ēdiens

26.dec 2024
Eksperti apkopojuši noderīgus padomus, kas palīdzēs būt ilgtspējīgākiem šajos svētkos un rast jaunas idejas, kā izmantot svētku galda pārpalikumus ikdienā.
24.dec 2024
Arvien vairāk iedzīvotāju Ziemassvētku laikā izvēlas pasūtīt izsmalcinātas maltītes no restorāniem, liecina ēdiena piegādes platformas "Bolt Food" novērojumi.
24.dec 2024
Atklāta 112 gadus vecā Žoau Marino Neto, kurš oficiāli tika pasludināts par vecāko vīrieti pasaulē, diēta. Viņam ir seši bērni, 22 mazbērni un 15 mazmazbērni, raksta Bristolpost.
23.dec 2024
Tradīcija Ziemassvētku vakarā celt galdā 12 dažādus ēdienus piedod svētku mielastam sevišķu pārpilnības un svinīguma noskaņu, tomēr nesen veiktā aptaujā katrs trešais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka svētku laikā labprāt samazinātu atkritumu daudzumu. IKEA Ēdināšanas nodaļas vadītājs Latvijā Oļegs Soročins dalās praktiskos ieteikumos, kā sarīkot mielastu, lai neciestu maciņš un lai nebūtu velti jāizmet atkritumos laba pārtika.
25.nov 2024
“Mums māca, ka tieksme pēc ēdiena ir kaut kas, kas ir jākontrolē un kam ir jāpretojas, taču, ja nu ir cita pieeja? Lai gan tieksmei pēc ēdiena var būt daudz iemeslu, ir daudz stresa faktoru, kas slēpjas zem uztura piramīdas un izpratnes par ēdienreizēm,” raksta healthline.com.
18.nov 2024
Ēdiena piegādes platformas "Bolt Food" novērojumi liecina, ka valsts svētku laikā populārākie pasūtītie ēdieni ir picas, suši un saldējumi, aģentūru LETA informēja "Bolt Food" pārstāvji.
30.okt 2024
“Kad jūtaties nomākts, var būt kārdinājums pievērsties ēdienam, lai uzlabotu garastāvokli. Tomēr saldajiem, kaloriju saturošiem gardumiem, ko daudzi cilvēki izmanto šajās emociju svārstībās, ir negatīvas sekas,” raksta healthline.com.
25.okt 2024
Smadzenes sadala pārtikas uzņemšanu dažādās fāzēs. Ēšanas process tiek organizēts šūnu līmenī kā stafetes: ēšanas laikā tas tiek izvadīts starp dažādām neironu komandām, līdz cilvēks patērē nepieciešamo enerģijas daudzumu. Šādi secinājuši nonākuši no Frīdriha-Aleksandra universitātes Erlangenā-Nirnbergā.
7.okt 2024
Čuguna pannu nevar saukt par universālu virtuves piederumu. Daudzām mājsaimniecēm patīk čuguna pannas – tās ir izturīgas, kvalitatīvas un, ja tās pareizi kopj, ļoti izturīgas. Turklāt agrāko laiku čuguna pannas bija gandrīz vienīgais palīgs, kas sievietei varēja būt virtuvē, tāpēc tās joprojām ir mājsaimnieces arsenālā. Kurus ēdienus nevar pagatavot čugunā un kāpēc, raksta Unian.
3.sep 2024
Daudzi no mums ir dzirdējuši, ka Japānā ir ne tikai daudz vecu, bet arī veselu cilvēku. Kāpēc tas tā ir? To nosaka kāds svarīgs faktors.
25.aug 2024
Desmitiem tūkstošu evolūcijas gadu laikā cilvēki ir iemācījušies ēst tikai drošus pārtikas produktus, lai gan joprojām ir izņēmumi. Spilgts piemērs tam ir Laosa un Taizeme, kur ēdiens "koi pla" ir ļoti izplatīts, vēsta "Prozoro.net".
18.aug 2024
“Kad mēs domājam par savu matu, ādas, kā arī nagu veselības uzlabošanu, pirmā doma iespējams ir skaistumkopšanas procedūras, kas maksā bargu naudu, taču ir arī citas iespējas. Pārtikas produkti, ko tūlīt apskatīsim, sola stiprināt nagus, izaudzēt garus, skaistus, vijīgus matus, kā arī saglabāt ādas izskatu veselu,” raksta healthline.com.
15.aug 2024
“Zināms, ka lapu zaļumi, dažādi graudi, kā arī zivis var uzlabot sirds veselību un samazināt sirds slimību risku. Taču produktu klāsts ir daudzveidīgāks, nekā domājiet,” raksta healthline.com.
14.aug 2024
Tomāti ir viens no visbiežāk sastopamajiem dārzeņiem mūsu uzturā, un dažreiz mēs tos ēdam bez domāšanas. Bet ne visi dārzeņi, ne vienmēr un ne jebkurā kombinācijā ar citiem produktiem, ir noderīgi. Kāds ir labākais veids, kā iekļaut savā uzturā tomātus, lai gūtu maksimālu labumu veselībai un tievēšanai?
13.aug 2024
Lai astroloģija izlemj, vai vēlaties zupu, salātus vai sviestmaizes. Brokastis var saukt par dienas svarīgāko maltīti, taču tas nenozīmē, ka pusdienas nepienākas. Pusdienu pauze dienas vidū ir lielisks laiks, lai atkāptos no steigas un palutinātu sevi ar kaut ko īpašu.
20.jūl 2024
Smadzenes ir organisma asinskārākais orgāns, kas patērē aptuveni 25 % no kopējās asins plūsmas (jeb enerģijas), lai gan tās veido tikai 2 % no ķermeņa masas. Ņemot vērā, ka mūsu smadzenes ir attīstījušās, lai atrastu pārtiku, nav pārsteigums, ka smadzeņu asins plūsma visvairāk palielinās tad, kad izsalkušajām smadzenēm tiek rādīti vēlamu ēdienu attēli.
17.jūl 2024
Šo pikanto cūkgaļu gatavo apmēram pusotru stundu, tāpēc jārēķinās ar pavadīto laiku pie plīts. Pasniedz kopā ar rīsiem vai latviskā variantā ar frī kartupeļiem.
14.jūl 2024
Pasaulē nav tādas virtuves, kurā sīpoli netiktu izmantoti kaut kādā veidā vai formā. Kad runājam par sīpolu pazīšanu, mēs skatāmies uz visiem sīpolu saimes pārstāvjiem, ieskaitot sīpolus un ķiplokus...
7.jūl 2024
Laimīgi tie, kuriem lavandas dārzā aug kā paklājs. Tās ziedi ir ne tikai acij tīkami, bet arī ļoti noderīgi ikdienā.
2.jūl 2024
“Pētījumi pierāda, ka, lai mazi bērni pieņemtu dārzeni un tas iegaršotos, jauns dārzenis ir jānogaršo līdz 15 reizēm, līdz tas tiks pieņemts,” raksta extension.usu.edu.