Ekonomika

5.sep 2012
31.augustā Tokijā, Minami-Aojamā, galerijā Athalie, tika atklāta "Latvijas nedēļa", kurā apvienoti visdažādāko Latvijas ražojumu un dizaina preču izplatītāji Japānā.
5.sep 2012
Šodien atlūgumu iesniegusi Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētāja Iveta Zalpētere, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja aģentūrā. Atlūgums iesniegts, protestējot pret ekonomikas ministra Daniela Pavļuta "agresīvo PA darba politizāciju".
5.sep 2012
Latvijas Pasaules ekonomikas foruma (WEF) publiskotajā "Globālās konkurētspējas ziņojumā 2012/2013" pakāpusies par deviņām pozīcijām - līdz 55.vietai, liecina ziņojums Pasaules ekonomikas foruma mājaslapā.
5.sep 2012
Ekonomikas zinātņu doktors, Banku augstskolas profesors Ivars Brīvers: Pasaules varenie saprot, ka dolārs un eiro ilgi nebūs drošs aktīvs uzkrājumiem, un pārvērš naudas uzkrājumus drošos aktīvos, un tādi ir meži.
4.sep 2012
Lai nākamgad palielinātu budžeta ieņēmumus par 25 miljoniem latu, iecerēts veikt virkni ēnu ekonomikas apkarošanas un citu pasākumu, liecina šodien valdībā izskatītais Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais informatīvais ziņojums.
28.aug 2012
Jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka, neskatoties uz Latvijas ekonomikas pozitīvajiem radītājiem salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm, iepriekšējos piecos mēnešos novērotā kopējā sabiedrības noskaņojuma uzlabošanās tendence ir apsīkusi.
25.aug 2012
Ēnu ekonomika Latvijā nav mazinājusies, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Latvijas Grāmatvedības ārpakalpojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja Ilze Palmbaha.
16.aug 2012
Alus darītava Aldaris sidra cienītājiem piedāvā jaunu Premium klases sidru Somersby ar ābolu un bumbieru garšu. Somersby sidra gatavošanā tiek izmantoti tikai svaigi bumbieri un fermentēta ābolu sula, pilnībā iztiekot bez mākslīgiem saldinātājiem, garšas uzlabotājiem, krāsvielām vai konservantiem.
14.aug 2012
Valdība šodien atbalstīja ieceri šā gada budžeta grozījumos atvēlēt divus miljonus latu ēnu ekonomikas apkarošanā iesaistīto institūciju darbinieku motivēšanai.
2.aug 2012
Grieķijas jaunajai valdībai un aizdevējiem ir jāatrod risinājums Grieķijas problēmām konkrētā laika sprīdī, nepārbīdot termiņus, bet, ja pašreizējā palīdzības programma nestrādā, tad vai nu ir nepieciešama jauna programma, vai arī Grieķijas aiziešana no eirozonas, šodien žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).
31.jūl 2012
Nākamā gada budžetā papildus šā gada budžeta bāzei varēs sadalīt 81,2 miljonus latu.
30.jūl 2012
Visvairāk mazo un vidējo uzņēmumu vadītāju ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem, un šīs vecuma grupas vadītāju uzņēmumi pērn strādājuši ar vislielākajiem zaudējumiem, šodien žurnālistus informēja SIA "Lursoft IT" valdes locekle Daiga Kiopa.
23.jūl 2012
Pasaules turīgākie iedzīvotāji tā dēvētajās nodokļu patvēruma valstīs un reģionos ir kopumā noslēpuši aktīvus 21 triljona ASV dolāru (12 triljonu latu) vērtībā, liecina pētniecības grupas "Tax Justice Network" veiktā pētījuma rezultāti.
16.jūl 2012
Kopumā 2012.gadā Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums būs straujāks, nekā tika prognozēts iepriekš, un var sasniegt pat 5%, secināts Ekonomikas ministrijas ziņojumā par Latvijas tautsaimniecības attīstību.
11.jūl 2012
Ja eirozonas valdības turpinās īstenot skarbus taupības pasākumus, vienotais valūtas bloks zaudēs vēl 4,5 miljonus darbavietu, paziņojusi Starptautiskā Darba organizācija (International Labour Organization).
10.jūl 2012
Šodien publicētie Centrālās statistiskas pārvaldes dati par ārējo tirdzniecību maijā liecina, ka, neskatoties uz ekonomisko problēmu saasinājumu Eiropā un bažām par pieprasījuma apsīkumu eksporta tirgos, Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums maijā salīdzinājumā ar aprīli ir pieaudzis par 5,3% līdz 1253,3 miljoniem latu, gada griezumā joprojām uzrādot 6,5% pieaugumu.
9.jūl 2012
Jau otro mēnesi pēc kārtas mazinās kopējais patēriņa cenu līmenis. Šī gada jūnijā patēriņa cenu līmenis saruka par 0,1%. Savukārt, salīdzinot ar 2011.gada jūniju, patēriņa cenu līmenis ir audzis par 1,9 procentiem, bet gada vidējā inflācija bija 3,6 procenti, norāda Centrālās statistikas pārvalde.
4.jūl 2012
Pēdējās Eiropadomes sanāksmes rezultāti liecina par pareiziem soļiem, lai izkļūtu no eirozonas krīzes, tomēr stāvoklis pašlaik ir tik kritisks, ka Eiropas Komisijai (EK) steidzami jāiesniedz tiesību akti, lai īstenotu četrus Padomes priekšsēdētāja Hermana van Rompeja sagatavotajā dokumentā ieteiktos pasākumus, uzsver Eiropas Parlaments (EP) trešdien pieņemtajā rezolūcijā par Eiropadomes 2012.gada jūnija sanāksmi.
3.jūl 2012
Finanšu ministrija (FM) paaugstinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi šim gadam līdz 4%.
2.jūl 2012
2.jūlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar ASV uzņēmēju delegāciju. Sarunā ārlietu ministrs norādīja, ka Latvijai ar ASV ir lieliskas politiskās attiecības, taču divpusējās ekonomiskās sadarbības potenciāls nav pilnībā izmantots, tāpēc aicināja ASV uzņēmējus veikt investīcijas mūsu valstī.