Ekonomika

31.jūl 2013
Valsts budžeta fiskālās telpas apmērs 2014.gadā tiek prognozēts 75 miljonu latu apmērā.
30.jūl 2013
Otrdien, 30. jūlijā, Ministru kabinetā (MK) tika izskatīts Finanšu ministrijas sagatavots informatīvais ziņojums par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu prognožu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm 2014.-2016. gadā un apstiprināti vispārējās valdības budžeta un strukturālās budžeta bilances mērķi vidējam termiņam.
28.jūl 2013
Ekonomisko situāciju kā labu Latvijā novērtējuši vien 20% iedzīvotāju, vairums snieguši negatīvu atbildi, liecina "Eurobarometer 79" pavasara aptaujas rezultāti.
26.jūl 2013
Neatkarīgajā 16. jūlijā tika publicēts Arņa Kluiņa raksts, kurā autors pamatoti aizrādīja, ka Latvijas Bankas un Centrālās statistikas pārvaldes sajūsmai par to, ka vidējā alga 2012. gadā latu izteiksmē pārsniedza pirmskrīzes līmeni, nav pamata. Tas, ka cenas pa šo laiku ir cēlušās par 10 procentpunktiem straujāk nekā algas, un latu izteiksmē algu skaitliskā novienādošanās vienkārši liecina par to, ka reālā alga par kādiem 10% atpaliek no pirmskrīzes līmeņa. Proti, pat tad, ja vidējā alga par dažiem latiem ir lielāka nekā 2008. gadā, mēs dzīvojam vidēji par 10% nabadzīgāk nekā pirms krīzes.
19.jūl 2013
Šodien Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK) viesojās Japānas biznesa asociācijas "Kedanren" delegācija, tiekoties ar LDDK vadību, uzņēmējiem un Ārlietu ministrijas pārstāvjiem. Japānas delegācijas pārstāvji uzsvēruši, ka Latvijas pievienošanās eirozonai veicinās abu valstu sadarbību.
12.jūl 2013
Jūnijā iztikas minimuma rādītājs atkal sasniedzis jaunu rekordu - 180,43 latus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija.
1.jūl 2013
Sezonāli izlīdzinātais bezdarba līmenis Eiropas Savienībā (ES) šā gada maijā veidoja 10,9%, tādējādi nemainoties salīdzinājumā ar aprīli, liecina jaunākie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.
10.jun 2013
Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard & Poor’s" paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, nosakot stabilu reitinga nākotnes prognozi.
4.jun 2013
Patlaban izskatās, ka Latvija arī nākotnē spēs uzturēt augstus ekonomikas izaugsmes rādītājus, taču eiro ieviešana to varētu koriģēt, prognozē Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, Ekonomikas un monetāro lietu komitejas pārstāvis Burkhards Balcs.
4.jun 2013
Nedaudz vairāk kā ceturtā daļa jeb 28% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norāda, ka viņiem vai viņu ģimenei ir parāds par dzīvokļa īri vai citiem komunālajiem pakalpojumiem (gāze, elektrība, apkure u.c.). Šādu atbildi biežāk snieguši nepilsoņi, iedzīvotāji ar pamatizglītību, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ģimenes un personīgajiem mēneša ienākumiem. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, maija beigās veiktais pētījums.
17.mai 2013
Gada inflācija Kanādā aprīlī samazinājās līdz 0,4%, salīdzinot ar 1% martā, piektdien paziņoja Kanādas Statistikas birojs.
16.mai 2013
Baltijas valstis Eiropas līmenī pieslējušās Vācijas pozīcijai, ceturtdien konferencē "Vācija un Baltijas valstis: jauna ziemeļu vienprātība?" sprieda eksperti.
13.mai 2013
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) mudina Latvijas valdību īstenot strukturālās reformas, samazinot augsto bezdarba līmeni un mazinot nevienlīdzību sabiedrībā.
11.mai 2013
Finanšu ministrs Andris Vilks (V) šodien Stambulā notiekošajā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) gada sanāksmē vienbalsīgi ievēlēts par ERAB pilnvarnieku valdes priekšsēdētāja vietnieku līdz 2014.gadam.
10.mai 2013
Plānots, ka jaunā Eiropas Savienības (ES) attīstības sadarbības politika attieksies uz mazāku sektoru loku nekā līdz šim, uzsvaru liekot uz lauksaimniecību un enerģētiku, tāpat paredzēts mainīt finansējuma piešķiršanas principus attīstības sadarbības valstīm un tiekties uz lielāku caurskatāmību attīstības sadarbībā, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijā sacīja ES attīstības komisārs Andris Piebalgs.
2.mai 2013
Strauja finanšu saistību samazinājuma un mērena aktīvu pieauguma dēļ Latvijas mājsaimniecību finanšu bilancē būtiski sarukusi aizņēmumu un uzkrājumu starpība - 2012.gadā tā uzlabojās par apmēram 1,09 miljardiem latu.
26.apr 2013
Lielājā Talkā šogad piedalīsies aptuveni 1000 “AIBE” tīkla veikalu Latvijā un Lietuvā
22.apr 2013
Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks pagājušās nedēļas nogalē piedaloties 10.Apvienotās Baltijas - Amerikas nacionālās komitejas konferencē Vašingtonā (ASV), savā uzrunā akcentēja Latvijas valdības uzdevumus, pārvarot ekonomisko un finanšu krīzi 2008-2011.gadā, un uzsvēra Latvijas valdības prioritātes un pieņemtos lēmumus valsts turpmākajai ekonomiskajai attīstībai, informē Aleksis Jarockis, Komunikācijas nodaļas vadītājs.
16.apr 2013
15.aprīlī Romā, Itālijā, trīs Baltijas valstu vēstniecības sadarbībā ar Eiropā lielāko finanšu grupu Unicredit Group tās centrālajā mītnē Romā organizēja trīs Baltijas valstu prezentāciju par ekonomiku „Itālija satiek Baltijas valstis. Iespēju tirgi”. Latviju konferencē pārstāvēja Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Valainis un LIAA ģenerāldirektors Andris Ozols.
9.apr 2013
Neraugoties uz sarežģījumiem lielākajā metalurģijas uzņēmumā AS "Liepājas metalurgs", Latvijas eksporta apjomi februārī palielinājās par 1,9%, izaugsmei gada griezumā saglabājoties 9,6% apmērā, informē Finanšu ministrija.