Ekonomika

22.jun 2012
Igaunijas Tirdzniecības kamera Latvijā aicina Latvijas uzņēmējus vairāk investēt kaimiņvalstī, vēsta Igaunijas raidsabiedrība ERR.
13.jun 2012
Eiropas savienības deputāti prasa elastīgu ES budžetu un reformēt ieņēmumu sistēmu.
11.jun 2012
Tomēr, salīdzinot ar martu, sezonālu faktoru ietekmē, tie samazinājās par 7,5procentiem.
11.jun 2012
Iedzīvotāji pozitīvāk sākuši vērtēt gan izmaiņas ekonomiskajā situācijā valstī, gan arī sava personiskā materiālā stāvokļa perspektīvas, tomēr lielākā daļa iedzīvotāju joprojām uzskata, ka situācija turpmākā gada laikā jūtami nemainīsies, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.
8.jun 2012
Šogad iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums būs straujāks, nekā tika prognozēts iepriekš, un var sasniegt pat 5% līdz 6%, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ekonomikas ministrijā.
8.jun 2012
Šī gada maijā patēriņa cenu līmenis saruka par 0,2%. Salīdzinot ar 2011.gada maiju, patēriņa cenas ir palielinājušās par 2,8 procentiem.
6.jun 2012
No 6. līdz 8.jūnijam Tokijā Tokyo Big Sight izstāžu kompleksā notiek viena no vadošajām un nozīmīgākajām interjera dizaina izstādēm Āzijas valstīs Interior Lifestyle Tokyo 2012. Minētajā izstādē tiek prezentētas jaunākās interjera dizaina tendences un tajā vienkopus tiekas ražotāji, dizaineri un tirgotāji.
4.jun 2012
Jaunākie dati par Latvijā saražoto preču daudzumu apstiprina prognozes par Latvijas ekonomikas izaugsmes palēnināšanos gada otrā ceturkšņa sākumā.
30.mai 2012
Jau vairākus mēnešus pēc kārtas sezonāli izlīdzinātie mazumtirdzniecības apgrozījuma dati ir svārstīgi, uzrādot gan pieaugumu, gan kritumu. Šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, apgrozījums samazinājās par 2,1%, pārtikas preču tirdzniecība saruka par 0,7%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība (izņemot degvielu) - par 3,2%, bet degvielas mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 1,7 procentiem.
27.mai 2012
Latvijas ekonomikas attīstības galvenais drauds ir darbaspēka pieejamība, kam jākļūst par centrālo jautājumu topošajā Nacionālās attīstības plānā, šādu viedokli pauduši "Ekonomistu apvienības 2010" biedri, diskutējot par šo tēmu ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu.
26.mai 2012
Par spīti valdošajai eirozonas krīzei, Latvija joprojām ir apņēmības pilna atmest savu nacionālo valūtu un ieviest eiro. Turklāt izskatās, ka valstij tas tiešām varētu izdoties, Latviju slavē izdevums Wall Street Journal.
25.mai 2012
Vērtējot līdzšinējos Latvijas ekonomikas panākumus, tomēr jābūt ļoti piesardzīgiem, lai neatgrieztos pirmskrīzes eiforijā un neliktos, ka situācija ir laba un tā nekad nebeigsies, šodien žurnālistiem sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
20.mai 2012
„Ja man būs tāda iespēja, darīšu visu, lai nepieļautu Latvijas valsts tiešu vai pastarpinātu (caur AS „Latvenergo”) līdzdalību Lietuvas ekonomikas stimulēšanā par Latvijas iedzīvotāju naudu. Uzskatu, ka ir noziedzīgi ieguldīt kaimiņvalsts ekonomikā 700 miljonus latu apstākļos, kad Latvijā ir milzum daudz jautājumu, kurus steidzami jārisina un kurus var steidzami risināt, ieguldot Latvijas ekonomikā 700 miljonus latus,” uzskata Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.
18.mai 2012
Eirozonas krīzes risināšanā nepieciešama gan atbildīga budžeta politika, gan arī izaugsmi veicinoši pasākumi. To Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti uzsvēra, piektdien, 18.maijā, tiekoties ar Francijas Ekonomiskās analīzes padomes priekšsēdētāju Kristianu de Buasjē (Christian de Boissieu).
15.mai 2012
Latvijas ekonomika 2012.gada pirmajā ceturksnī gada salīdzinājumā uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, bet ceturkšņa salīdzinājumā Latvijas izaugsme bijusi otra straujākā, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.
13.mai 2012
No 14. līdz 18. maijam darba vizītē Latvijā uzturēsies Dr. Cefas Lumina (Cephas Lumina) - ANO Neatkarīgais eksperts par valstu ārējā parāda un citu attiecīgu starptautisku finanšu saistību ietekmi uz spēju pilnvērtīgi izmantot visas cilvēktiesības.
12.mai 2012
Turpinoties iepriekšējo mēnešu tendencēm, piena iepirkuma cenas arī vasarā turpinās samazināties, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" atzina VP valdes priekšsēdētājs Harijs Panke.
10.mai 2012
Saskaņā ar nesen publicēto pētījumu, kas veikts pēc Starptautiskās gaisa transporta asociācijas (IATA) pasūtījuma, aviācijas nozarei ir būtiska loma Latvijas ekonomikā.
8.mai 2012
Lai nodrošinātu iespēju pilnībā izmantot Latvijai piešķirto Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu 2007.-2013.gada plānošanas periodā, 8.maijā Ministru kabineta (MK) sēdē tika skatīts informatīvais ziņojums par valsts budžeta virssaistību iespējām ES fondu aktivitātēs, īstenojot papildu projektus šobrīd Latvijai prioritārās jomās.
8.mai 2012
Statistikas dati liecina, ka situācija Latvijas tautsaimniecībā ir labāka nekā tika prognozēts iepriekš. Neraugoties uz aizvadītā gada nogalē pieaugošo nenoteiktību ārējos tirgos un izaugsmes palēnināšanos vairumā Eiropas Savienības valstu, Latvijas tautsaimniecībā turpinās izaugsme.