Vilks: Latvijai būs noteicoša loma Baltijas jūras valstu reģiona tirgū

Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks pagājušās nedēļas nogalē piedaloties 10.Apvienotās Baltijas - Amerikas nacionālās komitejas konferencē Vašingtonā (ASV), savā uzrunā akcentēja Latvijas valdības uzdevumus, pārvarot ekonomisko un finanšu krīzi 2008-2011.gadā, un uzsvēra Latvijas valdības prioritātes un pieņemtos lēmumus valsts turpmākajai ekonomiskajai attīstībai, informē Aleksis Jarockis, Komunikācijas nodaļas vadītājs.

"Latvija un tās iedzīvotāji ir daudz izdarījuši un sasnieguši, un pēc Latvijas pievienošanās eirozonai un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD) Latvijai būs noteicoša loma augošajā Baltijas jūras valstu reģiona tirgū," norādīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš arī vērsa uzmanību uz Latvijas, Baltijas valstu un Baltijas jūras reģiona valstu turpmāko kopējo izaugsmi un reģiona noteicošo lomu ES ekonomiskajā attīstībā nākamajos gados. Šajā kontekstā ministrs uzsvēra Latvijā veiktās strukturālās reformas un veiksmīgi attīstītās eksporta spējas, kam šobrīd ir noteicošā loma valsts ilgtermiņa ekonomiskajā izaugsmē.

Apvienotās Baltijas - Amerikas nacionālās komitejas konference notiek reizi divos gados, kurā tiek izskatīti Baltijas reģionā aktuālie jautājumi.

Ministrs Vilks uzturas Vašingtonā, lai piedalītos Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda pilnvarnieku pavasara sanāksmē. Šīs vizītes ietvaros ministram notikušas arī divpusējās tikšanās ASV Valsts un Finanšu departamentos.

Svarīgākais