Bēgļu krīze Eiropā

16.okt 2015
Ekonomikas ministrija (EM) apsver iespēju par īstermiņa aizdevuma piešķiršanu dzīvesvietas sākotnējās īrēšanas maksas segšanai tiem patvēruma meklētājiem, kuri būs saņēmuši bēgļa vai alternatīvās personas statusu, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Dimitrijs Trofimovs.
16.okt 2015
Patvēruma meklētāju integrācijas sabiedrībā primārs nosacījums ir valodas zināšanas, tādēļ pēc iespējas ātrāk pēc viņu ierašanās ir jāsāk latviešu valodas apmācība.
16.okt 2015
Pašvaldību cerības, ka valsts tām kompensēs līdzekļus, kas tiks tērēti, piemaksājot bēgļiem, lai to ienākumi sasniegtu slieksni, pēc kura tie nekvalificētos maznodrošinātā statusam, var būt veltas. Politiķi uz šādu scenāriju lūkojas skeptiski, taču neizslēdz, ka politiski šādu vienošanos varētu panākt.
16.okt 2015
Eiropas Savienība (ES) vienojusies ar Turciju par rīcības plānu bēgļu krīzes risināšanā, apmaiņā pret ko Brisele mīkstinās nosacījumus vīzu iegūšanai Turcijas pilsoņiem, pēc pirmās ES līderu samita dienas paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.
15.okt 2015
Valsts robežsardze šorīt par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturējusi 29 Irākas pilsoņus, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.
15.okt 2015
Saeimas futbola komanda, kurā ietilpst parlamenta un Rīgas domes deputāti, 20.oktobrī vienosies draudzības futbola spēlē ar Muceniekos izvietotajiem patvēruma meklētājiem, aģentūru LETA informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.
15.okt 2015
Bēgļu jautājumu risināšanai būs nepieciešams tuvu 16 miljoniem eiro, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).
14.okt 2015
Ja bēgļa vai alternatīvo statusu ieguvušās personas pabalsts samazināsies tik tālu, ka cilvēks nonāks maznodrošinātās vai trūcīgās personas statusā, tad pašvaldībām būs pienākums nodrošināt palīdzību, šodien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.
14.okt 2015
No Eiropas Savienības (ES) Latvijā uzņemamos patvēruma meklētājus uz mūsu valsti atvedīs Itālijas un Grieķijas pārstāvji, šodien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.
14.okt 2015
Pensionāriem un Nacionālajai apvienībai par prieku atbildīgā komisija jau nākamnedēļ iepazīstinās valdošo koalīciju ar iespējām samazināt normatīvajos aktos iestrādāto 256 eiro lielo pabalstu bēgļa statusa saņēmējiem. Šis process sācies optimistiski, taču tam kāju priekšā var pielikt Latvijas pašvaldības.
14.okt 2015
Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien uzturēsies darba vizītē Briselē, lai tiktos ar augstākajām Eiropas Savienības (ES) amatpersonām un pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar lielo patvēruma meklētāju plūsmu, ārējo robežu drošību, situāciju Ukrainā un ES kopīgajām prioritātēm, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.
13.okt 2015
Eiropas Savienībā (ES) no janvāra līdz septembrim ieradušies 710 000 nelegālo imigrantu, otrdien paziņoja ES robežapsardzības aģentūra "Frontex".
13.okt 2015
Pamācoši dzirdēt no musulmaņiem lietas, kuras būtu jārespektē arī kristiešiem. Neatkarīgā devās aprunāties ar Latvijas Islāma kultūras centra preses sekretāru Ahmedu Robertu Klimoviču un LIKC priekšsēdētāju Abu Umaru Hamzu Jāni Lūciņu par bēgļiem. Taču par sarunas vadmotīvu izvērtās nevis politika, bet ticība, reliģija.
13.okt 2015
Rīgas domes bēgļu un patvēruma meklētāju koordinācijas centrā sākotnēji varētu strādāt divi darbinieki, kas koordinētu rīcību starp pašvaldības struktūrām un valsts institūcijām bēgļu uzņemšanas laikā, par ieceri aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).
13.okt 2015
Šodien konstatēts, ka pieci irākieši nebrīdinot pametuši patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki", lai dotos "savās gaitās", valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas sēdē pavēstīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietniece Maira Roze.
13.okt 2015
Ja persona, kas būs ieguvusi bēgļa vai alternatīvo statusu, nepildīs savus pienākumus, piemēram, par darba meklēšanu un piedalīšanos mācībās, tai tiks pārtraukts izmaksāt pabalstu, šodien Saeimas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijā sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietniece Maira Roze.
13.okt 2015
Bavārijas premjera Horsta Zēhofera izteikumi par «migrantu sūtīšanu atpakaļ uz Austriju» radījuši lielu satraukumu šajā valstī, kuru lielākā daļa ieceļotāju līdz šim izmantojuši tikai tranzītā.
13.okt 2015
Valdība šodien vienojās piešķirt 150 000 eiro dažādiem fondiem no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai palīdzētu Sīrijas bēgļiem un veicinātu sadarbību ar migrācijas izcelsmes un tranzīta valstīm Āfrikā, tādējādi strādājot pie migrācijas pamatcēloņu novēršanas.
13.okt 2015
Vakar publicētā intervijā Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka Vācijai nenāksies celt nodokļus, lai atrastu līdzekļus migrantu krīzes risināšanai, piebilstot, ka viņai neesot nekas zināms par to, ka kādu solidaritātes nodokli gatavotos ieviest Eiropas Savienība.
13.okt 2015
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija un Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisija šodien skatīs jautājumus, kas saistīti ar bēgļu uzņemšanu Latvijā.