Augļu mizas parasti pēc to noņemšanas "pa taisno dodas" uz atkritumu spaini vai kompostu. Taču arī tās var ļoti labi izmantot, piemēram, sejas ādas uzlabošanai. Atklāj, kādas vēl mazzināmas iespējas piedāvā augļu mizu valstība.
Ābolu mizas saber katlā un pievieno ūdeni. Kad ūdens sācis vārīties, mizas "izmakšķerē" no ūdens un tam pievieno krūzi cukura. Sīrupu samaisa un liek vārīties, līdz tas ir verdošs. Tad novārījumam ļauj nedaudz atdzist un to ielej burciņā. Burciņu uz pāris stundām liek atdzesēties ledusskapī. Rezultātā būs iegūts ābolu mizu novārījums, kuru pievienot brokastu maizei vai pankūkām.
Granātābola mizu nevajag uzreiz izmest. Novāri to ūdenī līdz tā maina krāsu (no sarkanas uz viegli dzeltenu). Pēc tam ūdenī iemērc apģērbu vai apavus un tie iegūs spilgti sarkanu nokrāsu.
Apelsīnu mizas sagriez šaurās strēmelēs un ievieto katlā ar ūdeni. Pievienojiet glāzi cukura un lieciet vārīties. Kad miziņas būs sarāvušās čokurā, tās apmaisa. Novārītās miziņas ar visu sīrupu ievieto burciņā un izbaudi.
Banānu mizās ir daudz antioksidantu, ieskaitot luteīnu, kas aizsargā ādu no saules iedarbības. Nogriez nelielu banānu mizas gabaliņu un ar tā iekšpusi maigi paberzē ādu. Banānu mizas var palīdzēt noņemt tumšos ādas pleķus, palīdzēt aknes un pūtīšu gadījumā, kā arī mazināt grumbu rašanos.
Lai no apelsīna mizas radītu smaržīgu svecčturi, tā pareizi jānoņem. Apelsīna mizu ar nazi pārgriež apelsīna vidū un tad ar ēdamkaroti uzmanīgi atdala no apelsīna, lai veidotos divas mizas "bļodiņas". Noņemtās mizas malās sadur krustnagliņas un vidū ievieto tējas sveci.