4 augļi un ogas, kas satur maz cukura un kaloriju

© unsplash.com

Noskaidro, kuri četri augļi un ogas satur maz cukura, kā arī kaloriju!

unsplash.com

1. Kazenes

Uzturvērtība (viena tase): kalorijas - 61,6, ogļhidrāti - 13,8 g, šķiedrvielas - 7,6 g, cukurs - 7 g; olbaltumvielas - 2 g.

Viena tase šo ogu satur gandrīz astoņus gramus šķiedrvielu un nieka 62 kalorijas. Viena porcija kazeņu organismu nodrošina ar 27% dienā ieteicamo šķiedrvielu daudzumu. Šķiedrvielas palīdzēs palielināta sāta sajūtu un uzlabot zarnu veselību.

unsplash.com

2. Avenes

Uzturvērtība (viena tase): kalorijas - 64, ogļhidrāti - 14,6 g, šķiedrvielas - 8 g, cukurs - 5,4 g, olbaltumvielas - 1,5 g.

Avenes ir ļoti veselīgas. Ņemot vērā, ka apēdot vien tasi ar šīm ogām mēs uzņemam 64 kalorijas, tajā ir iespaidīgs šķiedrvielu daudzumus, kas atbalstīs zarnu veselību, veicinās labu gremošanas trakta darbību un palīdzēs uzturēt sāta sajūtu. Pētījumi arī liecina, ka avenes var palīdzēt pazemināt holesterīna līmeni un uzlabot cukura līmeni asinīs.

unsplash.com

3. Zemenes

Uzturvērtība (viena tase): kalorijas - 48,6, ogļhidrāti - 11,7 g, šķiedrvielas - 3 g, cukurs - 7,4 g, olbaltumvielas - 1 g.

Zemenes ir ne tikai diētiskas ogas, bet ir arī ļoti veselīgas. Tās ir bagātas antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām. Uzņemot nieka 48,6 kalorijas jeb apēdot tasi zemeņu jūs uzņemat ne tikai trīs gramus šķiedrvielu, bet arī kāliju, folātu un dienā nepieciešamo C vitamīna devu.

unsplash.com

4. Arbūzs

Uzturvērtība (viena tase): kalorijas - 45,6, ogļhidrāti - 11,5 g, šķiedrvielas - 0,6 g, cukurs - 9,4 g, olbaltumvielas - 0,9 g.

No visām iepriekš minētajām ogām, arbūzs izceļas ar to, ka satur vismazāk kaloriju, jo principā satur vien ūdeni. Līdztekus tam, ka arbūzs ir mazkaloriju auglis, tas organismu nodrošina arī ar vitamīniem A, B6 un C, un tajā ir mazāk cukura nekā daudzos citos augļos.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais