tauciņi no cūkgaļas iztecējuši, pievieno sāli un piparus.
  • Ņem izklapēto gaļas šķēli, iepildi aptuveni 1 ēdamkaroti pildījuma, satin un apsien ar diedziņu. Tā izdari ar visiem gaļas gabaliem.
  • Uzkarsē pannā eļļu, apcep satītās irbītes. Tad liec irbītes katlā, pārlej karstu ūdeni, pievieno lauru lapas, piparus, pēc garšas - sāli. Sautē, kamēr gaļa mīksta. Tad iztin irbītes no diegiem.
  • Pagatavo piedevas: mazos kartupelīšus sagriez uz pusēm, liec uz pannas, pārslaki ar olīveļļu, pārkaisi sāli, piparus, sasmalcinātu ķiploku un rozmarīnu, liec iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep aptuveni 20-25 minūtes.
  • Pa to laiku sāls ūdenī noblanšē brokolīnus.
  • Pasniedz irbītes ar skābu krējumu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un brokolīniem.

Avots

Izklaide

Kamēr vasara vēl nav galā, grupa “Very Cool People” steigusi atstāt cilvēku apziņā atbilstošas saulainās enerģijas devu ar liegā “soul & pop” stilistikā ieturētu dziesmu “Nevērp prātu” - par savstarpējām un itin romantiskām attiecībām.

Svarīgākais