Ekonomika

3.apr 2013
Lai arī Latvija ir pārvarējusi finanšu krīzi un kļuvusi par visstraujāk augošo ekonomiku Eiropas Savienībā, cena, ko tā samaksājusi par savu veiksmes stāstu, ir ļoti augsta, intervijā aģentūrai LETA pauda Briselē bāzētās ekonomistu domnīcas "Bruegel" analītiķis Žots Darvašs.
26.mar 2013
Vērtējot valstu veikumu inovācijās, Latvija Eiropas Savienībā (ES) saglabā vietu "pieticīgo inovāciju" valstu grupā, taču spējusi uzlabot savus rādītājus un no pēdējās vietas pagājušā gada vērtējumā apsteigusi Bulgāriju un Rumāniju, liecina Eiropas Komisijas (EK) veiktais apkopojums.
6.mar 2013
Pēc pagājušā gada pēdējos mēnešos uzrādītā spēcīgā kāpuma Latvijas rūpniecības izaugsme janvārī ir kļuvusi būtiski lēnāka, un kopējais gada izaugsmes temps rūpniecībā ir samazinājies līdz 1,9%, salīdzinot ar decembrī fiksēto 10,4% pieaugumu, informē Finanšu ministrijā.
20.feb 2013
Igaunijas, Latvijas un Lietuvas atlabšana no ekonomiskās krīzes, 2011.-2012.gadā kļūstot par Eiropas Savienības (ES) straujāk augošajām ekonomikām, ir iespaidīgs Eiropas veiksmes stāsts, norāda starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch Ratings".
15.feb 2013
Latvijas eksports pagājušā gada pirmajos vienpadsmit mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 16%, kas ir otrs straujākais pieaugums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.
14.feb 2013
Latvijas ekonomika 2012.gada ceturtajā ceturksnī uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm gan ceturkšņa, gan gada salīdzinājumā, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.
11.feb 2013
Latvijas ekonomikas izaugsme turpina pārsniegt prognozes, norāda biznesa ziņu dienests "Bloomberg".
11.feb 2013
Pateicoties Latvijas ražotāju konkurētspējas pieaugumam un eksporta tirgu diversifikācijai, Latvijas eksporta apjomi 2012. gadā kopumā palielinājās par 15%, kas, ņemot vērā sarežģīto situāciju ārējā vidē, vērtējams kā ļoti atzinīgs sniegums, norāda Finanšu ministrija.
8.feb 2013
Japānas reitingu aģentūra "Rating and Investment Information, Inc." (R&I) šodien paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, nosakot stabilu kredītreitinga nākotnes prognozi.
6.feb 2013
Latvijas ekonomiskās krīzes pārvarēšanas modeli nemitīgi kritizējušais amerikāņu ekonomists Pols Krugmens atzinis, ka latviešiem ir ar ko lepoties.
5.feb 2013
Mazajiem uzņēmumiem jādod iespēja saņemt aizdevumus pēc īpašiem noteikumiem, aicinot izstrādāt īpaši mazajiem uzņēmumiem paredzētus tiesību aktus, otrdien pieņemtā rezolūcijā saka Eiropas Parlamenta (EP) deputāti.
4.feb 2013
Neraugoties uz nelabvēlīgo situāciju ārējos tirgos, Latvijas rūpniecība 2012. gadā ir uzrādījusi spēcīgu izaugsmi, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palielinoties par 6,2% un sasniedzot vienu no straujākajiem pieaugumiem Eiropas Savienībā, liecina šodien publiskotie Centrālās statistikas pārvaldes dati.
14.jan 2013
Pērn, salīdzinot ar 2011.gadu, Latvijas ostu kravu apgrozījums palielinājies par 9,3%, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomē.
11.jan 2013
Valmieras rajona tiesa 10.janvārī pasludinājusi maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Maiznīca Ieva" maksātnespēju, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Valmieras rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Nora Liepiņa.
10.jan 2013
Pētniecības institūta "Heritage Foundation" un "The Wall Street Journal" izveidotajā 2013.gada pasaules valstu ekonomiskās brīvības reitingā Latvija ieņem 55.vietu, gada laikā pakāpjoties par vienu pozīciju.
8.jan 2013
Nelielu rezervi budžetā "nebaltām dienām" varētu sākt veidot no 2016.gada, šodien žurnālistiem teica finanšu ministrs Andris Vilks.
8.jan 2013
Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pagājušā gada novembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 8,7%, kas ir straujākais pieaugums Eiropas Savienībā (ES), liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.
24.dec 2012
Neskatoties uz Latvijas valdības paziņojumiem par tautsaimniecības strauju atveseļošanos un ekonomikas rādītāju uzlabošanos, sociālā realitāte un statistikas dati liecina, ka ekonomisko spriedzi joprojām izjūt vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju, ziņojumā starptautiskajiem partneriem par nabadzības risku Latvijā norāda tiesībsargs Juris Jansons.
21.dec 2012
Līdzīgi kā iepriekšējie pieci gadi, arī 2013.gads mums nesola bezrūpīgu dzīvi, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.
10.dec 2012
Novembrī patēriņa cenu līmenis Latvijā turpinājis sarukt - salīdzinājumā ar oktobri, vidējais patēriņa cenu līmenis sarucis par 0,1%, norāda Ekonomikas ministrija.