Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Grilēti avokado ar turku zirņu salātiem

© Pixabay

Pavārs Edgars Sanders ar "Rimi Gardēži" starpniecību dalījies ar gardu un interesantu avokado recepti.

Sastāvdaļas (2 porcijām)

  • Avokado, 2 gabali
  • Vārīti turku zirņi, 400g
  • Majonēze 4 sezonu Spilva, 2 ēdamkarotes
  • Puse svaigā garā gurķa
  • Selerijas kāts, 1 gabals
  • Puse Šalotes sīpola
  • Dilles, 1 bunte
  • Pilngraudu sinepes, 2 tējkarotes
  • Čili pārslas, 1 šķipsniņa
  • Puse citrona sulas
  • Sāls, pēc garšas
  • Melnie pipari, pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nelielā bļodā liec turku zirņus.
  2. Pievieno majonēzi un visu nedaudz saspaidi ar dakšiņu neviendabīgā masā.
  3. Cik vien smalki iespējams, sakapā gurķi, selerijas kātu, sīpolu un dilles un pievieno turku zirņu masai.
  4. Liec klāt sāli, čili pārslas, citrona sulu un sinepes.
  5. Visu kārtīgi samaisi un pagaršo, pievieno vēl garšvielas, ja nepieciešams.
  6. Avokado pārgriez gareniski uz pusēm un izņem kauliņu.
  7. Iezied avokado ar nelielu daudzumu olīveļļas, uzber sāli un piparus.
  8. Avokado cep uz grila ar iekšpusi uz leju, līdz tiem iedeg melnas svītras un tie ir caursildījušies (aptuveni 5 minūtes).
  9. Pasniedz pildītus ar salātiem.