Latvijā jūnijā ceturtais straujākais mazumtirdzniecības pieaugums ES

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada jūnijā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, palielinājās par 4,6%, kas ir ceturtais straujākais kāpums Eiropas Savienībā (ES), liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums jūnijā reģistrēts Luksemburgā - par 27,5%, Lietuvā - par 6,7% un Polijā - par 5,5%.

Savukārt lielākais mazumtirdzniecības samazinājums fiksēts Spānijā - par 6,9%, Slovēnijā - par 3,6% un Rumānijā - par 3,1%.

Tikmēr Igaunijā mazumtirdzniecības apjoms jūnijā palielinājies par 0,5%.

No visām dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, mazumtirdzniecības apjoms jūnijā pieauga 15 valstīs un samazinājās septiņās.

Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums jūnijā, salīdzinot ar 2012.gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 0,1%, bet eirozonā samazinājās par 0,9%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apgrozījums ES jūnijā samazinājās par 0,3%, bet eirozonā - par 0,5%.

Mazumtirdzniecība mēneša laikā samazinājās 11 valstīs, palielinājās desmit, bet saglabājās nemainīga Bulgārijā.

Straujākais kritums reģistrēts Igaunijā - par 3,3%, Ungārijā - par 1,9% un Austrijā - par 1,7%, bet straujākais pieaugums fiksēts Maltā un Luksemburgā - attiecīgi par 1,8% un 1,3%.

Svarīgākais