Ziemassvētku recepte: Aromātiskais brūkleņu ievārījums

© f64

Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

500 g svai­gu brūk­le­ņu

500 ml sau­sa sar­kan­vī­na

500 g ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ra

krust­nag­li­ņas

pār­is ka­nē­ļa stan­dzi­ņas

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: kat­li­ņā lej sar­kan­vī­nu, pie­vie­no garš­vie­las un vā­ra ap­mē­ram 10 mi­nū­šu. Pēc tam garš­vie­las iz­ņem un pie­vie­no brūk­le­nes. Vā­ra, līdz ogas kļūst mīk­stas, tad pie­ber cu­ku­ru un pa­kar­sē vēl ap­mē­ram 3 mi­nū­tes. Ga­ta­vam ie­vā­rī­ju­mam no­smeļ pu­tas un pil­da to tī­rās bur­kās. Aiz­vā­ko un gla­bā vē­sā vie­tā.