Ekonomika

8.mai 2012
Statistikas dati liecina, ka situācija Latvijas tautsaimniecībā ir labāka nekā tika prognozēts iepriekš. Neraugoties uz aizvadītā gada nogalē pieaugošo nenoteiktību ārējos tirgos un izaugsmes palēnināšanos vairumā Eiropas Savienības valstu, Latvijas tautsaimniecībā turpinās izaugsme.
2.mai 2012
Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard & Poor's" par vienu pakāpi paaugstinājusi Latvijas novērtējumu ilgtermiņa un īstermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā no BB+/B uz BBB-/A-3 ar stabilu šī reitinga prognozi nākotnē.
25.apr 2012
Eiropas Savienībai (ES) jāspēj vēl Dānijas ES prezidentūras laikā panākt vienošanos par vienota ES patenta izveidi, kas veicinās inovāciju un patentu skaita pieaugumu. To Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Atis Lejiņš uzsvēra otrdien, 24.aprīlī, Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā piedaloties ES dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē.
23.apr 2012
Valdības koalīcijas darba grupa vienojusies par budžeta virssaistību ap 100 miljonu latu apmērā uzņemšanos jauniešu nodarbinātības jautājuma, kā arī Latgales attīstības atbalsta pasākumu risināšanai, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.
19.apr 2012
Zemkopības ministre Laimdota Straujuma ceturtdien, 19.aprīlī, tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) jūras lietu un zivsaimniecības komisāri Mariju Damanaki, uzsvēra Latvijai svarīgākos jautājumus par ES Kopējās zivsaimniecības politikas (KZP) reformu un turpmāko atbalstu zivsaimniecības uzņēmumiem no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF).
19.apr 2012
Lai mazinātu Eiropas Savienības (ES) fondu ieviešanas administratīvos šķēršļus un iespējami savlaicīgi uzsāktu ES fondu vadības sistēmas izveidi 2014.-2020. gada plānošanas periodam, Finanšu ministrija (FM) izstrādājusi koncepciju, kurā piedāvā astoņus iespējamos modeļus ES fondu institucionālas sistēmas optimizācijai.
18.apr 2012
Rīt Ministru Kabineta bibliotēkā eksperti tiks iepazīstināti ar līdz šim vērienīgāko Latvijas konkurētspējas izvērtējumu.
4.apr 2012
Azerbaidžānā otrā "Euronest" tikšanās noslēgusies ar piecām pieņemtām rezolūcijām, lielu uzmanību pievēršot enerģijas drošības aspektiem un draudiem, informēja Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas biroja Preses nodaļas vadītāja Iveta Ķelpe.
3.apr 2012
Neskatoties uz ekonomiskās situācijas pasliktināšanos lielākajā daļā Latvijas preču noieta tirgu, Latvijas rūpniecībā februārī saglabājušies spēcīgi gada pieauguma tempi un rūpniecības produkcijas izlaide salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi palielinājusies par 7,3%, liecina publiskotie Centrālās statistikas pārvaldes dati.
2.apr 2012
Valsts parāds šā gada februāra beigās nominālvērtībā bija 5,678 miljardi latu un kopš gada sākuma tas palielinājies par 461,8 miljoniem latu, liecina jaunākais Finanšu ministrijas Makroekonomikas un budžeta apskats.
31.mar 2012
Nedrīkst solīt, ka visiem visur būs labi, - ar tādu paziņojumu šodien Zatlera reformu partijas Reformu konferencē klajā nāca ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.
28.mar 2012
Kanādas vēstnieks Latvijā Džons Morisons (John Morrison) trešdien, 28.martā, tikšanās laikā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu atzinīgi novērtēja Latvijas ekonomikas atkopšanās gaitu,informē Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre.
27.mar 2012
Trešdien, 28. martā zemkopības ministre Laimdota Straujuma tiksies ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai pārrunātu abu valstu tirdzniecības sadarbību, tostarp jautājumus saistībā ar dzīvo cūku importa aizliegumu Krievijā.
26.mar 2012
Fiskālā disciplīna ir Eiropas ekonomikas ilgtspējīgas izaugsmes neatņemama sastāvdaļa, savukārt viens no būtiskākajiem Eiropas Savienības (ES) ekonomikas atveseļošanas instrumentiem ir pārdomātas ЕS kohēzijas fondu investīcijas.
25.mar 2012
Somijā, Ivalo, šaurā lokā notiek Somijas premjerministra Jirki Katainena rīkota neformāla augsta līmeņa sanāksme par pārmaiņām pasaules ekonomikā un veidiem, kā atrisināt ekonomisko krīzi.
19.mar 2012
Jaunākajā "DNB Latvijas barometra" pētījumā noskaidrots, ka aptaujāto vidū latvieši biežāk nekā cittautieši kā svarīgākos ieguvumus pēc neatkarības atjaunošanas minējuši iespēju dzīvot pašiem savā, neatkarīgā valstī un latviešu valodas kā oficiālās valsts valodas atzīšanu. Savukārt cittautieši augstāk nekā latvieši vērtē dažādus praktiskus ieguvumus - iespēju ceļot, iegādāties agrāk nepieejamas preces, nodarboties ar biznesu un veidot karjeru.
14.mar 2012
Tuvo Austrumu valsts Katara ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar Latviju ne tikai ekonomikā, bet arī kultūrā un sportā, jo tas būtu pozitīvs signāls arī intensīvākām ekonomiskajām attiecībām, informē ekonomikas ministra Daniela Pavļuta preses sekretāre Daiga Grūbe.
13.mar 2012
Latvijas iedzīvotāju labklājības līmenis ir zemāks nekā abās pārējās Baltijas valstīs, bet visas trīs joprojām ierindojas Eiropas Savienības (ES) trūcīgāko reģionu skaitā, liecina Eurostat dati.
12.mar 2012
Līdz ar pieaugošajām problēmām eirozonas tirgos Latvijas eksporta pieauguma tempi 2012. gadā palēnām sākuši samazināties. Janvārī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, preču eksports ir palielinājies par 12,5%, kas ir nedaudz mazāks pieaugums nekā iepriekšējā mēnesī, kad eksports bija audzis par 13,5%, liecina FM informācija.
2.mar 2012
Latvijā 2011.gada 4.ceturksnī bija visspēcīgākais ekonomikas pieaugums Eiropas Savienībā. Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pieauga par 5% gada laikā, apsteidzot gan Lietuvu (4.4%), gan Igauniju (4%).