Pavārs Edgars Sanders ar "Rimi Gardēži" starpniecību dalījies ar gardu un interesantu avokado recepti.
Sastāvdaļas (2 porcijām)
-
Avokado, 2 gabali
-
Vārīti turku zirņi, 400g
-
Majonēze 4 sezonu Spilva, 2 ēdamkarotes
-
Puse svaigā garā gurķa
-
Selerijas kāts, 1 gabals
-
Puse Šalotes sīpola
-
Dilles, 1 bunte
-
Pilngraudu sinepes, 2 tējkarotes
-
Čili pārslas, 1 šķipsniņa
-
Puse citrona sulas
-
Sāls, pēc garšas
-
Melnie pipari, pēc garšas
Pagatavošana
-
Nelielā bļodā liec turku zirņus.
-
Pievieno majonēzi un visu nedaudz saspaidi ar dakšiņu neviendabīgā masā.
-
Cik vien smalki iespējams, sakapā gurķi, selerijas kātu, sīpolu un dilles un pievieno turku zirņu masai.
-
Liec klāt sāli, čili pārslas, citrona sulu un sinepes.
-
Visu kārtīgi samaisi un pagaršo, pievieno vēl garšvielas, ja nepieciešams.
-
Avokado pārgriez gareniski uz pusēm un izņem kauliņu.
-
Iezied avokado ar nelielu daudzumu olīveļļas, uzber sāli un piparus.
-
Avokado cep uz grila ar iekšpusi uz leju, līdz tiem iedeg melnas svītras un tie ir caursildījušies (aptuveni 5 minūtes).
-
Pasniedz pildītus ar salātiem.