ēdiens

18.nov
Ēdiena piegādes platformas "Bolt Food" novērojumi liecina, ka valsts svētku laikā populārākie pasūtītie ēdieni ir picas, suši un saldējumi, aģentūru LETA informēja "Bolt Food" pārstāvji.
30.okt
“Kad jūtaties nomākts, var būt kārdinājums pievērsties ēdienam, lai uzlabotu garastāvokli. Tomēr saldajiem, kaloriju saturošiem gardumiem, ko daudzi cilvēki izmanto šajās emociju svārstībās, ir negatīvas sekas,” raksta healthline.com.
25.okt
Smadzenes sadala pārtikas uzņemšanu dažādās fāzēs. Ēšanas process tiek organizēts šūnu līmenī kā stafetes: ēšanas laikā tas tiek izvadīts starp dažādām neironu komandām, līdz cilvēks patērē nepieciešamo enerģijas daudzumu. Šādi secinājuši nonākuši no Frīdriha-Aleksandra universitātes Erlangenā-Nirnbergā.
7.okt
Čuguna pannu nevar saukt par universālu virtuves piederumu. Daudzām mājsaimniecēm patīk čuguna pannas – tās ir izturīgas, kvalitatīvas un, ja tās pareizi kopj, ļoti izturīgas. Turklāt agrāko laiku čuguna pannas bija gandrīz vienīgais palīgs, kas sievietei varēja būt virtuvē, tāpēc tās joprojām ir mājsaimnieces arsenālā. Kurus ēdienus nevar pagatavot čugunā un kāpēc, raksta Unian.
3.sep
Daudzi no mums ir dzirdējuši, ka Japānā ir ne tikai daudz vecu, bet arī veselu cilvēku. Kāpēc tas tā ir? To nosaka kāds svarīgs faktors.
25.aug
Desmitiem tūkstošu evolūcijas gadu laikā cilvēki ir iemācījušies ēst tikai drošus pārtikas produktus, lai gan joprojām ir izņēmumi. Spilgts piemērs tam ir Laosa un Taizeme, kur ēdiens "koi pla" ir ļoti izplatīts, vēsta "Prozoro.net".
18.aug
“Kad mēs domājam par savu matu, ādas, kā arī nagu veselības uzlabošanu, pirmā doma iespējams ir skaistumkopšanas procedūras, kas maksā bargu naudu, taču ir arī citas iespējas. Pārtikas produkti, ko tūlīt apskatīsim, sola stiprināt nagus, izaudzēt garus, skaistus, vijīgus matus, kā arī saglabāt ādas izskatu veselu,” raksta healthline.com.
15.aug
“Zināms, ka lapu zaļumi, dažādi graudi, kā arī zivis var uzlabot sirds veselību un samazināt sirds slimību risku. Taču produktu klāsts ir daudzveidīgāks, nekā domājiet,” raksta healthline.com.
14.aug
Tomāti ir viens no visbiežāk sastopamajiem dārzeņiem mūsu uzturā, un dažreiz mēs tos ēdam bez domāšanas. Bet ne visi dārzeņi, ne vienmēr un ne jebkurā kombinācijā ar citiem produktiem, ir noderīgi. Kāds ir labākais veids, kā iekļaut savā uzturā tomātus, lai gūtu maksimālu labumu veselībai un tievēšanai?
13.aug
Lai astroloģija izlemj, vai vēlaties zupu, salātus vai sviestmaizes. Brokastis var saukt par dienas svarīgāko maltīti, taču tas nenozīmē, ka pusdienas nepienākas. Pusdienu pauze dienas vidū ir lielisks laiks, lai atkāptos no steigas un palutinātu sevi ar kaut ko īpašu.
20.jūl
Smadzenes ir organisma asinskārākais orgāns, kas patērē aptuveni 25 % no kopējās asins plūsmas (jeb enerģijas), lai gan tās veido tikai 2 % no ķermeņa masas. Ņemot vērā, ka mūsu smadzenes ir attīstījušās, lai atrastu pārtiku, nav pārsteigums, ka smadzeņu asins plūsma visvairāk palielinās tad, kad izsalkušajām smadzenēm tiek rādīti vēlamu ēdienu attēli.
17.jūl
Šo pikanto cūkgaļu gatavo apmēram pusotru stundu, tāpēc jārēķinās ar pavadīto laiku pie plīts. Pasniedz kopā ar rīsiem vai latviskā variantā ar frī kartupeļiem.
14.jūl
Pasaulē nav tādas virtuves, kurā sīpoli netiktu izmantoti kaut kādā veidā vai formā. Kad runājam par sīpolu pazīšanu, mēs skatāmies uz visiem sīpolu saimes pārstāvjiem, ieskaitot sīpolus un ķiplokus...
7.jūl
Laimīgi tie, kuriem lavandas dārzā aug kā paklājs. Tās ziedi ir ne tikai acij tīkami, bet arī ļoti noderīgi ikdienā.
2.jūl
“Pētījumi pierāda, ka, lai mazi bērni pieņemtu dārzeni un tas iegaršotos, jauns dārzenis ir jānogaršo līdz 15 reizēm, līdz tas tiks pieņemts,” raksta extension.usu.edu.
30.jun
Bieži vien vasara ir īstais laiks, lai sāktu savu ceļu uz labāku un veselīgāku dzīvi. Īsts pārmaiņu laiks, lai pārskatītu savus ēdienreižu paradumus. Vai jūs ēdat veselīgi, vai tā, kā sanāk?
29.jun
Lai gan pekanrieksti bieži tiek izmantoti kā vienkārša pīrāga sastāvdaļa, pekanrieksti visa gada garumā ir pelnījuši vairāk vietu.
28.jun
Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.
28.jun
“Apzināta ēšana var būt noderīgs līdzeklis, kas palīdz koncentrēties uz pašreizējām domām un jūtām ēšanas laikā. Izmantojot pārdomātas ēšanas metodes, jums ir iespēja mainīt savus pašreizējos ēšanas paradumus, kļūstot apzinīgākam, kā arī pielāgojoties sava ķermeņa izsalkuma un sāta pazīmēm,” raksta extension.usu.edu.
27.jun
Vasarā citrons ir TOP auglis, ko izvēlas, lai remdētu slāpes un lai piešķirtu dažādiem grila ēdieniem garšu, kas dod maltītēm pavisam citu noskaņu.