Ginta Auzniece / Autori

27.dec 2014
Piedāvājam celt galdā eksotiskas garšas un neierastus izpildījumus, kas iepriecinās visa jaunā cienītājus.
19.dec 2014
Grauzdētu riekstu, sulīgu ogu džemu, asu piparu un kreftīga speķīša aromāti apvienojumā ar siltas mīklas drupačām klēpī ir vieni no īstenākajiem svētku vēstnešiem.
18.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
17.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
16.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
2.dec 2014
"Grāmatu lasīšana, gluži tāpat kā vīna malkošana, ir viena no dzīves baudām, tas ir rituāls," uzskata Neatkarīgās kultūras ziņu redaktors, rakstnieks un viens no televīzijas raidījuma Lielā lasīšana vadītājiem Arno Jundze. Sarunā ar Māju viņš atskatās uz vēl pavisam neseniem nācijas grāmatas meklējumiem un savu gara darbu radīšanas impulsiem.
1.dec 2014
Glu­ži ne­ma­not, gads me­žo­nī­gā tem­pā ir no­skrē­jis vēl vie­nu ap­li, un, ie­gri­mu­šiem dar­bu mu­tu­lī un puk­stos par drū­mo lai­ku, mums nā­kas pār­stei­gu­mā ie­sauk­ties: «Svēt­dien jau Pirm­ā ad­ven­te!» Aiz­gai­ņā­sim ne­ga­tī­vās do­mas, uz­vā­rī­sim sil­do­šu upe­ņu su­lu un iz­vei­do­sim brī­num­skais­tu vai­na­gu, kas ļaus svēt­kus sa­gai­dīt go­dam!
24.nov 2014
Kad ko­pī­gi aiz­va­dī­ta pat­ri­otis­ma ne­dē­ļa, ra­žo­tā­ju pie­dā­vā­jums, laiks aiz lo­ga un sirds no­ska­ņas ar­vien vai­rāk steig­sies at­gā­di­nāt par gai­dā­ma­jiem Zie­mas­svēt­kiem. Lat­vi­jas maiz­nieks kā ik­kat­ru ga­du lai­dis kla­jā ēr­ti pa­ga­ta­vo­ja­mu un aro­mā­tis­ku pi­par­kū­ku mīk­lu – ro­sī­ša­nās vir­tu­vē būs lie­lisks veids, kā iz­klie­dēt drū­mo va­ka­ru sen­ti­men­tu un pie­pil­dīt mā­ju ar zie­mas smar­žām.
photo_camera
14.nov 2014
Nopelniem bagātais vācu santehnikas un vannas istabu keramikas ražotājs Villeroy & Boch nosaka jaunus higiēnas standartus, ieviešot tualetes poda inovāciju – DirectFlush tualetes podus bez apmales ar atjautīgu plūsmu ūdens noskalošanai vēl labākas higiēnas nodrošināšanai un visas tvertnes iekšpuses skalošanu, neradot šļakstus.
12.nov 2014
Senajiem latviešiem pirtī iešana ir bijusi maģisks rituāls, kur atgūt labsajūtu un atveseļot sasirgušo ķermeni. Pārlaižot drūmo veļu laiku, jāatgriežas pie pirmatnējām tradīcijām – ļausimies pirts spēcinošajam siltumam un zālīšu skurbumam. Iesim pirtī!
7.nov 2014
Šis vieglais deserts ar rudenīgu noskaņu, piešķirs eleganci jebkuram svētku galdam.
6.nov 2014
Šis ir viegli pagatavojamais ēdiens iepriecinās īstenus kārumniekus.
5.nov 2014
Crème brûlée pagatavošana ir laikietilpīgs process, bet rezultāts ir katras gatavošanai veltītās minūtes vērts.
5.nov 2014
Vieglos un patīkamos Tapicoa plācenīšus var pagatvot gan kā smalku saldo, gan kā vieglu sāļu uzkodu.
