Ekonomika

14.jūl 2014
Par valsts ekonomikas, nodokļu politiku un trūkstošo stratēģiju, kā arī pielāgošanos izmaiņām Austrumu tirgos Neatkarīgās intervija ar veļas un peldkostīmu ražotāja SIA New Rosme valdes priekšsēdētāju Edgaru Štelmaheru.
11.jūl 2014
Eiropas Komisija atzinusi par Eiropas Savienības normām atbilstošu Latvijas valdības rīcību, izglābjot no izputēšanas Parex banku un aviokompāniju airBaltic.
11.jūl 2014
10. jūlijā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmums saglabāt apgrūtinājumu — uzņēmumu kontu apķīlāšanu prasībā pret nacionāla mēroga Latvijas uzņēmumiem AS “Laima” un AS “Staburadze”, kā arī vēl 24 citiem Latvijas uzņēmumiem, faktiski nostāda šos uzņēmumus par situācijas ķīlniekiem. 26 Latvijas uzņēmumiem nav nedz tieša, nedz netieša ietekme vai saistība ar prasītāju. SIA “NP Foods” tiesas lēmumu par apgrūtinājuma saglabāšanu vērtē kā nepamatotu un tas tiks pārsūdzēts.
11.jūl 2014
Jo loģiskāki un saprātīgāki satiksmes noteikumi, jo satiksmes dalībnieki tos labprāt ievēro. Savukārt, ja zīmes ir saliktas haotiski bez redzama pamatojuma, šādus noteikumus pat likuma paklausīgam cilvēkam grūti ievērot. Līdzīgi ir ar nodokļiem.
9.jūl 2014
Pārtikas uzņēmumu vadības, tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmuma "NP Foods" eksporta apjomi šā gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar attiecīgu laika posmu pērn pieauguši par 30%, savukārt kopumā šogad eksportu plānots palielināt vēl par 30%-40%, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumu eksporta direktore Ieva Jonsone.
1.jūl 2014
Francijas banka "BNP Paribas" atzinusi savu vainu ASV noteiktā sankciju režīma pārkāpšanā un piekritusi samaksāt naudas sodu 8,9 miljardu ASV dolāru (6,5 miljardu eiro) apmērā.
1.jūl 2014
"Latvijas neatkarība nav pārdodama," to, komentējot Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites izteikumus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma", teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.
1.jūl 2014
No šodienas tirgotājiem cenu zīmēs nav jānorāda preces cena arī latos un kases čekos vairs nav jānorāda kopējā pirkuma summa arī latos.
25.jun 2014
Latvijā minimālā alga ir 4,5 reizes zemāka nekā Francijā, tomēr lielākā daļa ēdamlietu veikalos maksā apmēram tikpat, cik šajā gardēžu zemē. Francijā pārtikai tiek piemērota 5,5% PVN likme, Latvijā – 21%, kas ir viens no augstākajiem pievienotās vērtības nodokļiem pārtikai Eiropas Savienībā (ES).
20.jun 2014
Šodien arī starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch" ir nolēmusi paaugstināt Latvijas kredītreitingu. Valsts kredītreitings ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā ir paaugstināts no "BBB+" uz "A-". Nākotnes prognozes vērtējums ir noteikts stabils, informē Finanšu ministrijā (FM).
20.jun 2014
Tikai trešā dala no Latvijas ģimenēm pašas sien sieru un 11% brūvē alu, pārējie cer visu vajadzīgo Līgo svētkiem nopirkt veikalos. Lai gan jaunākie statistikas dati liecina, ka gada laikā pārtikas cenas ir samazinājušās par 0,5%, uz Līgo mielasta galda rēķina ietaupīt diez vai izdosies.
19.jun 2014
No Krievijas šā gada pirmajos piecos mēnešos kopumā aizplūdis kapitāls 80 miljardu dolāru (59 miljardu eiro) apmērā, ceturtdien teica Krievijas ekonomiskās attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs.
14.jun 2014
Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Service" ("Moody’s") par vienu pakāpi paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu, nosakot tam stabilu nākotnes perspektīvu, teikts piektdien izplatītajā aģentūras paziņojumā.
13.jun 2014
Krievijas un Ukrainas sarunas par gāzes piegādēm atsāksies sestdien, piektdien pavēstīja Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisārs Ginters Etingers.
8.jun 2014
Kamēr Latvijai draud Eiropas konkurences komisāra veikta izmeklēšana un, iespējams, pat soda sankcijas par atbalstu elektrības ražotājiem, Ekonomikas ministrija plāno elektrības cenu atsaistīt no gāzes cenas, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".
6.jun 2014
Mājsaimniecību turības līmenis ASV šā gada pirmajā ceturksnī sasniedzis jaunu rekordaugstu līmeni, pateicoties pieaugumam akciju biržās un situācijas uzlabojumiem nekustamo īpašumu tirgū, liecina ASV Centrālās bankas apkopotā informācija.
6.jun 2014
Ekonomikas ministrijā pēc Starpinstitūciju darba koordinācijas sanāksmes ierēdņi nāca laukā, bārdamies uz Dr. Belēviču un viņa izdoto avīzi, kas sabiedrībai sūtot nepareizus signālus par topošo transatlantisko līgumu.
31.mai 2014
3. un 4. jūnijā Ārlietu ministrija sadarbībā ar Satiksmes ministriju organizē vienu no gada nozīmīgākajiem pasākumiem Latvijas ārpolitikā un lielāko forumu Latvijas transporta nozarē - augsta līmeņa konferenci par transporta, loģistikas un tirdzniecības jautājumiem „Savienojot Āziju un Eiropu”.
30.mai 2014
No šī gada janvāra tika pacelta minimālā alga, kas varēja diezgan būtiski palielināt vidējo algu - ap 22-25% darba ņēmēju saņem minimālo algu vai mazāk. Līdz ar to iespaidīgais algu kāpums šogad pirmajā ceturksnī daļēji atspoguļo ienākumu legalizāciju, vērtē "Swedbank" vecākā ekonomiste Lija Strašuna.
30.mai 2014
Šā gada pirmajā ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa Latvijā salīdzinājumā ar 2013.gada pirmo ceturksni auga par 7,7% no 689 līdz 742 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.