Rīgā notiks augsta līmeņa konference par transporta sadarbību ar Ķīnu

3. un 4. jūnijā Ārlietu ministrija sadarbībā ar Satiksmes ministriju organizē vienu no gada nozīmīgākajiem pasākumiem Latvijas ārpolitikā un lielāko forumu Latvijas transporta nozarē - augsta līmeņa konferenci par transporta, loģistikas un tirdzniecības jautājumiem „Savienojot Āziju un Eiropu”.

Konferences mērķis ir veicināt diskusiju par transporta savienojumu un tirdzniecības ceļu attīstību starp politikas veidotājiem, uzņēmējiem un domnīcu pārstāvjiem.

Pasākumu ar uzrunām atklās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kā arī Ķīnas Tautas Republikas transporta viceministrs Vengs Mengjongs (Weng Mengyong). Līdztekus Latvijas un Ķīnas augstākajām amatpersonām gaidāma arī Lietuvas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Rumānijas, Horvātijas, Igaunijas, Kirgizstānas, Tadžikistānas un Mongolijas valstu ministru vai ministru vietnieku dalība.

Pasākumā piedalīsies arī vairāk nekā 100 transporta, tirdzniecības un finanšu sektora uzņēmumu. Līdztekus vadošajiem Latvijas uzņēmumiem piedalīsies pārstāvji no „Export&Import Bank of China”, „China Communications Construction Company Ltd.”, „China Railway Corportation” (Ķīna); AAS „Krievijas dzelzceļš” (RŽD), „Fesco”, „Volga Dnepr” (Krievija); „Deutsche Bahn AG” (Vācija); „KTZ” (Kazahstāna); „Portek” (Singapūra); „DLA” (ASV) u. c.

Šī būs jau trešā augsta līmeņa transporta konference, kuru organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Satiksmes ministriju un transporta nozari. 

Svarīgākais