4.nov 2014
Sāļais kēksiņš ir garda un viegla uzkoda ar ko var gan priecēt viesus svētkos, gan lutināt mājiniekus ikdienā.
31.okt 2014
«Man patīk sakārtot savu dzīves telpu – tikai tad varu kaut ko radīt,» teic tautā iemīļotā dziedātāja Olga Rajecka un atzīst, ka pēc dabas ir saimnieciska. Aizvadītā vasara un košais ražas laiks Olgu bagātīgi apdāvinājuši gan ziemas krājumu apcirkņos, gan profesionālajā un sirdslietu jomā, tāpēc skanīgās balss īpašniece neielaiž prātā domas par rudens vīrusiem un citas negācijas, bet priecājas par dzīvi un dalās pozitīvajās emocijās arī ar citiem.
28.okt 2014
«Visa sākumā bija sabrukusi māja, ko bija iecerēts pārvērst par viesu namu, taču sirdī mita vīzija, kā būtu, ja viesi atbrauktu un varētu iziet dārzā noraut ābolu vai plūmi. Šķita, ka tas būtu kolosāli,» biznesa aizsākumus atminas Ieva Rubeze un Aldis Vīksne. Viņi, pilsētniecisku ambīciju un nesavtīga darbaspara vadīti, izveidojuši modernu ogu audzētavu Dēseles dārzi Embūtes pagastā – vietā, kas atrodas Latvijas nekurienē, tālu prom no galvaspilsētas civilizācijas, un kur mežonīga ir ne vien daba, bet arī ieguldāmais darbs.
photo_camera
23.okt 2014
«Bija nepieciešams izveidot šādu vietu, lai uzzinātu, kādi cilvēki dzīvo mums apkārt. Visa pamatā ir socializēšanās. Caur mierīgu kafijošanu,» secina Ieva un Mikus Fomini. Kopš 2012. gada vasaras par vēl vienu vēju pilsētas vizītkarti kļuvusi viņu izveidotā Boulangerie, kas atrodas pašā Liepājas sirdī – tirgus kņadas un sargājošo baznīcas mūru ieskauta. Atnācējiem šī ir vieta, kur rimtas franču mūzikas pavadībā piebirdināt klēpi ar kraukšķīgām sviesta kruasāna drupačām vai izbaudīt dienišķo espreso. Pašiem saimniekiem – visa dzīve, kas ik dienu dāvā jaunas laimes trīsas.
photo_camera
22.sep 2014
Vaives pagasta Veckalvīšu saimnieki Vija Nadziņa un Inārs Baļļa no vēderprieka dārzniecības pārgājuši uz dārzu dvēseles priekam. «Nevaram sevi saukt par lieliem dārzkopjiem, bet gribas, lai pašiem ir skaista vide,» viņi apliecina.
20.sep 2014
Rudenī un ziemā neaizstājams siltuma un veselības avots ir zāļu tējas, kas savāktas vasaras ziedošajās pļavās un dārzā. Lai saglabātu tēju labvēlīgo iedarbību pēc iespējas ilgāk, svarīgi ir tās kārtīgi izžāvēt un pareizi uzglabāt.
19.sep 2014
Valmieras Drāmas teātra aktrisei Ingai Apinei, kura vēl pavisam nesen skatītājiem bija pazīstama kā Siliņa, aizgājusī vasara bijusi nebijušiem notikumiem un krāšņām emocijām bagāta.
photo_camera
17.sep 2014
Vaives pagasta iedzīvotājs Modris Reķis savā sirmajā vecumā nepagurst ne dienu. Mūsu rimto pastaigu pa Lejas Kozaku 28 hektārus plašo teritoriju pavada bargs pērkons, un brīžiem debesis pāršķeļ nikna zibens bulta, bet Modris, pārdzīvojis kara briesmas, smagas veselības likstas un daudz citu skumju dzīves brīžu, ir bezbailīgs.