Recepte

5.jan 2021
Lai gan gada nogales lielākie svētki jau aiz muguras, tas neliedz saglabāt svētku sajūtu kaut vai garšas ziņā. Ziemas vakaros palutinās un ļaus sasildīties gards kakao.
2.jan 2021
Garāks vai īsāks pārgājiens, it īpaši aukstā laikā, noteiktu kļūs patīkamāks, ja līdzi paņemsi kādu karstu dzērienu. Bet, vai zini, kādā traukā to labāk uzpildīt? Un, vai vēlies uzzināt vienu gardu karstā dzēriena recepti, kas vēl labāk garšos ziemīgās pastaigas laikā gar jūras krastu vai mežā?
29.dec 2020
Ļaujies cepumu pagatavošanas izaicinājumam mājās, kļūstot teju par konditoru. Turklāt rezultāts noteikti būs garšu kārpiņu iepriecinošs.
27.dec 2020
Izmēģini šo gardo uzkodu recepti, ar kuru papildināt vakaru pie tējas tases.
25.dec 2020
Baņķiere, finansiste Ilze Jurkāne raidījumā “Bez Tabu” dalās ar rīsu pudiņa recepti. Šis deserts Ilzes svētku galdā tiek likts katros Ziemassvētkos.
21.dec 2020
Ja vēlies Ziemasssvētku svinības padarīt nedaudz karaliskākas, noteikti ir vērts izmēģināt šo karaliskās ģimenes iecienīto pudiņa recepti, kas ievietota oficiālajā karaļnama Twitter profilā.
12.dec 2020
Vecmāmiņas laika recepte, kas transformēta modernā versijā. Arī šiem kumosiņiem labak izmantot baltmaizi, kas jau ir nedaudz apžuvusi. Tā neiesūks tik daudz taukvielu un arī " kumosiņš" būs stingrāks.
10.dec 2020
Nekas nav labāks par šokolādi! Un, ja vēl tas ir kārtīgs šokolādes biskvīts - laime garantēta. Izmēģini šī šokolādes biskvīta recepti saviem svētku meistardarbiem.
8.dec 2020
Svētku noskaņu allaž iedod īpašas smaržas un garšas. Tikko mājās sāk virmot eglītes skuju, štovētu kāpostu vai piparkūku smarža, zinām, ka Ziemassvētki jau tepat aiz stūra.
7.dec 2020
Izmēģini gardo ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūku, kas lieliski papildinās arī svētku galdu.
5.dec 2020
Ar gardu veģetāro recepti, ko ieviest savā virtuvē, dalās profesionāls pavārs un vegāno un veģetāro ēdienu zinātājs Edgars Sanders.
30.nov 2020
"Rimi" piedāvā iemācīties pagatavot dārzeņu čipsus.
23.nov 2020
Viegli pagatavojama recepte no aktuālajiem sezonas dārzeņiem un ogām.
22.nov 2020
Šāds veselīgs batoniņš sniegs enerģiju un palutinās garšas kārpiņas.
17.nov 2020
Mūsdienās Sarkano samta kūku cep, izmantojot krāsvielas. Taču senatnē to gatavoja, kā krāsvielu izmantojot bietes. Izmēģināju aptuveni 7 dažādus variantus ( bietes un dzērvenes, bietes un brūklenes, svaigas bietes, vārītas bietes utt), mēģinot atrast vislabāko kombināciju, lai nevajadzētu izmantot krāsvielas. Šis ir pagaidām labākais variants - krāsai izmantot bietes un kazenes.
17.nov 2020
Lai kas notiktu apkārt, sava valsts ir liela dāvana, tāpēc Latvijas jubileja ir jāsvin! Elegants, sarkanbaltsarkans kokteilis, ar ko uzsaukt tostu par godu mūsu Latvijai! Šis elegantais dzēriens priecēs acis un atraisīs sarunām!
15.nov 2020
Ātri pagatavojama, sātīga un garšīga wok recepte, kas neprasīs dižas iemaņas austrumu virtuves ēdienu gatavošanā un noteikti izdosies pat mazāk pieredzējušiem pavāriem!
9.nov 2020
Pagatavo klasiskus ēdienus jaunās garšās un izmēģini tumšā alus un kartupeļu maizi ar sālītām sēnēm un skābo krējumu.
8.nov 2020
“Ķirbi apbrīnoju jau kopš bērnības. Tā ir vislielākā oga, ko var pievienot gaļai un putnu gaļas ēdieniem, gatavot zupās un sautējumos, marinēt un, protams, iecept desertos un kūkās. No bērnības man visspilgtāk atmiņā saglabājies marinētais ķirbis, kuru mamma vārīja ar citronskābi, kanēli un dažkārt arī cidonijām. To parasti pasniedza pie otrajiem ēdieniem, taču man tas bija saldā vietā, – pikanti salds ar izteiktu kanēļa un krustnagliņu garšu. Desertos un kūkās ķirbi visvairāk izmanto ASV, tā ir slavena ar savu “pumpkin pie”. Taču jau labi sen ķirbis ir iekarojis arī Eiropas konditoru un saldumu mīļu sirdis”, stāsta Liene Zemīte.