Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.
Vieni no populārākajiem ziemas augļiem viennozīmīgi ir apelsīni. Apēdot šo sulīgo, oranžo augli, paliek pāri miziņas. Ko mēs ar tām darām? Protams, ka izmetam. Bet izrādās, ka apelsīnu mizņas lieti var noderēt gan skaistumkopšanā, gan mājas uzkopšanā!
Nav noslēpums, ka apelsīni ir ļoti veselīgi. Tie ir bagāti ar C vitamīnu un palīdz organismam cīnīties ar vīrusu saslimšanām. Bet kādu labumu vēl apelsīni var sniegt veselībai?
Šogad radās vēlme Ziemassvētku eglīti un dāvanas rotāt ar ko dabiskāku par veikalā nopērkamiem plastmasas rotājumiem. Tāpēc izmēģinājām mājas apstākļos izkaltēt apelsīnu šķēles. Jāatzīstas, ka process nebūt nebija tik vienkārš, kā cerēts sākumā.
Augļu mizas parasti pēc to noņemšanas "pa taisno dodas" uz atkritumu spaini vai kompostu. Taču arī tās var ļoti labi izmantot, piemēram, sejas ādas uzlabošanai. Atklāj, kādas vēl mazzināmas iespējas piedāvā augļu mizu valstība.
Daudziem oranžīgais, eksotiskais auglis apelsīns asociējas ar dzīvesprieku, sauli un, protams, patīkamu saldu garšu. Minēt apelsīna dievīgo aromātu un garšas īpašības – tas būtu vien krietni par maz, lai raksturotu šo vērtīgo augli. Veselīga uzkoda, ērti paņemams līdzi uz darbu vai izbraucienā, un tā izmantojums dažādās receptēs arī ir daudzveidīgs.