Recepte: pagatavo olu liķieri savam svētku galdam

© pixabay.com

Lieldienu dzērienu “karalis” viennozīmīgi ir olu liķieris – šajos svētkos to labprāt nobauda pat tie, kas nav olu liķiera cienītāji.

Kokteiļu un dzērienu eksperts, bārmenis Arvis Zēmanis piedāvā mājās gatavota olu liķiera recepti. Recepte ir vienkārša, bet pats dzēriens - dievīgs, tāpēc ir vērts pamēģināt!

Olu liķieris

Gatavošanas laiks aptuveni 20 minūtes

Sastāvdaļas (aptuveni 1l liķiera)

  • 5 olu dzeltenumi;
  • 100g pūdercukura;
  • 250 ml piena;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 100ml konjaka vai brendija;
  • nedaudz rīvēta muskatrieksta;
  • 1 ēdamkarote kanēļa un vaniļas cukura maisījuma (aptuveni vienādās proporcijās).

Pagatavošana

  1. Liķieri visu pagatavošanas laiku silda uz lēnas uguns ūdens peldē. Vispirms bļodā saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru, pievieno kanēļa un vaniļas cukura maisījumu. Ierīvē nedaudz muskatrieksta.
  2. Turpinot maisīt, pielej pienu, pēc tam arī saldo krējumu.
  3. Pielej aptuveni 100ml konjaka vai brendija.
  4. Turpina maisīt tik ilgi, kamēr liķieris sāk biezēt (tas notiks, kad masa sasniegs aptuveni 65 grādu temperatūru).
  5. Pildi pudelēs, baudi pats un dāvini citiem!

Izklaide

Daudzu ļoti ilgi gaidīts albums - rokmūziķa Detlefa (īstajā vārdā Uldis Dirnēns) jaunais studijas ieraksts. Kopš viņa iepriekšējiem lieldarbiem pagājušas desmitgades: Detlefa debijas albums “Tu izliecies par sevi” tika izdots 2004. gadā, pēc trīs gadiem ar grupu “Detlef Zoo” tapa otrais albums “Skapī”, bet 2008. gadā tika izdota tā angļu versija “If It Makes Us Happy”.

Svarīgākais