LifeHacks.lv / Autori

20.aug 2020
Vasara ir laiks, kad dārzeņi un augļi ir paši gardākie. Gurķis ir neatņemama vasaras garšas sastāvdaļa. Gurķus var lietot uzturā dažādos viedos – sālītus, marinētus, aukstajā zupā, salātos vai svaigus kā uzkodu. Lai palutinātu tavas garšas kārpiņas, Signe Meirāne piedāvā gurķu un mencas maizīšu recepti.
19.aug 2020
Zvaigžņotie augusta vakari ir kā radīti vērtīgām sarunām un lēnai kvalitatīvu dzērienu baudīšanai, tāpēc izmēģini recepti lieliskam krēmīgam, lēni baudāmam ruma kokteilim, kas patiks gan dāmām, gan kungiem!
18.aug 2020
Garda un uzturvielām bagāta ēdienreize, kas neaizņem daudz laika pagatavošanā ir lielisks veids, kā uzturēt sevi labā formā un parūpēties par to, ka dienas laikā uzņemam visas nepieciešamās uzturvielas. Tādēļ fitnesa entuziaste un pavārgrāmatas “Zelta sastāvdaļa” autore Paula Freimane dalās ar vasarīgu recepti, kas noderēs gan ikdienā, gan rīkojot dārza ballīti ar draugiem. 
17.aug 2020
Daudziem sporta zāle jau kļuvusi par "otrajām mājām". Šī ērtā soma no vecām džinsu biksēm būs lielisks sabiedrotais, turklāt šādu somu var izmantot arī dodoties, piemēram, uz pludmali.
16.aug 2020
Klāt augusts – burvīgais ogu un augļu laiks, kad tā vien gribas uzsūkt sevī vasaras krāsas un smaržas un paildzināt šo sajūtu, lai pie tās atgrieztos arī nemīlīgās ziemas dienās. Aukstajā gada laikā dzīvi saldāku padarīs vasarā pagatavotā ievārījuma krājumi un žāvēti vai saldēti augļi un ogas. Kas vajadzīgs, lai šīs dabas veltes saglabātu līdz pat nākamajam pavasarim, atklāj eksperte Līva Briede.
15.aug 2020
Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes putnu gaļas cienītājiem.
14.aug 2020
Karstā laikā esam pieraduši dzert atspirdzinošus dzērienus, tāpēc, steidzot baudīt Latvijas vasaru, izmēģini šo smūtiju, ko var baudīt tāpat vai izmantot kā deserta aizstājēju!
14.aug 2020
Šobrīd gan dārzā, gan mežā sastopamās ogas un garšaugi ir ne vien gardi, bet arī vitamīniem, organiskajām skābēm, minerālvielām un antioksidantiem bagāti, tāpēc to lietošana ikdienā palīdz stiprināt veselību. Visu svaigā veidā nav iespējams apēst, tādēļ ziemas periodā ir vērts šos vērtīgos produktus iekļaut uzturā saldētā, kaltētā vai žāvētā veidā. Vairāk par to, kas jāņem vērā, sagatavojot ogas un garšaugus lietošanai ziemā, skaidro farmaceite Laila Zālīte.
13.aug 2020
Lai iepriecinātu sevi un savus tuvākos, nepavadot ilgu laiku virtuvē, darbojoties ar miltiem vai jaucot mīklu, var izmantot vienkāršu recepti gardas tortes pagatavošanai.
12.aug 2020
Vasaras mēneši ir lielisks laiks grilēšanai un maltīšu baudīšanai brīvā dabā, un arī Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes cūkgaļas un liellopu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.
10.aug 2020
Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā!
8.aug 2020
 Sauers jeb “viskijs skābais” ir viens no klasiskākajiem viskija kokteiļiem, tāpēc tas jāgatavo no izcilas kvalitātes izejvielām.
