Lieldienu dzērienu “karalis” viennozīmīgi ir olu liķieris – šajos svētkos to labprāt nobauda pat tie, kas nav olu liķiera cienītāji.
Kokteiļu un dzērienu eksperts, bārmenis Arvis Zēmanis piedāvā mājās gatavota olu liķiera recepti. Recepte ir vienkārša, bet pats dzēriens - dievīgs, tāpēc ir vērts pamēģināt!
Olu liķieris
Gatavošanas laiks aptuveni 20 minūtes
Sastāvdaļas (aptuveni 1l liķiera)
- 5 olu dzeltenumi;
- 100g pūdercukura;
- 250 ml piena;
- 200 ml saldā krējuma;
- 100ml konjaka vai brendija;
- nedaudz rīvēta muskatrieksta;
- 1 ēdamkarote kanēļa un vaniļas cukura maisījuma (aptuveni vienādās proporcijās).
Pagatavošana
- Liķieri visu pagatavošanas laiku silda uz lēnas uguns ūdens peldē. Vispirms bļodā saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru, pievieno kanēļa un vaniļas cukura maisījumu. Ierīvē nedaudz muskatrieksta.
- Turpinot maisīt, pielej pienu, pēc tam arī saldo krējumu.
- Pielej aptuveni 100ml konjaka vai brendija.
- Turpina maisīt tik ilgi, kamēr liķieris sāk biezēt (tas notiks, kad masa sasniegs aptuveni 65 grādu temperatūru).
- Pildi pudelēs, baudi pats un dāvini citiem!