Latvijā slēdz kārtējo pasta nodaļu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

VAS "Latvijas pasts" no šodienas Jelgavā slēdz Cukurfabrikas pasta nodaļu, informē "Latvijas pasta" pārstāvji.

Tādējādi Jelgavas iedzīvotājiem turpmāk pasta un maksājumu pakalpojumi klātienē būs pieejami trijās pasta nodaļās - Jelgavas RAF pasta nodaļā, Dobeles šosejas pasta nodaļā un pilsētas centra pasta nodaļā Katoļu ielā.

Vienlaikus šogad Jelgavas centra pasta nodaļu plānots pārcelt uz tirdzniecības centra "Pilsētas pasāža" telpām.

Pastā papildina, ka Jelgavas iedzīvotājiem ir pieejami desmit "Latvijas pasta" pakomāti - Kristapa Helmaņa ielā, divās adresēs Dobeles šosejā, Tērvetes ielā, Katoļu ielā, divās adresēs Rīgas ielā, Rūpniecības ielā, Meiju ceļā un Akadēmijas ielā. Šogad paredzēta vēl trīs jaunu pakomātu izvietošana.

Plānojot izmaiņas Jelgavas pasta nodaļu pārklājumā, "Latvijas pasts" ievēro universālā pasta pakalpojumu (UPP) prasības pēc noteikta pasta nodaļu skaita konkrētā teritorijā, ko nosaka pēc iedzīvotāju skaita, un Jelgavā pilnvērtīga pakalpojuma sniegšanai nepieciešamas trīs pasta nodaļas, atzīmēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Jau ziņojām, ka "Latvijas pasts" slēgs 12 pasta nodaļas, Latvijā saglabājot kopumā 155 pasta nodaļas.

Kompānijā iepriekš norādīja, ka kopējo pasta nodaļu skaitu samazinās par 12 pasta nodaļām, kas atrodas Cēsīs, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Ogrē, Rīgā un Valmierā, kur pasta nodaļu ir vairāk, nekā nosaka UPP prasības.

Attiecīgo pasta nodaļu slēgšana notiks pakāpeniski līdz šā gada beigām, informējot iedzīvotājus par turpmākajām iespējām saņemt pasta un finanšu pakalpojumus, kā arī par tuvāko pasta nodaļu.

"Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 108,269 miljoni eiro, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 4,1 reizi - līdz 538 646 eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmums nodrošina iekšzemes un starptautiskās piegādēs, sākot ar e-komercijas un paku sūtījumiem līdz presei, vēstuļu korespondencei un personalizētiem loģistikas risinājumiem. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.

Svarīgākais