Recepte: kā pagatavot "irbītes"

© Ekrānuzņēmums no rimi.lv

Uzņēmēja un gardēde Liene Zemīte ar "Rimi" starpniecību dalījusies ar "irbīšu" jeb gaļas velntīšu recepti.

Sastāvdaļas

  • Liellopa fileja, 1.5 kg
  • Vidēji burkāni, 2 gab.
  • Vidējs sīpols, 1 gab.
  • Ķiploki, 4 daivas
  • Ķimenes, 3 ēdamkarotes
  • Kūpināta cūkgaļas krūtiņa, 500 g
  • Olīveļļa, cepšanai un pārslacīšanai
  • Lauru lapas, 3 gab.
  • Smaržīgie pipari, 1 tējkarote
  • Čili pipars, 1/4

Piedevas

  • Mini kartupeļi, 1 kg
  • Mazie brokolīni, 10 gab.
  • Sāls, pēc garšas
  • Pipari, pēc garšas
  • Olīveļļa, pārslacīšanai
  • Rozmarīns, 2 zariņi
  • Ķiploki, 4 daivas
  • Skābais krējums, 200 g
  • Sasmalcināti zaļumi (dekorēšanai), 5 ēdamkarotes

Pagatavošana

  • Liellopa fileju sagriez plānās šķēlēs, izklapē ar gaļas āmuriņu, pārkaisi sāli un piparus.
  • Pagatavo pildījumu: nomizo un sarīvē burkānus, nomizo un sasmalcini sīpolu, ķiplokus un čili, sagriez cūkgaļas krūtiņu. Visu apcep karstā olīveļļā, kamēr tauciņi no cūkgaļas iztecējuši, pievieno sāli un piparus.
  • Ņem izklapēto gaļas šķēli, iepildi aptuveni 1 ēdamkaroti pildījuma, satin un apsien ar diedziņu. Tā izdari ar visiem gaļas gabaliem.
  • Uzkarsē pannā eļļu, apcep satītās irbītes. Tad liec irbītes katlā, pārlej karstu ūdeni, pievieno lauru lapas, piparus, pēc garšas - sāli. Sautē, kamēr gaļa mīksta. Tad iztin irbītes no diegiem.
  • Pagatavo piedevas: mazos kartupelīšus sagriez uz pusēm, liec uz pannas, pārslaki ar olīveļļu, pārkaisi sāli, piparus, sasmalcinātu ķiploku un rozmarīnu, liec iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep aptuveni 20-25 minūtes.
  • Pa to laiku sāls ūdenī noblanšē brokolīnus.
  • Pasniedz irbītes ar skābu krējumu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un brokolīniem.

Avots

Svarīgākais