Dzīvo veselīgi

14.nov 2024
Novecojot mūsu ķermenis mainās. Mainās ne tikai mūsu izskats, bet arī pašsajūta. Lai palēninātu novecošanās procesu, nepieciešams ieviest izmaiņas dzīvesveidā, sākot jau ar uzturu. Sabalansēts uzturs var palīdzēt jums dzīvot ilgāk, veselīgāk un pilntiesīgāk. Sievietēm, kuras ir vecākas par 50 gadiem, ieteicams ēst šos septiņus produktus, lai justos un izskatītos labi!
16.okt 2024
Kā zināms, tad sāls tiek uzskatīts par "balto nāvi". Un tam ir savs iemesls! Ikdienā patērējot uzturu ar lielu sāls daudzumu, var rasties dažādas veselības problēmas, tai skaitā augsts asinsspiediens, palielinās sirdslēkmes un insulta risks, tiek noslogotas nieres u.c. 
13.okt 2024
Noskaidro, kuri četri augļi un ogas satur maz cukura, kā arī kaloriju!
8.okt 2024
Arvien vairāk iedzīvotāju visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, pievēršas fleksitārismam – uztura veidam, kas galvenokārt balstās uz augu izcelsmes produktiem, taču pavisam neizslēdz arī dzīvnieku izcelsmes produktus.
7.okt 2024
Salīdzinot visas pārtikas grupas, dārzeņi būs tie, kas saturēs vismazāk cukura, toties tajos būs daudz veselīgo šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu. Lai arī dārzeņi kopumā ir ļoti veselīgi un ikvienam katru dienu ieteicams ēst svaigus dārzeņus, daži no tiem var saturēt visai daudz cukura. Vai jūs zināt, kuri dārzeņi satur visvairāk cukura? 
30.sep 2024
Rudens ir ne tikai ražas bagātākais laiks, bet arī periods, kad aktivizējas vīrusi. Zarnu miklofora spēlē būtisku lomu imūnsistēmas regulēšanā – lai to stiprinātu, svarīgi laikus pievērst uzmanību sabalansētam un uzturvielām bagātam uzturam, uzņemot rudens ražas labumus. Kādus vietējos vitamīnu avotus – augļus, dārzeņus un sakņaugus – iekļaut savā ēdienkartē, lai parūpētos par imunitāti rudens laikā, skaidro uztura speciāliste Lizete Pug
22.sep 2024
Augļi ir veselīgi un tos ir jāēd, jo tie organismu nodrošina vērtīgām uzturvielām un šķiedrvielām. Augļos ir arī maz kaloriju, nātrija un tauku. Bet tai pat laikā daži augļi satur lielu cukura daudzumu, kas nav nemaz tik labi. Kuri ir cukura bagātākie augļi?
18.sep 2024
Skolas gadi ir nozīmīgs bērna attīstības posms, un sabalansēts uzturs būtiski ietekmē ne tikai fizisko veselību, bet arī kognitīvās funkcijas, piemēram, koncentrēšanās spējas, atmiņu, uztveri, uzmanību un lēmumu pieņemšanu, kas veicina panākumus mācībās. Sabalansēta ēdienkarte var kļūt par slepenu palīgu, kas uzlabo bērna sasniegumus un enerģijas līmeni ikdienā. Par to, kādi produkti būtu jāiekļauj bērna uzturā, stāsta farmaceite un uztura speciāliste Jeļizaveta Krasiļnikova.
17.sep 2024
Taukus var iedalīt divās daļās. Ir "labie" un ir "sliktie" tauki. Šoreiz uzmanību pievērsīsim tieši "sliktajiem" jeb piesātinātajiem taukiem.
14.aug 2024
Kas par daudz, tas par skādi! Uzziniet, ar kādām blakusparādībām var nākties sadzīvot, ja ikdienā ēdīsiet par daudz olu.
10.aug 2024
Uzziniet iemeslus, kāpēc katru dienu jums būtu jāēd gurķi! 
9.aug 2024
Eksperti nosauc septiņus produktu grupas, kuras uzturā pēc iespējas būtu mazāk jāpatērē cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem.
16.jun 2024
Pākšaugus ir vērtīgi lietot ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, ja tos termiski apstrādā un atbilstoši pagatavo. Lēcās un pupiņās ir augstāka dzelzs koncentrācija nekā citos augu valsts produktos, tāpēc mazuļa uzturā pākšaugus rekomendē ieviest samērā agri – jau no 6–8 mēnešu vecuma. "Rimi Bērniem" eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina skaidro, kāpēc pākšaugi bērna uzturā ir ieteicami.
5.jun 2024
Piens un piena produkti ir viena no svarīgākajām produktu grupām, kas pēc Veselības ministrijas rekomendācijām būtu jāiekļauj bērnu un pieaugušo uzturā katru dienu. Rimi bērniem eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina skaidro piena produktu ietekmi uz veselību, kā arī atklāj, vai pēdējos gados izskanējušiem negatīvajiem viedokļiem par piena produktiem ir pamatojums.
17.mai 2024
Uzziniet, kuras ir veselīgākās un labākās eļļas, kuras ieteicams izmantot maltītes pagatavošanai!
25.apr 2024
Mūsdienās tik pierastajiem kviešu miltiem var atrast dažādas veselīgākas alternatīvas. Miltus mūsdienās var iegūt no dažādiem produktiem, ne tikai graudaugiem, bet arī riekstiem. Šoreiz noskaidrosim, kurus miltus izvēlēties, ja vēlaties atteikties no kviešu miltiem!
24.apr 2024
Dietologs Duans Mellors atklāj, kurus produktus nepieciešams ēst ik nedēļu, lai būtu veseli. Viņš norāda, ka viens no galvenajiem veselīga uztura stūrakmeņiem ir dažādība. Ēdot vienus un tos pašus produktus ik dienu, domājot, ka tie ir veselīgi, mēs sev nodarām tikai pāri. Dietologs aicina savu uzturu dažādot, iekļaujot maltītēs dažādus veselīgus un uzturvielām bagātus produktus. Lūk, ko dietologs iesaka likt uz šķīvja katru nedēļu!
22.apr 2024
Uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka 10 veselīgākos zaļumus pavasara sezonā, kas palīdzēs atjaunot enerģijas rezerves un stiprināt imunitāti!
21.apr 2024
Šie četri dabīgie dzērieni spēj dabiski paaugstināt hemoglobīna līmeni.
20.apr 2024
Olbaltumvielas jeb proteīni ir viena no nozīmīgākajām uzturvielām. Olbaltumvielas ir svarīgas kā muskuļiem, tā imunitātei un svara zaudēšanai. Galvenie olbaltumvielu avoti ir gaļa un piena produkti, taču labi proteīna avoti var būt arī augu valsts produkti. Apkopojām piecus labākos augu valsts olbaltumvielu avotus!