Ekonomika

11.jan 2014
Pēc Latvijas pievienošanās eirozonai mūsu valsts gaida Krievijas investorus un vienlaikus vēlas atbrīvoties no jebkādiem politiskās ietekmes draudiem vai spekulācijām - tā šonedēļ Rīgā tikšanās laikā ar Eiropas Savienības valstu žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).
27.dec 2013
Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa nosūtījuši vēstuli ātro kredītu kompānijām un tos pārstāvošajām asociācijām, aicinot nepiemērot līgumsodus gadījumos, kad patērētāju maksātspēja nav izvērtēta vai tā izvērtēta nepietiekami.
17.dec 2013
Jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka iedzīvotāji cerīgi skatās uz Latvijas ekonomiskās situācijas un pašu ģimeņu materiālā stāvokļa uzlabošanos jau nākamajā gadā, tai pašā laikā joprojām kritiski vērtējot iespējas atrast labu darbu.
13.dec 2013
Pat ja tiks sadarītas kādas muļķības, nākamgad Latvijas ekonomikā gaidāms salīdzinoši "trekns" gads, šodien videokonferencē sacīja "Nordea" bankas Latvijā galvenais ekonomists Andris Strazds.
11.dec 2013
Eiropas Savienībā (ES) vidējā atšķirība starp sieviešu un vīriešu saņemto darba samaksu stundā ir 16,2%, liecina otrdien publiskotie Eiropas Komisijas (EK) jaunākie dati.
9.dec 2013
Jau pēc novembra datiem var spriest, ka deflācija būs arī decembrī, noslēdzot šo gadu ar samērā dīvainu salikumu - visstraujāk augošā ekonomika Eiropas Savienībā (ES), eiro ieviešanas periods un patēriņa cenu deflācija, paziņojumā medijiem skaidro finanšu ministrs Andris Vilks (V).
8.dec 2013
Šogad no 31 pasākumu, kas iekļauti "Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā 2013.-2014.gadam", izpildīti deviņi, teikts Ekonomikas ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par plāna izpildi.
2.dec 2013
Salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, Latvijā gada laikā vidējās bruto darba samaksas pieaugums bija viszemākais, taču Latvijā straujāk augusi algoto darbinieku pirktspēja, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.
2.dec 2013
Šogad 3.ceturksnī vidējā bruto darba samaksa Latvijā bija 508 lati un, salīdzinot ar pagājušā gada 3.ceturksni, tā pieauga par 5,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie jaunākie dati.
2.dec 2013
Latvijā vecāki savus bērnus pie finanšu pārvaldības pamatiem radina ļoti agri, pirmo kabatas naudu izsniedzot jau sākumskolas vecumā, liecina pēc "DNB bankas" pasūtījuma veikta aptauja.
4.nov 2013
Ekonomists, metodologs un uzņēmējs Igors Zlotņikovs intervijā Neatkarīgajai raksturo ar Obamacare saistīto notikumu kontekstu.
21.okt 2013
Jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti par to, kādu Latviju 2020.gadā vēlas redzēt latvieši un cittautieši, attēlo sabiedrībā vispārpieņemtus faktus - latvieši daudz biežāk nekā cittautieši Latviju vēlas redzēt ar spēcīgu latvisku identitāti, bet cittautiešiem daudz svarīgāk šķiet, lai Latvija būtu daudznacionāla valsts.
17.okt 2013
Ernst & Young veiktais pētījums uzrāda, ka nākamgad Eirozonas bankas uzņēmējiem kredītos izsniegs 4,6 miljardus eiro, kas ir par 3,8 % vairāk nekā pērn.
13.okt 2013
Augustā nedaudz pasliktinājies iedzīvotāju vērtējums par viņu ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli.
10.okt 2013
Kopumā 2013.gada astoņos mēnešos eksporta apjomi bija par 4% lielāki nekā pirms gada, informē Ekonomikas ministrija.
9.okt 2013
Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņu vērtējums un nākotnes prognozes kopš jūnija kļūst arvien pesimistiskākas. No 21% jūnijā līdz 17% augustā ir samazinājusies to respondentu daļa, kuri uzskata, ka ekonomiskā situācija patlaban uzlabojas, tā liecina "DNB Latvijas barometra" jaunākais pētījums.
7.okt 2013
Reklāmas aģentūra "Not Perfect | Y&R" jau otro gadu Latvijā turpina pērn iesākto pētījumu, kas regulāri notiek vairāk nekā 40 pasaules valstīs un skaidro patērētāju paradumus un motivāciju. Tādējādi Latvija kļuvusi par vienu no valstīm, kura piedalās starptautiskā reklāmas aģentūru tīkla "Y&R" izstrādātajā pētījumā.
23.sep 2013
Jaunākais SIA "Ernst & Young Baltic" eirozonas ekonomikas pētījums Eurozone Forecast atklāj, ka šogad Latvijas IKP pieaugs par 4%, bet nākamgad un 2015.gadā IKP pieaugumam jāsasniedz attiecīgi 4,4% un 5,2% izaugsmes apjoms, ko noteiks investīciju pieaugums zemāku finansēšanas izmaksu dēļ pēc eiro ieviešanas, eksporta pieaugums, ko stiprinās eiro ieviešana un mājsaimniecību patēriņš, kas jau šogad uzrāda vienu no spēcīgākajiem izaugsmes tempiem eirozonā.
12.aug 2013
Latvijai ilgtermiņā saistībās būs jāparedz finansējums 141,896 miljonu latu apmērā ieguldīšanai Eiropas Stabilitātes mehānismā (ESM).
5.aug 2013
Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada jūnijā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, palielinājās par 4,6%, kas ir ceturtais straujākais kāpums Eiropas Savienībā (ES), liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.