Ekonomika

30.mai 2014
Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard&Poor’s" paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu. Valsts kredītreitings ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā ir paaugstināts no "BBB+" uz "A-". Nākotnes prognozes vērtējums ir noteikts stabils.
23.mai 2014
Rīgā notiks augsta līmeņa konference par transporta sadarbību ar Ķīnu, informē Ārlietu ministrijā.
15.mai 2014
Latvijas ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, uzrādījusi otro straujāko pieaugumu Eiropas Savienībā (ES), savukārt gada salīdzinājumā Latvijas izaugsme bija sestā straujākā no visām valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" apkopotā informācija.
15.mai 2014
Pretēji kaimiņvalstīm, ekonomika Latvijā atkal pamazām sāk slīdēt pelēkajā zonā – palielinās gan aplokšņu algu īpatsvars un peļņas slēpšana, gan kukuļdošanas apmēri. Pētnieki un valsts amatpersonas uzskata, ka valsti no pelēkās sērgas var pasargāt vien ēnu ekonomikas apkarošanas plāna jauna versija.
9.mai 2014
Gada griezumā izaugsmes tempi pirmajā ceturksnī bija nedaudz lēnāki kā iepriekšējos ceturkšņos. Līdzīgi kā tas bija vērojams 2013.gadā, arī šogad Latvijas ekonomikas izaugsme galvenokārt balstīsies uz privāto patēriņu, ko veicinās situācijas uzlabošanās darba tirgū. Atveseļojoties ekonomikai Eiropas Savienībā, arī eksporta iespējas uzlabosies, norāda Ekonomikas ministrija (EM).
5.mai 2014
Eiropas Savienības (ES) ekonomika šogad varētu palielināties par 1,6%, tādējādi pieaugot straujāk par iepriekš prognozēto pieaugumu 1,5% apmērā, liecina Eiropas Komisijas (EK) pavasara prognozes.
28.apr 2014
Pirms desmit gadiem Latvijai pievienojoties Eiropas Savienībai (ES), lielākā daļa iedzīvotāju loloja cerības par labāku dzīvi. Oficiālie statistikas dati liecina, ka Latvijas mājsaimniecības šobrīd tiešām dzīvo labāk nekā pirms desmit gadiem, jo vidējā alga mūsu valstī šajā laikā pieaugusi divtik.
16.apr 2014
Eiropas Savienībai pret Krieviju ieviešot ekonomiskās sankcijas, vislielākos zaudējumus cietīs tranzītbiznesā strādājošie uzņēmēji, bet lielākās Latvijas ostas praktiski atradīsies dīkstāvē.
15.apr 2014
Ukrainas centrāla banka pirmdien par trīs procentpunktiem palielināja bāzes procentu likmi, tādējādi īstenojot pirmo likmes palielinājumu pēdējo astoņu mēnešu laikā. Bāzes procentu likme valstī turpmāk veidos 9,5%.
9.apr 2014
Centrālā statistikas pārvalde vakar sasniedza jaunu rekordu. Ar divu minūšu intervālu tika paziņots, ka Latvijas uzņēmumi mēneša laikā pacēluši savas produkcijas cenas par 7,3%, bet pircējiem šis pārdevēju panākums izmaksājis tikai par 0,3% vairāk.
3.apr 2014
Valsts fondēto pensiju shēmās jeb pensiju otrajā līmenī 2013. gada beigās bija sakrāti 1,68 miljardi eiro.
2.apr 2014
Rīgā dzīvojošajām ģimenēm pēc pamatvajadzību apmierināšanas izdevumiem - pārtikai, dzīvoklim un sabiedriskajam transportam - citiem tēriņiem paliek 660 eiro jeb 53% no ienākumiem, secināts "Swedbank" Privātpersonu finanšu institūta veiktajā pētījumā par Baltijas mājsaimniecību izdevumiem.
1.apr 2014
Cilvēkiem vienmēr ir paticis sūkstīties, par to, kā viņiem neiet, cik ļoti viņiem dara pāri, ierobežo, cik ļoti visi citi ir vainīgi pie tā, ka neveicas biznesā un ekonomika nespēj attīstīties. Taču reizēm der atcerēties – veicas tikai tam, kas kaut ko dara, cītīgi un mērķtiecīgi strādā, lai sasniegtu savus mērķus. Arī Latvijas izaugsme lielā mērā ir atkarīga no tā, vai šeit veidosies jauni uzņēmumi, vai esošie būs efektīvi un radoši, ģenerēs idejas un īstenos tās, attīstīs ražošanu un eksportu. Diez vai tas ir padarāms laiski sēžot atpūtas krēslā.
27.mar 2014
Jaunākais EY (agrāk Ernst & Young) eirozonas makroekonomikas pētījums Eurozone Economic Forecast, kas pirmo reizi iekļauj arī speciālizdevumu par Latviju kā jaunāko eirozonas dalībvalsti, parāda, ka Latvijas ekonomika būs straujāk augošā eirozonas valsts līdz pat 2018.gadam.
27.mar 2014
Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli februārī kā labu vērtēja 2% iedzīvotāju, bet par sliktu to uzskatīja 56% iedzīvotāju, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.
25.mar 2014
No Krievijas šā gada pirmajā ceturksnī varētu aizplūst ārvalstu kapitāls līdz pat 70 miljardu ASV dolāru (50,8 miljardu eiro) apmērā, pirmdien paziņoja valsts ekonomikas ministra vietnieks Andrejs Klepačs.
25.mar 2014
Baidoties no ekonomiskās nestabilitātes, krievi šobrīd aktīvi pērk nekustamo īpašumu, ziņo komersant.ru
5.mar 2014
Sakarā ar saspīlēto politisko situāciju Krievijā un Ukrainā, vietējās valūtas grivnas un Krievijas rubļa straujo kritumu zivju pārstrādes uzņēmums AS "Brīvais vilnis" apturējis piegādes Ukrainai un samazinājis piegādes Krievijai, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "NASDAQ OMX Riga".
3.mar 2014
Gaidāms, ka, gadam turpinoties, mazumtirdzniecības apgrozījums varētu jūtamāk atspoguļot prognozēto nodarbinātības un algu kāpumu, salīdzināmās cenās uzrādot aptuveni 4% pieaugumu.
16.jan 2014
Latvija šonedēļ pārdevusi septiņu gadu obligācijas viena miljarda eiro apmērā.