Olas

27.dec 2020
Rekomendācijas attiecībā uz olu ēšanu ir bijušas daudz, pie tam ekspertu domas dalās - cik daudz olu un cik bieži tās jāēd, lai nekaitētu organismam, bet tieši otrādi - gūtu labumu no olām.
10.dec 2020
Ukrainas izcelsmes olās konstatēta salmonellas, pavēstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāvji.
3.dec 2020
Esam jau rakstījuši gan par olu veselīgajām īpašībām, gan to nozīmi šajā laikā, kad īpaši jāparūpējas par imunitāti. Taču tās mēdz apvīt arī dažādi mīti un aizspriedumi, kurus centīsimies lauzt.
photo_camera
7.nov 2020
Olas ir pārtikas produkts, ko pievieno daudz dažādiem ēdieniem. Gandrīz kā dilles! Brokastu galdam tās pierasts baudīt vārītas, omletē vai pagatavotas kā vēršacis. Smeļoties idejas no pavārgrāmatas un liekot lietā savu izdomu, eksperimentējam, kā vēl pagatavot olas ātri, vienkārši un baudāmi.
2.nov 2020
Vienā uz robežas ņemtā Ukrainas izcelsmes olu produkta "Olu dzeltenuma pulveris Ovomix P6002" paraugā konstatētas salmonellas, apstiprina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) saņemtie laboratorisko izmeklējumu rezultāti.
22.okt 2020
Latvijas repa duets "Olas" (Žanis un Reiks) un pašmāju šovmenis, TV seja un pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš kopā izdevuši dziesmu.
12.okt 2020
Oktobra otrā piektdiena ik gadu ir diena, kad visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadu garumā atzīmē Pasaules Olu dienu, akcentējot šī pārtikas produkta daudzveidīgo pielietojumu un izceļot olu svarīgo lomu cilvēku uzturā. Atskatoties uz pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajām Olu dienas svinībām Latvijā un pasaulē, septiņi pašmāju garšas eksperti – vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina, kulinārijas lietpratējas Anna Panna (Birmane) un Signe Meirāne un jaunais pavārmākslas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo” - iesaka oriģinālas, gardas un tajā pašā laikā arī vienkārši pagatavojamas saldo un sāļo olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai, ko dažādās variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet visu cauru gadu.
photo_camera
9.okt 2020
Oktobra otrā piektdiena ik gadu ir diena, kad visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadu garumā atzīmē Pasaules Olu dienu, akcentējot šī pārtikas produkta svarīgo lomu cilvēku uzturā un ieviešot aizvien jaunas svinību tradīcijas. Šodien, 9. oktobrī, par godu šim notikumam arī Latvijā paredzētas īpašas Pasaules Olu dienas aktivitātes, kuru ietvaros iedzīvotāji visas dienas garumā tiek aicināti bez maksas baudīt gardas olu ēdienu maltītes trīs dažādās galvaspilsētas lokācijās.
8.okt 2020
Trīs pavāru restorānā "Tam labam būs augt" notika brančs par godu Pasaules Olu dienai, kurā Latvijas vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants dalījās savu iecienītāko olu ēdienu pagatavošanas noslēpumos ar mērķi popularizēt olas kā lielisku un daudzveidīgu uztura produktu.
8.okt 2020
Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācija ir saņēmusi oficiālu informāciju, ka nesen Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja 1.nodaļa sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu veica saimnieciskās darbības pārbaudes Ukrainas izcelsmes olu izplatītāja - SIA “Ovostar Europe” telpās Tīnūžu šoseja 17, Ikšķilē un Liepu alejā 4, Rāmavā, Ķekavas novadā, savā mājaslapā apgalvo asociācija.
20.aug 2020
Ukrainas un Latvijas investoru grupas "Ovostar Union" uzņēmums SIA "Gallusman" pašlaik izskata divas iespējamās olu ražotnes atrašanās vietas, šodien notikušajā ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas videokonferencē informēja "Gallusman" līdzīpašnieks Arnis Veinbergs.
14.aug 2020
Uz robežas ņemtā Ukrainas izcelsmes olu produktā “Olu kultenis mix Premium” (OVOMIX L2101) konstatētas salmonellas, apstiprina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) saņemtie laboratorisko izmeklējumu rezultāti. Paraugs ņemts īstenojot pastiprinātas Ukrainas izcelsmes olu produktu pārbaudes uz robežas.
25.jan 2020
Tradicionālie olas pagatvošanas veidi ir to uzcept vai uzvārīt, kāds labprāt mielojas arī ar svaigām olām. Taču, kā izrādās, olas var pasniegt daudz un dažādos veidos. Olu garša, protams, būtiski nemainīsies, taču vizuālais noformējums pārsteigs.
14.jan 2020
Nav jau noslēpums, ka interneta dzīlēs atrodams ne viens vien risinājums teju visām dzīves situācijām. Šoreiz pievērsāmies pavisam praktiskai lietai- pārbaudījām vairākas versijas par to, kā nolobīt cieti vārītas olas čaumalu. Tiesa, "jaunu Ameriku" neatklājām, bet noderīgus padomus atradām.
6.jan 2020
Jāatzīst, ka olu ietekme uz mūsu veselību vienmēr tikusi apšaubīta, taču tagad to labās īpašība ir pierādītas dažādos veidos. Izrādās, ka ieteicamā šo produktu ikdienas deva ir 2-3 olas. Kopā ar portālu "Brightside" aplūkosim, kā tad olas palīdz mūsu erganismam.
21.nov 2019
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir apturējis Ogres novada domes pieņemto lokālplānojumu zemesgabaliem Ogres novada Madlienas pagastā, kur tiek apsvērtas iespējas veidot olu un olu produktu ražotni.
15.nov 2019
Tikko veiktā Norstat aptauja liecina, ka vairums Latvijas iedzīvotāju priekšroku dod vietējās izcelsmes olām un mājputnu gaļai. 75% iedzīvotāju izvēlas un pērk vietējās olas un vistas gaļu.
13.nov 2019
Kā izrādās, gaļa un olas saīsina cilvēka dzīvi, bet lēcas un rieksti dāvā ilgmūžību. Tā secinājuši pētnieki no Massachusetts General Hospital.
23.okt 2019
Apnikušas ierastās ceptās olas? Gribas kaut ko interesantāku par parastu omleti brokastīs? Tad izmēģini cept olu apelsīna mizā, vai pagatavo olu pelmeņus. Varbūt iekārdinās olu rulete ar sieru? Lūk, 4 neierasti olu pagatavošanas veidi, kas maltīti padarīs pārsteidzošāku!
8.okt 2019
Liefehacks nolēma pārbaudīt kā vizuāli atšķiras dažādās vidēs turētu vistu olas. Olas salīdzinātas pēc trim kritērijiem - olu ārējais izskats un čaumalas biezums, olu dzeltenumu krāsa un olu baltumu konsistence.