Cik ilgi jāvara olas, lai tās sanāktu ideālas?

© Jānis Saliņš/F64

Kā novērst olu pārvārīšanu un saglabāt dzeltenumus mīkstus un perfekti dzeltenus? Ir padoms saistībā ar olu vārīšanas ilgumu, ko der ievērot, raksta Marieclaire.

Kad ūdens, kurā ir olas, jau sāk vaŗīties, svarīgi, lai tas nepaliktu šādā stāvoklī ilgu laiku.

Pretējā gadījumā tas sabojās olu krāsu. Olas, kas ilgstoši pakļautas augstām temperatūrām, iziet ķīmisku reakciju, kuras rezultātā olas dzeltenums kļūst zaļš.

Ļaujiet olām vārīties karstā ūdenī 4 līdz 12 minūtes atkarībā no tā, cik cietas vai mīkstas tās vēlāties. Ilgāk vārīt olas noteikti nav ieteicams. Jo ilgāk olas atrodas karstā ūdenī, jo gatavāks būs dzeltenums.

Dzīvesstils

Pieaugošās bagāžas cenas un stingrā aviokompāniju politika liek ceļotājiem meklēt radošus veidus, kā ietaupīt naudu ceļojuma laikā. Pēdējā laikā tendence ceļot bez jebkādas bagāžas – tikai ar telefonu un maku – ir kļuvusi populāra tā dēvētās “Z paaudzes” un “tūkstošgades” jeb “mileniāļu” paaudzes vidū, raksta “DailyMail”.

Svarīgākais