Pētījums: Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli kā sliktu vērtē 56% iedzīvotāju

Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli februārī kā labu vērtēja 2% iedzīvotāju, bet par sliktu to uzskatīja 56% iedzīvotāju, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Saskaņā ar "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultātiem 2014.gada februārī iedzīvotāji biežāk nekā janvārī ir teikuši, ka situācija attīstās nepareizā virzienā. Janvārī tā uzskatīja 49% iedzīvotāju, bet februārī - 52%, līdz ar to kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss februārī ir piedzīvojis kritumu no mīnus 23 janvārī līdz mīnus 28 februārī.

Arī vērtējot Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu virzienu, iedzīvotāji februārī bijuši pesimistiskāki nekā janvārī. Uz šībrīža ekonomikas pasliktināšanos norādīja 28% (janvārī 24%), bet uz uzlabošanos - 14% (janvārī 16%). Indekss ir zaudējis sešus procentpunktus, nokrītot no mīnus astoņi janvārī līdz mīnus 14 februārī.

Arī savās prognozēs par Latvijas ekonomikas stāvokļa attīstību iedzīvotāji ir kļuvuši pesimistiskāki - uzskatu, ka tas būs uzlabojies, februārī pauda 23% (janvārī tā domāja 24%), savukārt pretēju viedokli izteica 24% (janvārī 22%), līdz ar to indekss ir noslīdējis zem nulles atzīmes - februārī tas ir mīnus trīs.

"DNB Latvijas barometrs" ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Svarīgākais