8.aug 2020
“Bažas par mazuļa apetītes traucējumiem ir viens no biežākajiem uztura speciālista apmeklējuma iemesliem. Tomēr nav nekas neparasts, ja vecumā no viena līdz četriem gadiem bērns atsakās ēst konkrētus produktus vai produktu grupas. Bieži vien bērna gaume ir nepastāvīga – tas, kas garšo šodien, negaršo rīt un otrādi. Tomēr ir svarīgi mazuli jau kopš agrīna vecuma radināt pie garšu daudzveidības, lai izvairītos no neofobijas jeb bailēm nogaršot jaunus ēdienus. Pieaugot mazuļi mācās būt patstāvīgi, un ēdiena kontrole ir viens no veidiem, kā bērns pārbauda savu ietekmi un tiesības. Vecākiem jāņem vērā, ka bērns pats vislabāk zina, cik ēdiena viņam nepieciešams. Mazais nav lielais – bērna uztura prasības atšķiras no pieaugušā vajadzībām,” stāsta uztura speciāliste Olga Ļubina, kas specializējas tieši bērnu uztura jautājumos.
7.aug 2020
Lai gatavotājus nenobiedē dažādās sastāvdaļas - šie burrito ir ātri un viegli pagatavojami, turklāt bagāti ar daudzveidīgām un vērtīgām uzturvielām!
7.aug 2020
Galvenie priekšnoteikumi labai veselībai ir kustība, emocionālais līdzsvars, svaigs gaiss un sabalansēts uzturs. Vasara ir labākais laiks, lai spēcinātu organismu un stiprinātu tā dabiskās aizsargspējas, tāpēc farmaceite Zane Melberga dalās ar pieciem padomiem – ko darīt vasarā, lai stiprinātu imunitāti pirms sākusies vīrusu sezona.
5.aug 2020
Ja mājās mētājas nevajadzīgas bikses un gribi papildināt savu peldkostīmu kolekciju ar elegantu eksemplāru, nepieciešamas vien dažas minūtes laika un iedvesma.
4.aug 2020
Kā iegūt vasaras somu bez šūšanas? Elementāri, vajadzēs vien nevajadzīgu t-kreklu, šķēres un pāris minūtes laika. Ķeramies klāt!
3.aug 2020
"Rimi Gardēži" piedāvā recepti, kā pašam pagatvot mārrutkus. Tas ir pavisam vienkārši!
3.aug 2020
Daudzi pārtikas produkti satur pārtikas piedevas, kas identificētas ar E-kodiem. Savukārt ārsti apgalvo, ka daudzas no šīm piedevām var būt bīstamas veselībai un pat izraisīt vēža attīstību.
2.aug 2020
Vēl salīdzinoši nesen iespēja strādāt no jebkuras vietas bija pieejama vien dažiem izredzētajiem, taču 2020.gadā pasaule mainījusies, atklājot elastīga darba grafika priekšrocības daudziem no mums. Lai gan šī ideja skan daudzsološi, atrast balansu starp karjeru, ģimeni, sabiedriskajām aktivitātēm un vaļaspriekiem var būt izaicinājums. Kā stāsta kognitīvi biheiviorālās psihoterapijas speciāliste Agnese Orupe, mūsu spēja pielāgoties izteikti dinamiskam un pašregulētam dzīvesveidam ir atkarīga no mūsu iekšējās elastības. Taču tikai jēgpilni pavadīts laiks ir vērtīgs un atmiņā paliekošs, tāpēc vērts pielikt pūles, lai atrastu līdzsvaru un pareizi saliktu visus savas dzīves puzles gabaliņus. Tikt ar to galā palīdzēs ekspertu ieteikumi un jaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas.
1.aug 2020
Vasaras laikā īpaši aktuāls kļūst jautājums par pretparazītu līdzekļu lietošanu profilakses nolūkos. Risks saskarties ar dažādiem parazītiem vasarā nenoliedzami palielinās – biežāk tiek ēsti nemazgāti produkti – dārzeņi un augļi tieši no dobes –, savukārt bērni daudz vairāk laika pavada, spēlējoties bērnu laukumos un smilšu kastēs, kur augsne var būt inficēta. Kā atpazīt, ka organismā nokļuvuši parazīti, un kā sevi no tiem pasargāt, skaidro farmaceite Līga Cīrule.
31.jūl 2020
Vasaras pilnbriedā dārzos ir atrodami teju vai visi vitamīni, minerālvielas un antioksidanti! Šajā laikā dārza veselīgās karalienes ir upenes un jāņogas. Tās satur daudz vērtīgu vielu, kas stiprina mūsu organismu, turklāt upenes tiek uzskatītas arī par līderi C vitamīna satura ziņā. Ko šīs ogas sniedz mūsu organisma veselībai un kā tās visveselīgāk izmantot? Padomos dalās sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Ilze Priedniece.