Ekonomika

4.dec 2012
Rūpniecības izlaides gada pieaugumu temps ir krities līdz 3,1%, taču uz citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu fona tas joprojām ir viens no augstākajiem rādītājiem, norāda Finanšu ministrija.
2.dec 2012
Latvijai ir jāpilda savas saistības Ziemeļu ministru padomes sadarbības programmā "NORDEN" Ierēdņu apmaiņas programmas īstenošanai un jāsamaksā parāds 10 373 latu apmērā par dalību šajā programmā.
30.nov 2012
Jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka pēdējos mēnešos novērotais iedzīvotāju optimisms atkal sācis noplakt. Jūtami pasliktinājušies iedzīvotāju vērtējumi gan par kopējās situācijas attīstību valstī, gan pašreizējo ekonomisko stāvokli un tā izmaiņām, gan arī par ģimenes materiālās situācijas prognozēm.
26.nov 2012
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) Latvijas ekonomikas izaugsmi šogad prognozē vismaz 5% apmērā vai nedaudz augstāku, šodien žurnālistiem sacīja SVF misijas Latvijā vadītājs Šehars Aijars.
26.nov 2012
Britu žurnālistu apjomīgā izmeklēšanā atklāta plaukstoša ārzonas kompāniju reģistrācijas industrija, kas palīdz uzņēmējiem slēpt savus īpašumus un izvairīties no nodokļu nomaksas, vēsta "The Guardian".
21.nov 2012
Latvija par sev izdevīgu Eiropas Savienības (ES) budžetu 2014.-2020.gadam cīnīsies "līdz pēdējam elpas vilcienam", taču kā siena šo centienu priekšā ir neziņa par daudzgadu budžeta apjomu, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Atis Lejiņš (V).
21.nov 2012
Ceturtdien, 22.novembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dosies uz Briseli, lai Eiropadomes ārkārtas sanāksmē aizstāvētu Latvijas prioritātes jaunajā ES daudzgadu budžetā: saglabāt vismaz esošo finansējumu kohēzijas projektiem, kā arī panākt godīgus konkurences nosacījumus Latvijas lauksaimniekiem.
20.nov 2012
Par Latviju augstāks ēnu ekonomikas īpatsvars Eiropas Savienībā ir tikai četrām valstīm, no kurām divas ir abas pārējās Baltijas valstis.
18.nov 2012
Latvijas un Polijas Ekonomikas ministrijas ir gatavas apņemties sadarboties gāzes sektorā, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) informatīvajā ziņojumā par sadarbības stiprināšanu gāzes sektorā starp abu valstu ministrijām.
18.nov 2012
Augstākā vienlīdzība jeb zemākais Džini indekss ir vērojams Kurzemē, savukārt augstākā nevienlīdzība - Rīgā un Pierīgā, pētījumā "Džimpiņ-rimpiņ pār deviņi novadiņ' (Latvijas reģioni 2004-2012)" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Bičevska.
15.nov 2012
Latvijas ekonomika 2012.gada trešajā ceturksnī uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm gan ceturkšņa, gan gada salīdzinājumā, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.
15.nov 2012
Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka viņu mājsaimniecības finansiālais stāvoklis nākamajā gadā uzlabosies (5% - ievērojami uzlabosies; 22% - nedaudz uzlabosies).
14.nov 2012
Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs ierosinājis samazināt Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu par 75 miljardiem eiro (52,7 miljardiem latu), liecina aģentūras AFP rīcībā nonācis dokuments.
14.nov 2012
2012.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, vidējais bezdarba līmenis varētu samazināties līdz 15%, biznesa portālam "Nozare.lv" prognozēja Ekonomikas ministrijas (EM) Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļas eksperte Vita Skuja.
13.nov 2012
Šodien Eiropas Padomes(EP) prezidents Hermans van Rompejs Valsts prezidentam Andrim Bērziņam paudis izpratni par Baltijas valstu pozīciju Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta kontekstā.
13.nov 2012
Latvijā uzņēmēji saglabā piesardzīgu optimismu jau 3.ceturksni pēc kārtas, un uzņēmēju noskaņojuma indekss no 51,89 punktiem gada 1.ceturksnī uzkāpa līdz 53,04 punktiem 2.ceturksnī, bet nedaudz krities uz 53,02 punktiem 3.ceturksnī. Šogad ievērojami uzlabojies uzņēmēju vērtējums esošajai situācijai, taču 3.ceturksnī uzņēmēju nākotnes vērtējums samazinājies.
9.nov 2012
Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard&Poor’s" šodien pieņēmusi lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.
7.nov 2012
Eiropas Savienība (ES) Latvijai šogad prognozē 4,3% ekonomisko izaugsmi, liecina Eiropas Komisijas (EK) izdotais rudens ekonomikas prognožu ziņojums.
30.okt 2012
Mazumtirdzniecības dati liecina, ka iekšzemes kopprodukta kāpums (IKP) Latvijā trešajā ceturksnī būs ap 5%, savā tvitera kontā raksta finanšu ministrs Andris Vilks (V).
19.okt 2012
Ideja, ka labāk, ja nauda paliek ģimenē, ir gandrīz vai pašsaprotama. Diemžēl līdzīga pārliecība, ka labāk, lai nauda paliek mūsu kopējā ģimenē – valstī, tik pašsaprotama vairs nav. Vismaz Latvijā. Lai šo ideju sabiedrības apziņā popularizētu, atsevišķi uzņēmēji uzsākuši akciju, kurā aicina no plašā piedāvājuma okeāna izvēlēties Latvijā ražotas preces. Jau izveidots visnotaļ iespaidīgs video klips – Nepērc svešu!