Ekonomika

17.okt 2012
Uz Neatkarīgās jautājumiem atbild Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra (UR) vadītājs, galvenais valsts notārs Ringolds Balodis.
11.okt 2012
Nākamgad Eiropas Savienības (ES) trūcīgāko personu pārtikas programmai Latvijā būs pieejami 5,2 miljoni eiro, bet visā ES finansējums būs 500 miljonu eiro. Visvairāk naudas trūcīgo atbalstam saņem Itālija, Spānija un Polija, bet kopumā Eiropas palīdzību izvēlējušās 19 valstis.
10.okt 2012
Neskatoties uz ekonomiskās situācijas stagnāciju Eiropā un nepārtrauktajām bažām par pieprasījuma apsīkumu Latvijas tirdzniecības partnervalstīs, eksporta apjoms augustā gada griezumā palielinājās par 14,9%, faktiskajās cenās sasniedzot 620,6 miljonus latu, kas ir vēsturiski augstākā vērtība, informē Finanšu ministrija.
8.okt 2012
Šā gada oktobrī, turpinot ikgadējo ziemas alu brūvēšanas tradīciju, Aldaris uzsāk Ziemas Medalus brūvēšanu un tirdzniecību. Alus būs pieejams ierobežotā daudzumā – 160 000 0,5l tilpuma pudeļu. Šis būs jau ceturtais gads kopš Aldaris piedāvā īpašu ziemas brūvējumu.
8.okt 2012
Saruna ar ekonomistu un uzņēmēju Jāni Ošleju par dažādiem saimniekošanas modeļiem un Latvijas ceļu uz ES pārtikušo valstu klubiņu. Par to, kāpēc Latvija izvēlējusies iet Spānijas, nevis Vācijas ceļu.
3.okt 2012
Izvērtējot institucionālo ietvaru uzņēmējdarbībā, darba tirgū, nodokļu politikā, finanšu sektorā, ārējā tirdzniecībā, izglītībā, inovācijās, pārvaldībā, infrastruktūrā un loģistikā, kas ir svarīgas jomas investīciju piesaistē, Swedbank secinājusi, ka Latvijā situācija ir sliktāka nekā lielākajā daļā citu Baltijas jūras reģiona valstu.
2.okt 2012
Divas trešdaļas (64%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norāda, ka viņu paziņu lokā ir cilvēki, kuri saņem "aplokšņu algu" (16% - jā, ir daudzi; 48% - jā, zinu dažus). To atklāj pētījumu aģentūras TNS pētījums.
2.okt 2012
Pēc Saeimas neatkarīgo deputātu – biedrības Brīvie demokrāti – ierosinājuma Saeima sākusi izskatīt Maksātnespējas likuma grozījumus, kas paredz vienkāršot un saīsināt fizisko personu maksātnespējas procedūru. Lai gan likums tapa ļoti smagās diskusijās un ļoti stingru nostāju ieņēma komercbankas, tomēr likuma izmaiņu iniciators Saeimas deputāts Viktors Valainis intervijā pauž pilnīgi pārliecību, ka Saeimas vairākums nobalsos par šiem likuma grozījumiem.
1.okt 2012
Koalīcija vienojusies šogad pieņemt Fiskālās disciplīnas likumu, šodien pēc valdošās koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Premjers ir pārliecināts, ka šāds termiņš vērtējams kā reālistisks.
20.sep 2012
«Pašreiz dominējošais muļļāšanās jeb «plūstošu» pārmaiņu scenārijs ir visai nepatīkams – ar vāju vai nekādu izaugsmi, kāpjošu bezdarbu un sociālo spriedzi.»
17.sep 2012
Neskatoties uz neoficiālo informāciju, ka varētu tikt pieprasīta ekonomikas ministra Daniela Pavļuta demisija, ministrs neplāno atteikties no jau sāktajām reformām valsts atbalsta sistēmā enerģijas ražošanai no atjaunojamiem un fosiliem resursiem, biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja Pavļuta preses sekretāre Daiga Grūbe.
11.sep 2012
Eiropas Savienība (ES) plāno samazināt izvirzītos mērķus biodegvielas izmantošanai, netīši atzīstot, ka siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanā šis risinājums nav bijis tik efektīvs, kā cerēts, liecina aģentūras AFP rīcībā nonākušais priekšlikuma projekts.
11.sep 2012
Nomainot Privatizācijas aģentūras (PA) valdi, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts parāda, ka pēdējā laikā populārajiem saucieniem par uzticības zaudēšanu iespējamas reālas sekas.
10.sep 2012
Spānijas valdība jau tagad ir izpildījusi pietiekami daudzus no nosacījumiem, lai varētu pretendēt uz starptautisko aizdevumu, uzskata Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro lietu komisārs Olli Rēns (Olli Rehn).
10.sep 2012
Neskatoties uz ekonomisko problēmu saasinājumu Eiropā un bažām par pieprasījuma apsīkumu eksporta tirgos, Latvijas eksporta apjomu pieauguma tempi turpinās. Ārējās tirdzniecības apgrozījums šā gada jūlijā salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju ir palielinājies par 8,8%, sasniedzot 1265,9 miljonus latu, norāda Finanšu ministrija.
10.sep 2012
Šodien notikušajā Privatizācijas aģentūras (PA) akcionāru sanāksmē pieņemts lēmums atbrīvot līdzšinējo aģentūras valdes sastāvu un valdes priekšsēdētāja pienākumus no otrdienas, 11.septembra, līdz jaunās valdes iecelšanai uzticēs Latvijas Riska kapitāla asociācijas valdes loceklim un zvērinātu advokātu biroja "Sorainen" vecākajam juristam Ansim Spridzānam, šodien žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.
10.sep 2012
Ekonomists, Lattelecom padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins: Igaunijas pieredze rāda, ka brīnumi nenotiek. Igaunijas iestāšanās eirozonā neradīja rūpniecības bumu, neizraisīja milzīgu investīciju pieplūdumu vai neredzētu labklājības lēcienu.
7.sep 2012
Augstāki par prognozētajiem nodokļu ienākumi, zemāki procentu un sociālo pabalstu maksājumi Latvijā 2012.gadā palielinājuši fiskālos nodrošinājumus, tādējādi radot iespējas veikt izaugsmi veicinošas nodokļu politikas izmaiņas, šādu viedokli pauž starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch Ratings".
6.sep 2012
Serbijas prezidents Tomislavs Nikoličs 11.septembrī tiksies ar Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu, lai spriestu par plašākas ekonomiskās sadarbības iespējām, ceturtdien paziņoja Serbijas prezidenta birojs.
5.sep 2012
31.augustā Tokijā, Minami-Aojamā, galerijā Athalie, tika atklāta "Latvijas nedēļa", kurā apvienoti visdažādāko Latvijas ražojumu un dizaina preču izplatītāji Japānā.