Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?
Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!
Vai zinājāt, ka mājās Grieķu jogurtu vai bezpiedevu jogurtu var pavisam vienkārši pārvērst par sāļās karameles jogurtu? Tam būs nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika tā gatavošanā!
Ja tiek runāts par brīvdienu rītu brokastīm, daudziem prātā "iešaujas" pankūkas. Katrā mājā ir sava īpašā pankūku recepte. Gardās brīvdienu brokastu pankūkas bieži vien satur daudz cukura, kas nodrošina to patīkamo garšu. Taču ir iespēja pagatavot arī gardas un veselīgas pankūkas, neizmantojot cukuru! Kā? Tūlīt uzzināsiet!
Šis ir tas brīdis, kad ikvienam no mums vajadzētu parūpēties par sevi, savu veselību un imunitāti, lai drēgnajā laikā nesaslimtu. Imunitāti var dažādi stiprināt. Viens no veidiem - dzert veselīgus, vitamīniem bagātus dzērienus. Šoreiz Lifehacks.lv komanda iesaka pagatavot C vitamīna bagātu imunitātes dzērienu.
Līdz 2026. gadam Skotijas augstienēs tiks atkārtoti ieviesti tauri - milzīgu savvaļas liellopu šķirne. Tiek cerēts, ka tie palīdzēs atjaunot bioloģisko daudzveidību, uzglabāt oglekli un veicināt ekotūrismu, vēsta euronews.com.
Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no trīs kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.
Gatavojot maltīti no svaigiem brokoļiem, visbiežāk tā kāts tiek izsviests miskastē. Izrādās, ka arī brokoļu kāti ir ēdami un var būt ļoti garšīgi. Šoreiz mēģinājām iemarinēt brokoļu kātus. Receptē vēstīts, ka tiem jāizdodas kraukšķīgiem un ķiplokainiem.
Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.
Laikā, kad dārzā, tirgos un veikalos ir pieejam svaigi, aromātiski garšaugi, ir jādomā, kur tos likt lietā. Šoreiz nolēmām pagatavot rozmarīna eļļu, kuru izmantot kulinārijā.
Kā jau tas pieklājas kabaču laikā, kad to ir tik daudz, tad laiks eksperimentēt ar dažādām receptēm. Ja šovasar jau esat pagatavojuši visas tradicionālās kabaču receptes, tad nekas cits neatliek, kā meklēt jaunas. Sāļo uzkodu piekritējiem šī recepte varētu iet pie sirds!
Tieši pirms gada, pērnvasar, vides sargi cēla trauksmi par Cēsu pils dīķa stāvokli. Piedrazots, aizaudzis ar aļģēm, skābekļa rādītāji kritiski zemi, zivju gandrīz nemaz. Tāds bija speciālistu verdikts, kam sekoja pat ierosinājums nolaist piesārņoto dīķi.
Zemesriekstu sviestu var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. To var pievienot klāt putrām, gatavot saldos ēdienus (cepumos, saldējumā, kūkās u.c.), dažādas mērces un pat pievienot klāt smūtijiem. Veikalos šis sviests mēdz būt visai dārgs, maciņam draudzīgāk būs, ja to pagatavosiet mājās pats!
Vasaras laikā, kad plaši pieejami daudz un dažādi gardi augļi, ogas un dārzeņi, ir īstais laiks dažādiem garšu eksperimentiem. Šoreiz Lifehacks.lv komanda, gatavojoties nākamās nedēļas prognozētajai +30 grādu tveicei, nolēma pagatavot atsvaidzinošu desertu - rabarberu sorbertu.
Dienvidāfrikas zinātnieki ievadījuši radioaktīvu materiālu dzīvu degunradžu ragos, lai tos būtu vieglāk atklāt robežpunktos novatoriskā projektā, kura mērķis ir ierobežot malumedniecību.
Jau pavisam drīz svinēsim visīsāko nakti un visgarāko dienu. Šie svētki nav iedomājam bez garda ķimeņu siera, atspirdzinoša alus kausa un sulīgas gaļas. Lai galdā nenāktos celt vien šīs trīs lietas, iesakām sevi un citus palutināt ar gardiem siera cepumiem!
Vasara ir tā sezona, kad plaši pieejami dažādi dārzeņi, augļi un ogas. Tāpēc ir laiks baudīt tos dažādos veidos. Šoreiz Lifehacks.lv piedāvā pagatavot kraukšķīgus mazsālītos gurķīšus. Tos varēs baudīt jau pāris stundas pēc pagatavošanas!
Lai veicinātu jaunās paaudzes interesi par vēlēšanām un demokrātisku lēmumu pieņemšanu, 8.jūnijā, Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā, Siguldas novads pirmo reizi īstenos vēlēšanas bērniem un jauniešiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.
Šis ir īstais brīdis, lai eksperimentētu ar dažādām rabarberu receptēm! Šoreiz Lifehacks.lv komanda izmēģināja fikso rabarberu mini "plātsmaizīšu" recepti. Jau laikus varam minēt, ka tās izdevās ļoti gardas!