Uzsāk īpašā Ziemas Medalus brūvēšanu

© publicitātes foto

Šā gada oktobrī, turpinot ikgadējo ziemas alu brūvēšanas tradīciju, Aldaris uzsāk Ziemas Medalus brūvēšanu un tirdzniecību. Alus būs pieejams ierobežotā daudzumā – 160 000 0,5l tilpuma pudeļu. Šis būs jau ceturtais gads kopš Aldaris piedāvā īpašu ziemas brūvējumu.

A/s Aldaris izpilddirektors Veli Pekka Tennila: „Ņemot vērā to, ka Latvijā alus cienītāji pēdējo gadu laikā arvien vairāk sāk novērtēt labu alu arī ziemā, mēs jau ceturto gadu pēc kārtas šajā periodā piedāvājam jaunas alus šķirnes gardēžiem. Šoreiz tas ir medalus, kas Latvijā kļūst arvien populārāks. Tas papildinās mūsu Tradicionālās kolekcijas klāstu.”

Aldara Ziemas Medalus ir īpašs alus, kas apvieno medus saldumu un bagātību ar alus atspirdzinājumu un būs īpašs papildinājums ikvienam svētku mielastam. Iepriekšējos gados ziemas periodā Aldaris piedāvājis Ziemas alu un Ziemassvētku alu, katru reizi izbrūvējot īpašu un atšķirīgu alus šķirni.

Pērn Latvijas alus muzejs Aldara Ziemas alu atzina par labāko jaunievedumu Latvijas alus tirgū 2011.gadā.

Latvijā Ziemas alus tradīcijas aizsākušās nesen, bet Eiropā tā pirmsākumi meklējami vikingu laikos, kad alu brūvēja par godu ziemas saulgriežiem, turklāt tas bija stiprāks par tradicionālo alu un to mēdza dzert karstu, lai sasildītos aukstajās ziemās.

Ekonomika

Latvijā plānotās izmaiņas nodokļos nav līdz galam pārdomātas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts konkurētspējas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors un Vidzemes augstskolas padomes priekšsēdētājs Arnis Sauka.

Svarīgākais