Māris Olte, kurš ar sievu saimnieko kafejnīcā “Ērgļu stacija”, ievietojis video, kurā pauž sašutumu par kāda klienta atsauksmi – vienu zvaigznīti par bujabēzes zupu.
Pareiza ēdiena gatavošana arī ir zinātne, turklāt nopietna. Izrādās, ja nepareizi gatavojat vienkāršus ēdienus, sekas var būt ārkārtīgi nopietnas. Ar kuriem pārtikas produktiem virtuvē nedrīkst jokoties.
Ledusskapī stāv vakardienas vakariņas, un prāts saka – tās vēl mierīgi var apēst. Bet cik reižu ēdienu vispār drīkst sildīt? Un vai atkārtota sildīšana neietekmē ēdiena kvalitāti vai pat drošību? Skaidro “www.eatright.org”.
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
Miso ir tradicionāla japāņu piedeva, ko ražo, fermentējot vārītas sojas pupiņas un sāli. Pētnieki veiksmīgi pagatavoja miso Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS). Viņi atklāja, ka miso smaržo un garšo līdzīgi kā uz Zemes raudzētais produkts, tikai ar nedaudz izteiktāku riekstu garšu, vēsta “Science Daily”.
Šefpavāre Radhi Devlukia eksperimentēja - 30 dienas atsakoties no cukura un dalījās ar rezultātiem, kas viņu pārsteidza. Meitene atzina, ka pirmā diena bijusi grūta, taču drīz vien viņa pamanījusi ievērojamus uzlabojumus, raksta bristolpost.co.
Brokoļi ir pretrunīgi vērtēti – neskatoties uz dārzeņa priekšrocībām, ne visiem patīk tā garša. Tomēr brokoļi ir pārsteidzoši, ja tie ir pareizi pagatavoti. Par to, kā pagatavot brokoļus, lai tie būtu garšīgi, stāsta RBC, atsaucoties uz Daily Express publikāciju.
Eksperti apkopojuši noderīgus padomus, kas palīdzēs būt ilgtspējīgākiem šajos svētkos un rast jaunas idejas, kā izmantot svētku galda pārpalikumus ikdienā.
Arvien vairāk iedzīvotāju Ziemassvētku laikā izvēlas pasūtīt izsmalcinātas maltītes no restorāniem, liecina ēdiena piegādes platformas "Bolt Food" novērojumi.
Atklāta 112 gadus vecā Žoau Marino Neto, kurš oficiāli tika pasludināts par vecāko vīrieti pasaulē, diēta. Viņam ir seši bērni, 22 mazbērni un 15 mazmazbērni, raksta Bristolpost.
Tradīcija Ziemassvētku vakarā celt galdā 12 dažādus ēdienus piedod svētku mielastam sevišķu pārpilnības un svinīguma noskaņu, tomēr nesen veiktā aptaujā katrs trešais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka svētku laikā labprāt samazinātu atkritumu daudzumu. IKEA Ēdināšanas nodaļas vadītājs Latvijā Oļegs Soročins dalās praktiskos ieteikumos, kā sarīkot mielastu, lai neciestu maciņš un lai nebūtu velti jāizmet atkritumos laba pārtika.
“Mums māca, ka tieksme pēc ēdiena ir kaut kas, kas ir jākontrolē un kam ir jāpretojas, taču, ja nu ir cita pieeja? Lai gan tieksmei pēc ēdiena var būt daudz iemeslu, ir daudz stresa faktoru, kas slēpjas zem uztura piramīdas un izpratnes par ēdienreizēm,” raksta healthline.com.
Ēdiena piegādes platformas "Bolt Food" novērojumi liecina, ka valsts svētku laikā populārākie pasūtītie ēdieni ir picas, suši un saldējumi, aģentūru LETA informēja "Bolt Food" pārstāvji.
“Kad jūtaties nomākts, var būt kārdinājums pievērsties ēdienam, lai uzlabotu garastāvokli. Tomēr saldajiem, kaloriju saturošiem gardumiem, ko daudzi cilvēki izmanto šajās emociju svārstībās, ir negatīvas sekas,” raksta healthline.com.
Smadzenes sadala pārtikas uzņemšanu dažādās fāzēs. Ēšanas process tiek organizēts šūnu līmenī kā stafetes: ēšanas laikā tas tiek izvadīts starp dažādām neironu komandām, līdz cilvēks patērē nepieciešamo enerģijas daudzumu. Šādi secinājuši nonākuši no Frīdriha-Aleksandra universitātes Erlangenā-Nirnbergā.
Čuguna pannu nevar saukt par universālu virtuves piederumu. Daudzām mājsaimniecēm patīk čuguna pannas – tās ir izturīgas, kvalitatīvas un, ja tās pareizi kopj, ļoti izturīgas. Turklāt agrāko laiku čuguna pannas bija gandrīz vienīgais palīgs, kas sievietei varēja būt virtuvē, tāpēc tās joprojām ir mājsaimnieces arsenālā. Kurus ēdienus nevar pagatavot čugunā un kāpēc, raksta Unian.