Uz nra.lv
 

Kā uzzināt nākotni un rast skaidrību mīlas lietās Ziemassvētku vakarā?

Atpūtai un izklaidei 24.decembris 2022
 
Kaspars Krafts/F64
Ziemassvētki ir laiks, kad mūsu senči nodevās dažādām zīlēšanām. Nav noslēpums, ka šajā laikā gaisā valda neliela maģija, tāpēc ieskaties un uzzini, kā paredzēt iespējamo nākotni.

Dāvis Ūlands/F64

Par nākotni...

Ja cilvēks grib zināt savu nākotni, tad vajag Ziemassvētku naktī apiet ap savu dzīvojamo ēku trīs reizes un pēc tam skatīties logā, tur šis cilvēks redzēs savu nākotni.

Zem traukiem uz galda saliek maizi, atslēgu, gredzenu, naudu, smiltis un ļauj katram paņemt savējo. Kas izvelk maizi - būs pārticis, atslēgu - būs saimnieks, gredzenu - apprecēsies, naudu - kļūs bagāts, smiltis - viss izjuks, kā uz smiltīm būvēts.

Ziemassvētkos jāiet pie kaimiņa durvīm klausīties. Ja pirmo dzird "Jā!" — būs lielas pārmaiņas, ja "Nē!" — nekas liels tajā gadā nav gaidāms.

pixabay

Par precēšonos...

Ziemassvētku naktī jāiet mēnessgaismā ēnu skatīties. Kura ēnai būs divas galvas, tas tai gadā apprecēsies.

Ziemassvētku naktī meitas liek vīrieša cepuri zem spilvena, lai sapnī redzētu nākamo vīru.

Ziemassvētku vakarā meitām jāmet eglītē vainadziņi. Ja mestais vainadziņš palicis eglītē, tad meita žigli apprecēsies, cik reiz tas nokrīt zemē, tik gadu vēl jāgaida.

Ziemassvētkos sanāk kopā trīs meitas, katra novelk labās kājas kurpi un ieliek mazgājamā bļodā. Tad krata to trauku uz augšu, un, kura kurpe izlec pirmā, tai meitai pirmai būs jāiziet pie vīra.

Ziemassvētku vakarā meitām jābaro suns un tad jāizlaiž laukā. Uz kuru pusi suns skries, uz to pusi meitu aizvedīs tautās.

Mārtiņš Zilgalvis/F64

Par dzīvību un nāvi...

Ziemassvētku vakarā pie spieģeļa jānoliek katrā pusē trīs sveces. Ja pulksten divpadsmitos tur skatās, tad parādīsies dzīvība vai nāve.

Ziemassvētku vakarā zīlē nākamību, kurpi ar kāju uz durvīm sviežot: ja kurpe krīt ar purnu uz durvju pusi, tad sviedējs no tās mājas nākamā gadā aizies.

Lai uzzinātu, cik gadus vēl dzīvos vai arī pēc cik gadiem sasniegs to, ko vēlas, tad Ziemassvētku priekšvakarā jāņem glāze, jāizrauj pašam savs mats no galvas un tas jāiever zelta laulājamā gredzenā. Gredzens jāliek glāzē. Pēc tam jādomā, ko vēlas zināt; gredzens pašam jātur tik ilgi, kamēr tas sit pa glāzes malām. Ja nesit, tad domātais piepildās tanī pat gadā.

Emīls Desjatņikovs/F64

Zīlēšana, kā Ziemassvētku aktivitāte...

Mūsdienās zīlēšanu var pārvērst arī Ziemassvētku aktivitātē.

- Simboliski izvēlas dažādus nelielus priekšmetus, tik, cik būs cilvēku. Ietin tos mazos sainīšos vai ieliek grozā, pārklātā ar kādu auduma gabalu un tad katram dod izvilkt neskatoties. Skaidrojumus pats sacer, tie var būt nenopietni un smieklīgi un nav uztverami pārlieku nopietni.

Piemēram: atslēga - jauns auto, jauns mājoklis, jauns darbs; dzijas pavediens - ceļš, ceļojumi; ķiploks - veselības jautājumi; pipari - par daudz runāsi lieku, nepatikšanas; gredzens - jaunas attiecības, laulības; nauda - nauda.

- Nākotnes pareģošanai var izmantot, piemēram, dažādas garšvielu paciņas - pūdercukurs, citronskābe, kanēlis, raugs, pipari utt., atliek vien piefantazēt ko katrs varētu nozīmēt.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija