Ukrainas žurnālists prognozē notikumu, kas varētu izraisīt militāru apvērsumu Maskavā

© Pixabay.com

Ukrainas žurnālists Ivans Jakovina nosauca apstākļus, kādos Ukrainas bruņoto spēku rīcība varētu kļūt par ierosinātāju valdības gāšanas procesa uzsākšanai Krievijā, raksta dialog.ua.

“Ja Krievijas lietas Kurskas apgabalā turpinās iet tāpat kā tagad, ja viņiem tur ir nopietns spēku un līdzekļu trūkums, tad Ukrainas karaspēks, iespējams, varēs sasniegt Kursku, un tas varētu izraisīt tādu procesu kā militārs apvērsums Maskavā,” Jakovina dalījās savās pārdomās “YouTube” publicētajā videoklipā.

Žurnālists teica: “No vienas puses, ir labi, ka Krievija ir sākusi izvest savu karaspēku no Doņeckas virziena vienkārši tāpēc, ka Ukrainas bruņotajiem spēkiem situācija tur ir ļoti sarežģīta, no otras puses, ir ļoti vēlams, lai Krievijas karaspēks nonāktu Kurskas apgabalā pēc tam, kad Ukrainas bruņotie spēki sasniegs Ļgovu un varētu pārņemt Kurskas atomelektrostaciju savā kontrolē.”

“Protams, būtu vēl labāk, ja Ukrainas bruņotie spēki vienkārši pārņemtu to savā kontrolē un izvietotu tur savu karaspēku, taču tas vēl nav īsti reāli. Varbūt nākotnē tas būs iespējams, bet pagaidām nē," piebilda politikas apskatnieks.

Svarīgākais